Udstyrstest

Fjällräven Sarek Trekking Jacket

en anonym slider.

Skrevet af: Vibe Sørensen
Den 13. jun 2023
Læst af: 9603
Karakter fra test

Anonym slider
Da jeg får kvindemodellen af Fjällrävens Sarek Trekking Jacket på, er mit umiddelbare indtryk, at den er kedelig, stor og kluntet. Især tvivler jeg på hætten, der umiddelbart er mere opsigtsvækkende end smart og funktionel. En tur til Bornholm, hvor vind og vejr stillede krav til jakkens egenskaber, fik mig til at ændre mening.

Sarek er designet til vandring i Skandinavien, men gør ikke det store væsen af sig. Den er designet i Fjällrävens originale og meget slidstærke G-1000-materiale, som i tidernes morgen blev udviklet til teltdug. Materialet sikrer dig høj slidstyrke, åndbarhed og hurtig tørring, og med Greenland Wax har du som altid mulighed for at variere resistensen af vind og vand.

Jakken er designet med en tovejs lynlås samt knapper til lukning. Lynlåsen øger min bevægelsesfrihed samt muligheden for udluftning. Den ekstra lukning med knapper søger for, at der ikke trænger vand og vind ind gennem lynlåsen selv i stiv kuling og kraftig regn. Den har fem lommer – to brystlommer med lynlås, to lårlommer med knaplukning samt en inderlomme med lynlås, som fint rummer en GPS. Brystlommerne er en anelse større end lårlommerne, som hver rummer en hånd.
Jakken fås i farverne rød, sort, sand og oliven i kvindemodellen. Den fås også i herremodel. I størrelse small vejer den 737 gram og koster 2.099 kr.

Fjällräven Sarek Trekking Jacket
Anmeldelsen

Rummelig afskærmning
Sarek er en rummelig jakke med god plads til en tyk trøje under. Den går lidt længere ned bag på og dækker numsen, så jeg kan sidde tørt under hvil. Rummeligheden øger bevægelsesfriheden, og jeg er på ingen måde hæmmet af det, jeg først troede, ville være et problem, nemlig at den er stor. Blandt andet fordi der er flere justeringsmuligheder, elastik i livet og nederst til at øge pasformen samt velcro på håndleddene. Endvidere er albuerne formsyet, og ærmegabene er designet til, at man kan have en tyk trøje under og stadig justere ind ved håndleddene.

Hætten er et kapitel for sig. Jeg kommer til at tænke på Kenny fra tegnefilmen South Park, da jeg lyner den helt tæt om hovedet. Den er som et rør, man kigger ud af. Men funktionel er den – på mange planer. Hætte og krave er designet således, at jeg nærmest kan gå i hi. Jeg føler mig fuldstændig afskærmet for vejr og vind, uanset om jeg har hætten på eller den er nede og fungerer som en del af kraven.

Selve skyggen er forsynet med en metallisk afstivning samt et afstivende, blødere materiale, der sørger for, at skyggen bliver ’stående’. Hætten kan desuden justeres tre steder. Bag afstivningen ligger løbegangen for justeringen om ansigtet. Bag på er der tilsvarende elastik til justering rundt om hovedet, og der er velcro i nakken til at justere, hvor langt skyggen skal rage frem. Alle jakkens elastikker kan betjenes med en hånd – den til skyggen sidder inden i jakken – en detalje, som jeg personligt er glad for, da jeg ofte kommer i konflikt med dem udenpå, når jeg går med rygsæk, eller hvis det blæser.

Sarek Trekking Jacket W koster 2.099 kr., hvilket umiddelbart er mange penge for en skaljakke. Dog synes jeg, funktionalitet og materialer er alle pengene værd. Det er helt sikkert en jakke, der holder i mange, mange år.

Fjällräven

Sarek Trekking Jacket
Pris: 2.099,-

Bedømmelsen

Sarek Trekking Jacket er en anonym slider. Materiale, funktionalitet og især hætten, som giver flere gode muligheder for at føle sig afskærmet for vind og vejr, fungerer rigtig godt. Længden og rummeligheden tilgodeser brugen i skov, når det er råkoldt i de nordiske lande, og man trænger til et hvil. Denne jakke er meget mere, end den giver sig ud for at være.

9/10: Wow, vi er imponerede
Rummelighed, længde, hættens funktionalitet
Elastikkerne er designet til en-håndsbetjening, men løber lidt trægt i starten.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Fjällräven Sarek Trekking Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Fjällräven Sarek Trekking Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.