Udstyrstest

MSR FreeLite 2 Ultralight Backpacking Tent

Læs Opdag Verdens test og anmeldelse

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 7810
Karakter fra test
MSR FreeLite 2 Ultralight Backpacking Tent
Anmeldelsen

Et let valg

Efter succesen med deres fritstående letvægts-teltserie, Hubba Hubba, forsøger Mountain Safety Research at udkonkurrere sig selv med Freelite-teltserien. Fokus er, som det har været fra begyndelsen; bedre, sikrere og mere holdbart udstyr.

MSR Freelite 2 er et topersoners semi-fritstående Telt, hvor der er skruet godt op for nørderiet. Selvom der er udkommet en endnu lettere Carbon Reflex-serie fra MSR senere hen, så er Freelite-serien stadig en stærk spiller inden for 2-lagsletvægtstelte. Vi har været på tur for endnu en gang at undersøge, om lettere er lig med bedre.

Man kan kun give MSR ret i, at Freelite 2-teltet fortjener prædikatet letvægtsgrej. Teltets pakkevægt på 1.33 kilo (inklusive pløkker og barduner) og imponerende pakstørrelse på blot 46 x 15 cm kommer sig af materialerne og den semi-fritstående konstruktion.

Oversejlet består af 15D silikoniseret nylon med ripstop og MSR’s egen Xtreme Shield coating, der gør, at vandtætheden i teltet holder længere end normalt. Inderteltet består af en top af 10D letvægtsmesh og en bund af samme materiale som oversejlet.

Bundens høje ender sørger for, at vand ikke sprøjter ind, når regndråber rammer jorden.

Ud over de lækre materialer i bund og oversejl brillierer Freelite-serien med sine teltstænger. Teltet har en sammenhængende stang fra amerikanske Easton. De revolutionerende Easton Syklone stænger er konstrueret i en blanding af karbon, resin og en ballistisk fiber, der giver stængerne evnen til at bøje under stor kraftpåvirkning og vende tilbage til deres normale tilstand bagefter.

Man kan ligefrem presse toppen af teltet helt ned til jorden, uden at stængerne tager skade eller river sig løs fra inderteltet. På samme tid har de samme brudstyrke som ekspeditions-aluminium, hvilket er imponerende med den vægt, man sparer sammenlignet med aluminiumstænger.

Plads til to

Når telte bliver lettere, går det oftest ud over pladsen, og her er Freelite-teltet ikke undsluppet. Sammenlignet med sin forgænge

r, Hubba-Hubba NX, er der en lavere siddehøjde på 91 centimeter og mindre opbevaringsplads i teltet. Dog kan man sagtens sove to personer i teltet og for folk af normal højde er der rigeligt plads, da enderne af inderteltet er næsten lodrette.

Et sted, hvor Freelite-teltet adskiller sig fra andre 2-personers letvægtstelte, er ved netop at have to udgange. Det gør det nemt at forberede mad, at komme ind og ud af teltet – især om natten – og placere teltets udgang væk fra vinden. Begge indgange har store lynlås-åbninger, og pladsen i hver side er lige stor.

Der kunne godt have været mere plads til taskeopbevaring i apsis, men det er ikke altid forventeligt på de mindre, lettere telte. Det har dog ikke været et problem at have to personers tasker og bagage liggende på overnatningsture.

Dørene i oversejlet går igennem midten af apsis og var lidt store og besværlige i vind og regn, men det var ikke mere end en normal teltdør. Alt i alt er pladsen udnyttet godt teltes vægt taget i betragtning.

Under lup

Inde i Freelite er der en stor mesh-lomme, som er frithængende til opbevaring af pandelamper og andre småting. Vi kunne godt have ønsket os to mindre lommer, da teltet nu engang er til to mand. Det havde gjort det nemmere at opbevare udstyr og andre ting på den mængde plads, der nu var.

En mere generel detalje, som teltet har til fælles med alle andre semi- og fritstående telte, er, at det ikke er muligt at pakke inderteltet ned uden at fjerne oversejlet i regnvejr. Da stængerne sidder i inderteltet, skal det nemlig sættes op først, hvorefter man sætter oversejlet op over det. Det gør, at man i opsætning og nedtagning i regnvejr ender med at have et fugtigt indertelt, hvilket er ærgerligt. Det gør det også mere omstændigt at smide op som nødshelter.

Vi havde håbet på, at med alle de andre tekniske lækkerier i Freelite 2, så havde MSR tænkt det med ind i udviklingen til brug i fjeldet og andre våde områder som Skotland og Skandinavien.

MSR

FreeLite 2 Ultralight Backpacking Tent
Pris: 4499,-

Bedømmelsen

MSR rammer igen hovedet på sømmet med et komfortabelt og rummeligt Telt med gode indgangsmuligheder til to personer. Teltets vægt og materialer gør det til et let valg at tage med på tur. Især stængerne og designet vil behage enhver grejnørd og letvægtsvandrer. Så kan man klare sig med lidt mindre plads, får man rigtig meget ud af teltet, og vi anbefaler det klart som et lækkert letvægtstelt.

 

8/10: Produktet fortjener applaus
Tekniske teltstænger, vægt, to åbninger, materialer, pakkestørrelse
Opsætning, opbevaring i teltet

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på MSR FreeLite 2 Ultralight Backpacking Tent
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på MSR FreeLite 2 Ultralight Backpacking Tent ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.