Du er her:

66 North Kari Jacket

Hvis du har været på Island, ved du sikkert, at noget af det de har meget af deroppe, er regn og vind. Islandske 660 North har formået at udvikle en jakke, som netop imødekommer behovet for et stykke overtøj, der kan stå model til hurtigt omskifteligt vejr, og som samtidig er så let, at du kan have den med overalt.

66 North anbefaler Kari Jacket til løb og andre udendørsaktiviteter, så mit første møde med jakken gjorde mig noget skeptisk, da jeg mærkede bagsidens coating. Jakken er lavet i 100 % Toyota Ribstop nylon med transparent PU coating. Det vil sige, at den er gennemsigtig, men samtidig uhørt vandtæt. Den kan klare et vandsøjletryk på 10.000 mm (hvilket er mere end de fleste telte) og vejer bare 117 gram. Men hvordan fungerer jakken så til løb?

På en dag med frisk vind og sol tager jeg jakken på og løber af sted. Jeg er positivt overrasket over hættens pasform, som sidder ufattelig godt selv i modvind. Dog bliver jakken hurtigt relativt varm for mig at have på, og jeg lyner ned, så jeg kan få noget ventilation ind på hals og bryst, hvilket resulterer i, at hætten bliver taget af vinden. Materialet knitrer en del, og det bliver ikke bedre af, at have hætten dinglende i nakken. Ventilationen på ryggen synes ikke at have den store effekt. Elastikkerne på ryggen kan justeres ind, så jakken sidder tæt til ryggen. Hermed mindskes vindmodstanden, men på grund af den nedsatte åndbarhed, bliver den for kropsnær og ubehagelig at have på – jeg synes, jeg mister bevægelsesfriheden, når den klistrer til kroppen.

MEN jakken kan bruges til andet end løb. Over flere dage havde vi store regnbyger, som jeg måtte ud i. Jakken blev brugt flittig også med rygsæk på ryggen. Hertil må jeg sige, at jakken holder 100 %. Den er vind- og vandtæt. Det er en jakke, der, på grund af sin lave vægt og gode pasform, er virkelig god at have på, når man for eksempel cykler eller går en tur. Man mærker den ikke og har derfor utrolig god bevægelsesfrihed.

Længden af jakken og ærmerne er rigtig fin. Der er refleksstriber langs lynlåsen, hen over brystet og over ryggen. Den relativt store brystlomme, som jakken kan pakkes i, har udgang til høretelefoner fra musikafspiller, og lommen kan lukkes med en trykknap.

Vibe Sørensen, Søndag, 18 august 2013, hits: 3953
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind