Udstyrstest

Lundhags Makke Pro Jacket

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 7685
Karakter fra test

Teknisk jakke

Lundhags Makke Pro Jacket er en sammensat jakke i et vokset bomulds-/polyestermateriale med større vandtætte paneler. Vi har haft den tekniske jakke med ude i det omskiftelige efterårs- og vintervejr, hvor den er blevet udsat for lidt af hvert.

Makke Pro Jacket har en stor, justérbar hætte med gode finjusteringsmuligheder. Den kan slutte tæt om hovedet og er helt enkel at justere, så vind, sne, regn og slud holdes på afstand.

Størstedelen af jakken, bryst, ryg og dele af armene, er i et kraftigt materiale, der er lavet i en blanding af genanvendt polyester og økologisk bomuld. Det voksede LPC-materiale har en god tykkelse på 238 g/m², hvor det uvoksede materiale, Lundhags normalt bruger, kun er 205 g/m². Det giver en øget styrke – uden på nogen måde at gøre jakken stiv. Faktisk føles det strækbare, vandtætte materiale mere som et softshellmateriale end et klassisk vandtæt materiale.

Det vandtætte materiale er på hele hætten, går nedover skuldre og dækker en del af brystet samt det meste af armene. Placeringen og kombinationen af åndbarhed, styrke og vandtæthed er gennemført på de mest udsatte og ideelle placeringer, der gør det ubesværet og behageligt, hvad end man vandrer, er på vintertur, opholder sig på lejrpladsen eller noget helt tredje.

Lundhags Makke Pro Jacket
Anmeldelsen

Sansen for den gode pasform
Det trelagsvandtætte materiale er i en blanding af stærkt polyamid og PU med et søjletryk på 20.000 mm. Åndbarheden er på papiret ikke mere end 16.000 g/m2/24h, men materialet føles rigeligt åndbart, hvilket nok også skyldes den taktiske placering af materialerne. Har man brug for udluftninger, er der en lang udluftningskanal med tovejslynlås under begge arme. Generelt er lynlåsene kraftige med en høj styrke.

Endnu en gang kan vi ikke komme udenom Lundhags sans for god pasform. Pasformen er smal med god længde på ryg og ærmer. Selvom jakken ikke har deciderede strækbare paneler, så sidder den godt og giver stor bevægelsesfrihed. En god detalje er bl.a., at man på ingen måde mærker lynlåsene under armene.

Jakken har justering af livvidden med elastik. Det er en fin detalje, at når elastikken spændes ind, så gemmes den væk, så den ikke hænger og dingler. Jakken har desuden solide zip-tags, der er nemme at få fat i med Handsker på. Den kraftige velcrolukning af ærmerne byder på den samme oplevelse.

En vind- eller en vandtæt jakke?
Makke Pro betegnes bedst som en hybridjakke, da det hovedsageligt er en vind- og vandafvisende jakke med helt vandtætte paneler. Det voksede materiale kan sagtens tåle noget vand, men det har sine begrænsninger i regnvejr over længere tid. Jakken kan efter vores mening ikke erstatte en skaljakke til heldagsregn, men den kan tage overraskende meget regn, og placeringen af det vandtætte materiale på arme, skuldre og hætte fungerer til langt det meste.

Kombinationen af de to materialer giver en rigtig god åndbarhed, styrke og pasform i forhold til en vandtæt jakke. Makke Pro Jacket er en ret dyr vindjakke, med en pris som var det en skaljakke. På mange måder kan jakken sagtens bruges som en skaljakke, og den er i sit es i frostvejr, mod vind og til byger eller kortere perioder med regnvejr.

Lundhags

Makke Pro Jacket
Pris: 2.799,-

Bedømmelsen

Makke Pro er en alsidig hybridjakke med gode egenskaber fra to verdener. Med en kombination af styrke og åndbarhed i det voksede LPC-materiale og det vandtætte materiale på hætte og skuldre er man godt dækket ind til det meste. Jakken er spækket med gode detaljer og egenskaber. Vi savner ikke meget andet end en lavere pris.

8/10: Produktet fortjener applaus
Udluftning under arme, lynlåse, vokset LPC-materiale i genanvendt polyester og økologisk bomuld, høj styrke, store vandtætte paneler, den justerbare vandtætte hætte, fire udvendige lynlåslommer
Prisen, ligger sig mellem at være en fuldbyrdet enten vind- eller vandtæt jakke

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Lundhags Makke Pro Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Lundhags Makke Pro Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.