Udstyrstest

Patagonia Men’s Torrentshell Stretch Pants

Skrevet af: Anders Aagaard
Den 22. jun 2022
Læst af: 7314
Karakter fra test
Patagonia Men’s Torrentshell Stretch Pants
Anmeldelsen

Uindskrænket bevægelighed
Patagonia Torrentshell Stretch Pants er den strækbare udgave af den populære Torrentshell-buks. Det er en meget alsidig skalbuks, der lover fuldstændig vandtæthed kombineret med lav vægt, god bevægelighed og fantastisk åndbarhed.

Beskyttelse og bevægelighed i ekstremt vådt vejr. Det er, hvad Patagonia lover om Torrentshell Stretch Pant, og efter at have testet dem godt og grundigt, er jeg bestemt enig. Bukserne er nemlig udstyret med et stretch-panel ved knæene, som sikrer maksimal bevægelighed. Det er super fedt, når man f.eks. cykler, klatrer eller vandrer op af et bjerg, hvor knæene skal løftes maksimalt. Nærmest lige meget hvad man finder på at lave, vil bukserne ikke begrænse én. Stretch-panelet er desuden lidt kraftigere i materialet, hvilket giver god holdbarhed omkring knæene.
Patagonia benytter deres egen nylonmembran, H2No. 2,5 lags-konstruktionen sikrer maksimal åndbarhed, lav vægt (306 gram i størrelse M) og samme vandtæthed som i en 3 lags-skal (20.000 mm), men man mister en lille smule slidstyrkemæssigt. Patagonia går dog meget op i at gennemteste deres produkters holdbarhed, og efter en tur i deres såkaldte ’Killer wash’ var bukserne stadig fuldstændig vandtætte. I vores testperiode har der ikke været nogle tegn på slid.

Sædvanlig minimalisme
Bukserne er blevet testet i kraftigt regnvejr i Pyrenæerne og levede klart op til forventningerne: De holdt vandet ude og var behagelige at have på, varmt vejr til trods. Pasformsmæssigt har Patagonia dog noget at rette op på. Bukserne er meget posede. Det giver god bevægelighed, men føles på samme tid noget klodset. Justeringsmuligheder er der ikke meget af, og de kan ikke spændes ind i hverken livet eller på anklen. Der er dog elastik begge steder, så de sidder sådan nogenlunde til, men det er utroligt vigtigt at få den helt rigtige størrelse.
I Patagonias sædvanlige stil er det et meget simpelt udført produkt uden for mange gimmicks. Der spares meget væk for at holde vægten så langt nede som muligt. De har derfor sparet lommerne væk, hvilket er lidt synd. Det er meget praktisk at have en vandtæt lomme i bukserne til mobil, Handsker og andet som ikke må blive vådt. Men det er selvfølgelig en prioritering om vægt versus komfort, og der har folk bare forskellige præferencer.

Stærke men larmende
Materialet føles meget stærkt, og jeg er overbevidst om, at bukserne vil holde til rigtig meget slid. De føles dog lidt stive i det, og de er også lidt ’larmende’, når man bevæger sig. Det gør, at man kommer til at føle sig lidt mere fanget i dem, end man ville gøre med et blødere materiale. Det kompenseres der dog for ved at have to store, vandtætte lynlåse fra hofte til ankel på begge sider, som man kan bruge til at lufte ud, hvis man får det for varmt. Materialet på indersiden er desuden lavet i et mønster, som opfanger kondens og mindsker friktionen mellem buks og hud/skiunderbusker.

Patagonia

Men’s Torrentshell Stretch Pants
Pris: 1299,-

Bedømmelsen

Alt i alt et rigtig fornuftigt produkt. Alt hvad Patagonia lover, bliver indfriet, og åndbarheden, vandtætheden, slidstyrken og bevægeligheden er helt i top. Og så endda i et produkt der ikke vejer særlig meget og heller ikke koster en formue. Det eneste, der trækker lidt ned, er pasformen og de manglende justeringsmuligheder i ankel og livvidde.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Patagonia Men’s Torrentshell Stretch Pants
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Patagonia Men’s Torrentshell Stretch Pants ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.