Udstyrstest

Osprey Talon 44

Forbedret klassiker

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 09. jun 2023
Læst af: 6355
Karakter fra test

Osprey har opdateret en klassiker, der efterhånden er et årti gammel. Talon er en let rygsække-serie, hvor man ikke har forsøgt at gå på kompromis med hverken detaljer eller funktionalitet. Serien har fået sig et nyt ansigtsløft, men det er nu ikke kun udseendet, der har fået sig en tur ved den nye 2021-model.

Talon har et let bæresystem, der gør den ideel til let oppakning og ture med fart på, og er især kendt for sine rygsække på 22 og 33 liter. Men der har også været andre størrelser, deriblandt en på 44 liter som denne. Tidligere har jeg ikke kunne forstå berettigelse af en 44-liters Talon, da bæresystemet og rygsækkens volumen ikke hang sammen i mit hoved. For hvad nytter det at have plads til 44 liter, hvis man ikke kan bære mere, end hvad der svarer til 30 liters vægt, på en komfortabel måde?

Bæresystemet er dog lavet væsentlig om på den nye Talon 44. Den har stadig et blødt og fleksibelt bæresystem, men det er blevet kraftigere, og det passer til rygsækkens volumen. Den indre aluminiumramme giver en fin fordeling af vægt, men det er en lettere rygsæk på 1.347 gram (i S/M), så man skal ikke forvente at kunne bære hvad som helst. Omkring ti kilo er dens anbefalede maksimum.

Osprey Talon 44
Anmeldelsen

Kraftigere, godt bæresystem

Talon fås i mange størrelser; også i en dameversion ved navn Tempest. Generelt findes der to ryglængder i Talon-serien: en S/M og en L/XL, men ryglængden kan finjusteres ved hjælp af velcro på henholdsvis 43-51 cm i S/M og 48-56 cm i L/XL.  

Bæresystemet har en dynamisk pasform, så det følger kroppens bevægelser, selv i varieret terræn. Det luftige Airscape™ bæresystem afstiver ryggen godt uden at gå på kompromis med fleksibiliteten. Det ses i form af placeringen og mængden af EVA-skum, der kun er, hvor det er nødvendigt for komforten. Den taktiske placering af skum giver også et luftigt bæresystem, på trods af at det er en rygsæk, der sidder tæt på ryggen. Bæresystemet har overrasket mig positivt, og varmt vejr er ikke et problem. Det kraftigere bæresystem på 2021-modellen giver dog færre udskæringer og ”lufthuller” i skulderstropper og på hoftebæltet. Det er efter min mening bestemt komforten værd.

Der er flere forbedringer, vi er meget begejstrede for. Osprey er gået over til at bruge 100% genanvendt nylon, uden at gå på kompromis med styrke eller kvalitet, med en kombination af 100D og 210D Bluesign® PFC-fri Rubic Nylon. Det er godt at se, at der internationalt begynder at ske mere, hvad angår bæredygtighed inden for hardware-segmentet.

Detaljerig

Talon 44 indeholder en masse gode detaljer som f.eks.: fæste til Vandrestave på fronten mens du vandrer, fæster til isøkse eller Vandrestave, frontlomme i strækbart mesh, sidelommer i strækbart mesh med side- og topadgang, todelt hovedrum med lynlåsadgang i bunden, lynlåslomme i toplåget, netlomme under toplåget, lynlåslommer på hoftebæltet, udvendig lomme til vandblære og meget mere.

Talon er desuden justerbar på mange måder. Den har masser af stropper; blandt andet til kompression af rygsækken, til ekstra montering af grej og et toplåg, der kan hæves eller sænkes efter behov, hvis nu rygsækken skal indeholde lidt mere end de 44 liter i en kort periode.

Generelt er det en virkelig fleksibel rygsæk, som både størrelses- og detaljemæssigt kan bruges til mange forskellige ture. Der medfølger ikke et regnslag til rygsækken, men det kan købes separat. Rygsækken er på ingen måde vandafvisende i sig selv, så skal du vandre i vådt klima, er det nødvendigt med drybags eller regnslag.

Der er ikke meget, jeg savner, men placeringen af stropperne og spænderne til låget er sat meget højt, så er rygsækken ikke fyldt helt op til snelukningen, kommer toplåget til at hænge lidt løst, på trods af at spænderne er helt spændt op.

Talon 44 er meget tæt på at få topkarakter, og jeg må indrømme, at det kun er placeringen af stropper til toplåget, der holder mig fra at give den 10 ud af 10.


Bedømmelsen

Gennemført rygsæk fra Osprey hvor alt fra vægt, detaljer, bæredygtige materialer og komfort er nøje afstemt. Rygsækken er let, men rummelig, og de mange detaljer gør det til en fornøjelse at have rygsækken med på tur.

9/10: Wow, vi er imponerede
Let, kraftigere bæresystem end tidligere, god polstring, genanvendt nylon, komfortabel og svedtransporterende, elastiske sidelommer, svævende toplåg,
Intet regnslag, placeringen af stropper til toplåget.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Osprey Talon 44
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Osprey Talon 44 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.