Udstyrstest

HELSPORT RAGO SUPERLIGHT

Skrevet af: Tore Grønne
Den 22. jun 2022
Læst af: 6313
Karakter fra test

Let & lækker

Prioriterer du letvægt, lav pakkevolumen og høj komfort, så tag et kig på soveposen her fra norske Helsport.

Jeg har testet Helsports Rago Superlight, der er designet til letvægtsvandreren, på en forårstur med kølige nætter i det danske samt på en bjergvandretur i Californiens Sierra Nevada-bjerge med overnatning i omtrent 3000 meters højde, hvor temperaturen dykkede et par grader under frysepunktet.

Men lad os starte med det første, der springer én i øjnene, når man får stukket Rago Superlight i hånden: den kompakte pakkevolumen og følelsen af, at man her har med en ganske let sag at gøre.

Soveposen vejer blot 780 gram, og den er da også det letteste bekendtskab i Helsports sortiment af soveposer til tre sæsoner.

Det er derfor glædeligt, når man pakker den ud, at man stadig finder en solid lynlås, som man ikke frygter at rykke i stykker, hvis man er uheldig, eller skal ud af posen i en fart i nattens mulm og mørke. Langs lynlåsen er der for øvrigt en kanal med dunfyld, så varmen ikke slipper ud den vej.

Når man lyner sig ned i soveposen, får man hurtigt den samme lette følelse, der gennemsyrer soveposen. Rago Superligt er fyldt med 368 gram RDS-certificerede gåsedun med en fyldkraft på 800, og det er en dejlig blød fornemmelse at krybe ned i den.

HELSPORT RAGO SUPERLIGHT
Anmeldelsen

Temperaturangivelserne siger en komfort på -2, en limit på -8 og en ekstrem på -26.

Det sidste tal bør man, som det er tilfældet med de fleste soveposer, lade være en hypotetisk angivelse. Jeg har sovet i Rago Superligt i temperaturer godt over frysepunktet, og her blev jeg ikke for varm. Lidt udluftning ved fødderne ved hjælp af tovejslynlåsen og ved ikke at lyne den helt tæt om skulder og hoved, og jeg sov skønt.

Jeg sov også godt og blødt i soveposen i et par minusgrader iført et par boxershorts i merino. Dejligt, at soveposen har en ret bred brugsflade, når det kommer til temperaturen, så den kan bruges på mange typer ture på forskellige tidspunkter af året.

Svagheder? Ikke rigtigt…
Soveposens ydermateriale føles godt mod huden, og så er det vandafvisende, så dunene bliver beskyttet bedre. En dejlig detalje, som gør, at man ikke er paranoid omkring fugt, og for at dunene skal klappe sammen og efterlade en med klaprende tænder.

Jeg har ikke på noget tidspunkt haft fornemmelsen af en sart sovepose. Helsport har placeret dunene strategisk, så der er flest, hvor man har mest brug for dem, og mumieformen er behagelig. Varmekraven er blød, behagelig og forhindrer varmen i at suse ud og op omkring ørene på én.

Den er samtidig nem at knappe til nede fra posen, hvor man også nemt justerer den samt hætten. Der er en lille lomme til værdigenstande, som jeg dog må indrømme, at jeg ikke brugte, men er man til den, sidder den fint og diskret.

Og hvad så med svaghederne? Der er ærlig talt ikke meget at komme efter.

Man kan altid diskutere, hvor meget, man er villig til at betale for at spare gram og pakkevolumen, da man kan få soveposer med nogenlunde samme temperaturangivelser til noget lavere priser, men det er i sidste ende op til den enkeltes pengepung, og prioriteringen af hvor vigtig letvægt er.

En ting er dog sikkert: Helsport Rago Superligt er en meget lækker og let sovepose, der kan bruges til et væld af forskellige ture.

Helsport

RAGO SUPERLIGHT
Pris: 4.000,-

Bedømmelsen

Lækker sovepose, der ikke fylder meget i rygsækken, men varmer godt og sikrer en solid søvn i temperaturer godt under frysepunktet. Samtidig med at soveposen er let, virker den langt fra skrøbelig, og man frygter f.eks. ikke at rive lynlåsen af. Alt i alt en sovepose til alskens ture, hvor vægt, pakkevolumen og varme er prioriteterne.

9/10: Wow, vi er imponerede
Lav pakkevolumen, letvægt, behagelig at sove i, god varmekrave, kraftig lynlås
Pris

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helsport RAGO SUPERLIGHT
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helsport RAGO SUPERLIGHT ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.