Udstyrstest

Ulvang Rav Sweater

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 9644
Karakter fra test

Bør være allemandseje!

Rav Sweater er muligvis nordmændenes favoritsweater. Jeg er i hvert fald stødt på rigtig mange nordmænd med denne sweater på, og jeg må ærligt indrømme, at jeg selv har haft denne model i mange år efterhånden, efter jeg blev nysgerrig på, hvorfor jeg så så mange nordmænd brugte den.

Vi har haft en spritny Rav Sweater i hænderne, og sammenligner jeg min egen ældre model og denne sweater, kan jeg se, at der intet nyt er sket, hvad angår udseende og materialer. Det er altid et godt tegn, at et produkt får lov til at ligne sig selv i mange år.

Vi har ladet sweateren stå sin prøve på tur i det kølige efterår og i den kolde vinter.

Ulvang Rav Sweater er strikket i uld med høj hals og trekvart lynlås. Det enkle strikmønster giver en god holdbarhed og et pænt udseende. Den høje hals dækker hele halsen, hvilket virkelig varmer, og med lynlåsbeskytter generer lynlåsen ikke.

Ulvang Rav Sweater
Anmeldelsen

Rav Sweater er enormt behagelig at have på, og den kraftige lynlås giver mulighed for at lukke godt til og varme halsen, men også mulighed for at åbne op for noget ventilation, hvis man folder kraven helt ned. Selvom lynlåsen er åben, sidder sweateren godt, og materialet er ikke i vejen, selvom man har en jakke udover.

Ulvang har stolte traditioner i mulesingfri uld. Rav Sweater er Oeko-Tex-certificeret og i 100 % uld. Nogle kunne måske ønske sig en finere uld, f.eks. merinould, men efter min mening er det ikke nødvendigt, da ulden her føles fin og ikke kradser at have på selv direkte mod huden.

Prisen havde været en hel anden, hvis det havde været merinould, og prisen er en stor fordel ved sweateren, da den giver sweateren mulighed for at være allemandseje.

Til hverdag og tur
Uld har som bekendt mange gode fordele: Bl.a. er det naturligt lugthæmmende og har oftest nok af bare at blive lufttørret. Uld varmer, selvom den er våd; helt perfekt til det skandinaviske klima.

Med sine cirka 670 gram, er det ikke det letteste mellemlag, da man sagtens kan få syntetiske fleece, der vejer meget mindre. Det kan dog ikke sammenlignes med uld, som har nogle helt unikke egenskaber, der uden tvivl er de få hundrede gram ekstra værd.

Rav Sweater er et godt isolerende lag, der naturligt temperaturregulerer, og både giver en god varme, når man har brug for det, samtidig med at man også sagtens kan komme af med varmen.

Sweateren er unisex, men pasformen er generelt ret lang, hvor jeg med 180 cm og lange arme passer en medium. Rav Sweater har lange ærmer, da det er meningen, at man går med opsmøgede ærmer. Når ærmerne smøges ned, er længden helt ideel til tommelhullerne, som på ingen måde kravler op eller forstyrrer. Strækken giver en god elastisk og tæt pasform.

Længden på torso er også lang, så man skal ikke være bange for at skille på maven eller ryggen, når man bøjer sig.

Det er en teknisk sweater, der kan bruges på tur, ski eller en kold vinterhverdag. Styrken er god i forhold til, at det er strik: jeg har haft mange typer uldstrik, og nu hvor jeg har haft min Rav Sweater i nogle år, kan jeg konkludere, at styrken er overraskende god.

Ulvang

Rav Sweater
Pris: 899,-

Bedømmelsen

Vi er vilde med Rav Sweater og forstår, at så mange nordmænd ejer én. Med 100 % uld opnås de bedste egenskaber, man kan ønske sig. Pasformen er udviklet til kold brug og er ligesom detaljerne i top.

Under 1000 kroner er en meget rimelig pris for en sweater i ren uld, der fungerer som et helt ideelt teknisk mellemlag på de køligere ture. Alt i alt en rigtig god sweater, der bør være allemandseje, da pris, funktion og kvalitet er forenet i et godt produkt.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
100 % uld, meget høj hals med lynlås, tommelhuller, lange ærmer lavet til at foldes, prisen.
Ulden er fin, men ikke så blød som f.eks. merino (som dog havde betydet højere pris), forvent ikke et letvægtsprodukt

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Ulvang Rav Sweater
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Ulvang Rav Sweater ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.