Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Nordisk Svalbard 1 PU

Udstyrstest

Nordisk Svalbard 1 PU


Lille telt med plads til de helt store

Nordisk Svalbard 1 PU er et utroligt vindstabilt trekkingtelt med masser af rummelighed. Men hvor stabilt er det, når det kommer med ud i forskelligt vejr?

Svalbard 1 er et et-personers telt fra Nordisks leisure-serie, der er designet til at være robuste til alt fra camping til vandring. Teltet er lavet med et solidt polyesteroversejl og en 150D polyesterbund, pakkestørrelsen er ikke særlig stor, og med en samlet vægt på 2 kilo er vi ikke ovre i den helt tunge ende af teltserierne. Vi har haft teltet med på tur.

Når man kravler ind Svalbard 1 PU, er en af de første ting, man lægger mærke til, hvor rummeligt det er. Modellen er god til folk med lidt ekstra centimeter i højden, da kabinen giver mulighed for at ligge diagonalt i inderteltet og derved ekstra meget hovedplads, uden at fødderne rører bunden af inderteltet.

Længden hedder 265 cm for inderteltet, og det hele kan udnyttes.Der er masser af plads, til at en større rygsæk kan ligge inde i inderteltet, og derudover har du en rummelig apsis. Inde i teltet giver hele tre lommer til pandelamper, GPS, tøj og andet dig et godt overblik over dit udstyr, og der er plads til andet udstyr på begge sider af et mumieformet liggeunderlag. Der er god siddehøjde med 100 centimeter.

Lag på lag
Man sætter teltet op ved først at føre de to stænger gennem løbebaner på inderteltet. Mange Nordisk-telte er kendte for at være fast-pitch, dvs. hurtige at sætte op, men for at gøre plads til stængerne, der har to knæk, er der mellemrum imellem de tre løbebaner. Det gør processen med at føre stængerne igennem besværlig, da man ikke kan føre den igennem på en gang, men skal have stangen ind i hver ny løbegang.

Det er en stor ulempe, da teltet ofte kun pitches af en enkelt person. Når inderteltet er slået op, kan man påføre oversejlet. Det betyder, at man kan have inderteltet stående for sig selv på en varm sommerdag, eller imens man tørrer oversejlet efter en nat i regnvejr. Den måde at sætte et telt op, er dog ikke den bedste, da man klipser oversejlet i ved de forskellige pløkpunkter, og herefter bestemmer strækket i teltets bundmateriale, hvor meget man kan spænde oversejlet.

Selv med stropperne til oversejlet spændt helt ind er der stadig bølger i oversejlet, og det havde lagt sig op mod inderteltet den næste morgen. Man kan dog bruge bardunerne til at spænde oversejlet lidt ud, men for et leisure-telt burde man ikke have pløkker i bardunerne, for at teltet står bare nogenlunde i vindstille vejr.

For et telt, der skal kunne bruges i det skandinaviske klima, er det ikke nemt at skulle sætte oversejlet på efter inderteltet i regnvejr. Stængernes besværlige løbegange gør, at dit indertelt er vådt efter opsætning, hvis du er uheldig at blive fanget i en regnvejrsdag på fjeldet. Man kan dog pakke teltet samlet ned, men her skal man så skubbe stængerne ud, mens oversejlet ligger ovenpå, hvilket ikke er effektivt i vådt vejr.

Til trods for dette betyder de bøjede stænger og det påklipsede oversejl dog, at teltet kan stå stabilt selv i en orkan på op til 32,7 m/s. Men du skal lige have det sat op først.

Udgivet d. 30. oktober 2018
Af Jeppe Gabriel Spence

Nordisk

Svalbard 1 PU

Bedømmelsen

Svalbard 1 PU er til dig, der har brug for ekstra plads i dit telt til weekendturene og hen over sommeren. Det er et fremragende telt til ekstra høje mennesker. Du får et telt i gode, robuste materialer og med mulighed for at skabe en rigtig hyggelig lejrplads. Der er dog plads til forbedringer på denne model, før det bliver en favorit hos mig.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Masser af plads, skrå inderkabine, robuste materialer, vindstabilt
Opdelt løbegang til stang, ikke spændt oversejl, besværligt at sætte op i regnvejr
Pris: 1.599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind