Udstyrstest

Patagonia Torrentshell 3L Rain Jacket

Særdeles prisstærk samt vind- og vandtæt

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 19. apr 2024
Læst af: 2000
Karakter fra test

Patagonia Torrentshell 3L Jacket er ikke en ny jakke på markedet, men en jakke der er blevet ved med at blive opdateret, når der er fundet bedre eller grønnere materialer og teknikker. Patagonia har en vision om at udvikle bæredygtig beklædning med en lang levetid og et lille klimaaftryk. Det ses her.

Anmeldelsen

Patagonia Torrentshell 3L Jacket er efter min mening en af de mest gennemførte vind- og vandtætte jakker til prisen. Tænk sig at kunne få gode materialer og detaljer samlet i en let og stærk jakke til kun 1.599 kroner. Jeg må være helt ærlig og sige, at jeg er imponeret, selvom der selvfølgelig også er punkter, som kunne være bedre, så mener jeg faktisk ikke, at man kan forvente mere til den pris.

Jakken kan bruges til såvel hverdag som på tur, og gennemgår vi den fra top til bund, har den i toppen en tovejs-justerbar hætte med let skygge, som nemt kan justeres og sidde tæt til hovedet. I nakken af hætten sidder et lille stykke fleece, som er med til at beskytte jakken mod sved, fedt og snavs, der ellers kan opløse jakkens limninger. En hagebeskytter afslutter hovedlynlåsen, som er en regulær YKK-lynlås med en flap foran til at beskytte mod, at vand trænger ind. Under armene sidder en tovejs-lynlås, som kan give lidt ekstra udluftning, når det er nødvendigt, og ligesom på de andre lynlåse er zip-tags nemme at få fat i. Nederst på fronten af jakken sidder to lynlåslommer, hvor det mest basale kan være i, men det er ikke de mest rummelige lommer. Lommerne er placeret lidt lavt, hvis du vil i dem med rygsæk og hoftebælte på, da de går i karambolage med hinanden. Justeringsmulighederne med indstilling af livvidde med elastik og lukning af ærmer med velcro fungerer godt og enkelt – lige som det skal.

Stærke materialevalg

Jakken består af en sammensmeltet trelagskonstruktion med et ydre materiale i 100% genanvendt nylon, en midte med Patagonias egen membran, H2No Performance Standard-membran, og et indre materiale i et åbent mesh. Kombinationen af de tre materialer giver en jakke med vind- og vandtætte egenskaber, der er stærk i forhold til tykkelsen. Jakken har et vandsøjletryk på 20.000 mm, og den holder godt tæt. Jeg har haft den på i kraftig regn over længere tid flere gange, uden at den bukkede under.

Det yderste materiale består af 50D Econyl, som er 100% genanvendt nylon, med end PFC-fri DWR-behandling. Det genanvendte materiale og dets tykkelse har virkelig en god styrke i forhold til vægten og prisen på jakken, og det lever godt op til Patagonias visioner om at skabe et produkt med en lang levetid. Torrentshell er en let jakke, og man skal altså ikke lade sig snyde af, at den har en trelagskonstruktion, og derfor forvente at den er kraftig. I forhold til tykkelsen er styrken så god, at jeg fuldstændig bekymringsfrit har benyttet den til mange forskellige ture, hvad end det har været med rygsæk i klipperigt terræn eller i et kraftigt skybrud herhjemme i Danmark.

Jakken har gode materialer, men kan godt føles lidt stiv, da dens materialer ikke er strækbare. Torrentshell har på det punkt en smule mere følelsen af en regnjakke frem for en skaljakke. Dog er oplevelsen af komfort og åndbarhed meget positiv, og man har på ingen måde en indelukket fornemmelse. Jakken følger også kroppen godt og føles ikke ukomfortabel, men den er ikke fleksibel. Den minder på mange måder om en 2,5-lags-skaljakke, men den har altså en væsentlig bedre slidstyrke og har modsat mange 2,5-lags-skaljakker en ret god følelse ved direkte hudkontakt med materialet. Det bliver ikke fugtigt inde i jakken.

Åndbar?

Patagonia har ikke angivet jakkens åndbarhed, så det er kun fornemmelsen af, hvor åndbar den er sammenlignet med lignende jakker, jeg kan beskrive. Det vigtigste for mig, hvad angår åndbarhed, er følelsen af indelukkethed ved almindeligt brug. Det har jeg ikke oplevet med Torrentshell, selvom man dog godt kan mærke, at åndbarheden ikke kan sammenlignes med dyrere jakker, når det handler om højpulsaktiviteter, som når det går brat op ad et fjeld, eller når luftfugtigheden eller temperaturen er høj. Jeg blev meget positivt overrasket, da jeg fandt ud af, at jakken har udluftningsmuligheder under arme med en tovejslynlås – en virkelig god funktion, når pulsen skal op. Det er også med til at give jakken sin alsidighed, da materialet måske ikke er det mest åndbare på markedet ved aktivitet, men i det du kan lufte ud, betyder det ikke helt lige så meget.

Patagonia

Torrentshell
Pris: 1599,-

Bedømmelsen

At det er muligt at få en funktionel og gedigen vind- og vandtæt jakke til så stærk en pris er i sig selv imponerende. Jakken gør det, den skal: Holder vind og vand ude og er åndbar nok til de fleste aktiviteter, selvom du ikke kan forvente de samme egenskaber som på en typisk trelagsskaljakke til flere tusinde kroner. Jakkens egenskaber er rigeligt for mange, og den er bl.a. helt oplagt til hverdagseventyr eller som den lettere jakke i turtasken.

8/10: Produktet fortjener applaus
+ Prisen, vandtætte egenskaber, godt fungerende tovejsjusterbar hætte, solide lynlåse, vægt, PFC-fri DWR-behandling, ydermateriale i 100% genanvendt nylon, fleece i nakken, udluftningsmuligheder under arme.
Ingen vandafvisende lynlåse – kun flap foran, åndbarheden ved høj puls kunne være bedre, placering af lommer går i karambolage med hoftebæltet på en rygsæk.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Patagonia Torrentshell 3L Rain Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Patagonia Torrentshell 3L Rain Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.