Udstyrstest

Fjällräven Abisko Hybrid Zip-Off Trousers

tyndt, let, hurtigtørrende, men stadig slidstærkt materiale

Skrevet af: Kristian Nykrog
Den 13. jun 2023
Læst af: 6982
Karakter fra test

Når man rejser under lunere himmelstrøg, eller er på vandretur i den danske sommer, kan ens traditionelle Vandrebukser hurtigt opleves som for varme og indelukkede. Der findes selvfølgelig en løsning på dette problem. Fjällrävens bud hedder Abisko Hybrid Zip-Off Trousers.

På trods af det lange navn er Fjällräven Abisko Hybrid Zip-Off Trousers egentlig ikke et par vildt avancerede Bukser med alt for mange specielle og muligvis overflødige detaljer.

De er kort og godt et par zip-off Bukser lavet i et tyndt, let, hurtigtørrende, men stadig slidstærkt materiale Fjällräven kalder MT. Og som de fleste Fjällräven-bukser er de udstyret med et godt antal velplacerede lommer og forstærkninger.

MT er en forkortelse for Micro Travel, og min erfaring er, at det rammer fuldstændig plet som et let, åndbart, hurtigtørrende og slidstærkt materiale, der i høj grad egner sig til at være på rejse – specielt under varmere himmelstrøg. Bukserne tørrer nærmest, inden man har opdaget, at de var blevet våde.

Jeg har flere gange undladt at skifte fra Abisko Hybrid Zip-Off til regnbukser i regnvejr, fordi de simpelthen tørrer så hurtigt, at det har føltes rarere i det varme vejr at undgå den ofte lidt klamme og indelukkede luft i et par regnbukser.

Fjällräven Abisko Hybrid Zip-Off Trousers
Anmeldelsen

Selv i meget varmt og fugtigt vejr kan det opleves som ligeså kølende at beholde bukserne langbenede frem for at lyne benene af og aktivere shorts-mode. Jeg har brugt bukserne dagligt i næsten tre måneder på vores vandretur i New Zealand, og jeg har stadig til gode at se spor af nævneværdig slidtage.

Det er en imponerende god slidstyrke for så spinkle et par Bukser. Der er lavet forstærkninger på knæ og bag i Fjällrävens kendte G1000 Lite-materiale, men heller ikke det har taget skade af det voldsomme brug.

Abisko Hybrid Zip-Off er med sine 390 gram i en størrelse 48 sikkert ikke de letteste Vandrebukser på markedet på grund af lynlåsene til zip-off, men de opleves som meget lette, når man har dem på. Det er for mig det vigtigste.

Ekstremt funktionelle
Mange af Fjällrävens Bukser kommer i rå-længde, så man selv kan lægge dem op i en passende længde, og dette er også tilfældet for Abisko Hybrid Zip-Off. Hvis man ikke selv føler sig så ferm med symaskinen, så kender mange af udstyrsbutikkerne en lokal skrædder, der kan være behjælpelig.

For mig at se, er det en meget stor fordel at få bukserne i korrekt længde, så de ikke stumper eller bliver slidt for hurtigt i enden af buksebenene. Abisko Hybrid Zip-Off har to store lårlommer på hvert ben, der giver plads til det mest nødvendige, og de fungerer glimrende.

I tillæg er der to standard hånd-lommer ved livet og to baglomer, der giver god plads. På grund af lårlommernes størrelse er det meget naturligt, at lynlåsen til at buksebenene sidder lidt under lommerne og dermed lige i overkanten af knæet. For mit vedkommende kunne lommerne godt have været lidt mindre og shortsene lidt kortere, men det er en smagssag, og det fungerer glimrende, som det er.

Uheldig pasform
Pasformen er angivet som rummelig. Jeg synes desværre, at man har brugt elastikken i taljen til at tillade sig at gøre bukserne lidt for rummelige, og det gør, at de sidder lidt dårligt. Selve buksebenene er lavet ganske vide for at tillade, at bukserne føles luftige.

Det fungerer godt og tillader også, at man ganske simpelt kan trække de aftagelige bukseben over et par sko eller sandaler. Det er oftest under sydligere og varmere himmelstrøg, at man bevæger sig i et klima, hvor Abisko Hybrid Zip-Off virkeligt excellerer, men på en varm dags vandring i Skandinavien har bukserne bestemt også deres berettigelse.

Samtidig kan de også bruges mere generelt som fleksible rejsebukser – man behøver altså ikke at skulle på vandretur for at sætte pris på disse buksers fleksible egenskaber.

Fjällräven

Abisko Hybrid Zip-Off Trousers
Pris: 1099,-

Bedømmelsen

Fjällräven Abisko Hybrid Zip-Off Trousers er et par lækre rejse- og Vandrebukser, der er hurtigtørrende, lette, praktiske og imponerende slidstærke i brug. Det er kun små marginer, som en lidt for rummelig pasform, der adskiller dem fra en topkarakter.

9/10: Wow, vi er imponerede
Slidstyrke, hurtigtørrende, praktiske
Pasform

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Fjällräven Abisko Hybrid Zip-Off Trousers
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Fjällräven Abisko Hybrid Zip-Off Trousers ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.