Udstyrstest

Robens Starlight 2

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 8442
Karakter fra test

Skal du på solotur, er det stadig muligt at få gode egenskaber og kvalitet til en god pris. Starlight 2 er et kompakt tunneltelt med en stang og en meget lille apsis fra siden. Teltet vejer 2,3 kg og indeholder alt fra yderdug, inderkabine til stænger og pløkker.

Robens Starlight 2 er et lille topersoners Telt eller et rummeligt etpersoners Telt. Vægtforskellen mellem Starlight 1 og 2 er kun på 200 gram, men den større version giver meget mere plads til bagage og ophold, hvis man er alene. Man kan godt sove to i teltet, men så er der ikke rigtig plads til bagagen. Er man alene, kan man derimod have alt udstyr inde i det lukkede indertelt.

Starlight 2 er utrolig nemt at slå op. Den kun halvt åbne kanal til stangen er smart udført, så man ikke behøver isætte stænger, inden man fæstner teltet til jorden med pløkker. Man kan også slå teltet op uden indertelt; det giver lidt mere plads, men kabinen sikrer mod myg.

Testet i vindtunnel
Teltet har en polyesterdug med et søjletryk på 5000 mm og hele 10.000 mm i inderteltets gulv. Teltet har kraftige aluminiumsstænger, der sikrer god stabilitet, siddehøjde samt øget hoved- og fodhøjde med de fire hjørnestænger.

Robens Starlight 2
Anmeldelsen

Robens har testet teltet i vindtunnel i op til hele 45m/s, hvilket er meget imponerende. Det viser, at teltet sagtens kan bruges i såvel fjeldet som i en god storm hjemme i Danmark. Den gode stabilitet er også noget, jeg oplever, og teltet er nemt at stabilisere med barduner og stormsikring af stængerne.

Skøn ventilation
Starlight 2 har rigtig mange gode detaljer, og især de mange udluftningsmuligheder får teltet til at skille sig ud. Det er nemt at tilpasse indeklimaet med en åbning i fod- og hovedende og i vinduet på oversiden af teltdugen. Der er også mulighed for at løfte sejlet, der går til jorden med en enkel strop. Jeg har aldrig set så mange muligheder i et så lille Telt før, og det er skønt med god ventilation i så kompakt et Telt. Andre detaljer er snor til at hænge udstyr i sovekabinen samt en del lommer.

Nogle steder undrer detaljerne mig dog lidt. Åbningen af udluftning i bunden kan f.eks. kun reguleres udefra. Man kan derimod åbne op fra inderteltet til vinduet, men vinduet har intet net, så man må holde åbningen i inderteltet lukket for at undgå dyr i teltet. En anden lidt mærkelig løsning er muligheden for at åbne op til myggenet fra et mere lukket materiale. Her kunne man ligeså godt kun have nettet og dermed spare vægt på lynlåse og ekstra materiale. Disse løsninger ødelægger på ingen måde oplevelsen, men det er noget, som kunne optimeres.

Alt i alt får man meget for pengene ved Robens Starlight 2. En mindre pakkevolumen og lavere vægt ville altid være rart, men man skal også være realistisk og se på, hvad man kan få for pengene.

Robens

Starlight 2
Pris: 1.499,-

Bedømmelsen

teltDet er ikke verdens letteste Telt, men det er et detaljerigt og gennemarbejdet Telt til en god pris. Der er mange detaljer, som fungerer godt, men nogle er også lidt overflødige. Det, der overrasker mest positivt, er de mange ventilationsmuligheder, der gør teltet behageligt at opholde sig i.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Gode ventilationsmuligheder, aluminiumsstænger, solide materialer, tapede sømme, skarp pris, god siddehøjde, det er faktisk muligt at sove to i teltet, værdi for pengene
Forholdsvis stor pakkevolumen, nogle detaljer kan spares væk og hjælpe vægten lidt ned, lille apsis

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Robens Starlight 2
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Robens Starlight 2 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.