Udstyrstest

Helsport Mini

Skrevet af: Bo Skov Kristensen
Den 22. jun 2022
Læst af: 6677
Karakter fra test

Som friluftsmenneske er det oplagt, at ens barn skal med ud i naturen og overnatte – om ikke under åben himmel, så i det mindste i Telt eller shelter. Vi kigger nærmere på Helsport Mini, en sovepose for de mindste.

Min datter har sovet i Telt sammen med os, siden hun var syv-otte måneder gammel. Jo større hun er blevet, des mere roder hun rundt i søvne, og dynen er derfor ikke længere tilstrækkelig til at sove i udenfor. Især ikke nu hvor temperaturen om natten langsomt nærmer sig frysepunktet. Tiden er derfor moden til en regulær sovepose.

Helsport Mini dækker et aldersspænd fra seks måneder op til cirka fem år eller en personlængde på 115 cm. Størrelsen justeres let ved hjælp af en hængselanordning, der kan indstilles i tre forskellige længder, så volumen af luft, som skal opvarmes, minimeres.

Foruden justeringsmuligheden så adskiller Mini-soveposen sig fra en traditionel voksenpose på et par andre punkter. Dobbelt fuld lynlås i begge sider gør det let at få barnet ind og ud og muligt for barnet at side i posen med begge hænder ude. Man kan også bruge åbningerne til at spænde sovepose med barn i fast med en kropssele, i barnevognen eller pulken.

Helsport Mini
Anmeldelsen

Havde Helsport tilføjet en tredje lynlås, havde det været muligt at lukke posen helt tæt med barnet iført sele, hvilket havde været et plus, hvis man ønsker at bruge posen til middagslur i barnevogn om vinteren.
Bagsiden er lavet i skridsikkert materiale, og et fæste øverst på posens bagside kan monteres på ryglænet i en pulk, klapvogn eller på liggeunderlaget i teltet, så posen ikke glider i forhold til underlaget.

Glæde og god søvn
På alle andre punkter ligner posen en helt almindelig tre-sæsoners fibersovepose. Der er justerbar hætte og varmeklap langs lynlåsene for at minimere varmetab, og min datter var vild med posen fra det første sekund, hun fik lov til at udforske den og fik at vide, at det var hendes sovepose. Nu kunne hun langt om længe krybe ned i posen, præcis lige som mor og far gør det, når vi sover i telt.

I en alder af snart to år bruger hun posen i fuld længde, så afhængigt af barnets vokseværk, kan den forventede brugsperiode reduceres med et par år. En ulempe ved Mini i forhold til dens målgruppe er justeringen af frontstykket mellem de to lynlåse.

Det foregår med en klassisk plasticklemme, som vi kender dem, og det er ikke selve anordningen, men dens placering, som har irriteret min datter. Når posen skal lukkes tæt om hovedet, kom klemmen til at ligge lige ved hagen og irritere en del, ligesom hun bed og sled i den med fare for at splitte den af og sluge en fjeder.

Som bekymrede førstegangsforældre er man jo i tvivl, om barnet fryser, og om det nu vil sove godt i et telt frem for indenfor i sin egen seng. Med ganske små forbehold kan det sagtens lade sig gøre at tage små børn med ud på tur, såfremt der er ro på og nogenlunde beskyttede forhold at sove under. Det er svært at spørge en toårig om hendes mening om en sovepose, men at dømme ud fra hendes glæde ved at ligge i og lege med soveposen, og ikke mindst den nattesøvn hun får, så er det et ganske udmærket bud på barnets første sovepose.

Helsport

Pris: ca. 600,-

Bedømmelsen

Helsport Mini fungerer godt og er af god kvalitet, som kan klare masser af slid og en tur i vaskemaskinen, hvis uheldet skulle være ude. I de varme måneder kan posen let bruges som dyne, om end den bliver en smule varm for barnet at ligge oven på.

8/10: Produktet fortjener applaus
Praktisk størrelse, tykt og jævnt fordelt fiberfyld, justeringsmuligheder, fæste til pulk, barnevogn og klapvogn
Svagt elastikhængsel, plasticklemme ved ansigtet, en tredje lynlås havde været lækkert

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helsport Mini
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helsport Mini ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.