Du er her:
  • Udstyr
  • Mærker
  • Primus Lite+ Stove System

Udstyrstest

Primus Lite+ Stove System

Kompakt brændersystem


Primus Lite+ Stove System er et brændersystem, som består af en brænder, kompakt gryde/pot med låg, viskestykke og hænge-kit samlet i én kompakt løsning. Og så kan man også bruge andre gryder på brænderen.

Lite er en brænder, Primus allerede har haft på markedet i flere år, men der er sket lidt nyt ved brænderen, som nu har fået det ekstra lille +. Det er primært gryden, som har fået et cover i en blanding af G-1000 på ydersiden og kork på indersiden, som giver isolerende egenskaber på en mere bæredygtig måde end det skum, de tidligere brugte. Derudover har Lite+ fået et nyt låg i bioplast, der også kan bruges som kop.

Lite+ er et kompakt system. Med sine 402 gram og en rummelighed på en halv liter fylder sættet ikke mere end 15 x 10 centimeter – og det er alt inklusiv. Brænderen har en effekt på 1.500 watt og præsterer at koge en halv liter vand på 2 minutter og 45 sekunder. Brænderen er effektiv, men det er ikke den mest kraftfulde på markedet, hvilket også giver fin mening, når dens hovedformål blot er at koge vand. Den medfølgende adapter giver mulighed for at lave andet mad, men det er mest det lette køkken, der er oplagt, som at bage en pandekage eller lignende.

Det får du

Gryden består af hårdanodiseret aluminium, som giver en let og stærk gryde. Under gryden sidder vekselvarmere, som udnytter varmen bedre og sparer på brændstoffet. Rundt om gryden sidder det isolerende cover i kork og G-1000, så du uden problem bare kan tage fat direkte om gryden, selvom den er varm. På coveret sidder en strop, som både kan bruges som lukning af kogesættet, når det pakkes sammen, og som håndtag til nem håndtering, når gryden er i brug.  

På selve brænderen sidder en indbygget vindskærm, en piezo-tænder, der blot ved gnister tænder gassen let, og en regulator til let regulering og finjustering af varmen, selv med handsker. Der medfølger et lille viskestykke i sættet, som også fungerer som en beskyttelse af brænderen og gryden. Og vigtigst af alt, så hindrer det raslen i rygsækken, når man vandrer.

Låget har en si-funktion, der sammen med hældetuden på gryden sikrer god kontrol over det kogte vand. Låget fungerer også som kop, hvilket er vældig belejligt. Der er desuden inkluderet en lille fod til gasdåsen for at sikre større stabilitet, og en snor så man kan hænge brænderen op, hvis underlaget er for ujævnt til at stå.

Mulighed for flere gryder

Gryden er udviklet til at koge vand og ikke rigtig andet, men en fin detalje ved brænderen er en medfølgende adapter til at montere andre gryder og pander. Adaptersystemet fungerer ved, at man skruer tre små skruer ned i et lille skruegevind og på den måde laver afstand til det normale låsesystem, der passer til den medfølgende gryde. Låsesystemet til den medfølgende gryde er samme system, som Primus ellers bruger til at fastlåse gryder, så du kan sagtens bruge andre Primus-gryder uden at bruge adapter.

Hvis man skal bruge indsatsen, skal man ikke bruge gryden, så efter min mening burde den sidde på selve brænderen i stedet. Det fungerer nemt med adapteren, og det er en rigtig god mulighed for at bruge andre gryder og pander på brænderen. Men det er en lille smule besværligt at skulle skrue de små dele af og på, og man kan komme til at ridse plastiklåget, hvis man ikke er opmærksom på at placere dem korrekt på spændet.

Alt i alt er Primus Lite+ Stove System et godt brændersæt, der er kompakt, let, nemt at pakke, og som fungerer upåklageligt tur efter tur. Sættet indeholder det, du har brug for, og man kan endda tilføje ekstra udstyr som gryder og pander, der passer til samme låsesystem, hvis du vil andet end at koge vand – eller et kompakt system til at lave stempelkaffe, der passer direkte ned i den medfølgende gryde.

Primus Lite+ Stove System / 1.249 kr. / www.primus.eu

Udgivet d. 28. august 2021
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Primus

Lite+ Stove System

Bedømmelsen

Godt og kompakt brændersæt, der indeholder mange gode funktioner og muligheder i ét samlet produkt. Brænderen er udviklet til at koge vand, hvilket den gør let og effektivt, men den har også indbygget en adapter, så brænderen kan bruges til andre gryder og pander.

8/10: Produktet fortjener applaus
Kompakt, lav vægt, kork på inderside, solid, bioplast, lukkemekanisme og håndtag, effekt og kogetid, indbygget piezo-tænder, varmeveksler, 100 ml gasdåse kan pakkes med ned i brændersystemet, adapter til brug af andre gryder og pander.
- Placering af skruesystem til montering af andre gryder, effekten måtte gerne være højere.
Pris: 1.249,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind