Du er her:

Asivik Storm eVent

Normale tre-lags skaljakker koster gerne mellem 3000 og 6000 kroner. Det var derfor med stor spænding, at Opdag Verden satte sig for at teste Asiviks ekstremt billige, nye model Storm eVent. Var prisen på 1599 kroner virkelig for god til at være sand?

Asivik Storm eVent er, som navnet siger, lavet med en eVent-membran, som de senere år er blevet et mere og mere populært alternativ i forhold til den ofte dyrere Gore-Tex-membran. Valget af membran kan være en af årsagerne til, hvordan det overhovedet er muligt at producere en jakke så billigt. For ved første øjekast virker det bestemt ikke til, at der er sparet på noget.

Jakken er lavet i en rimelig løs pasform. Den passer alle, men den tillader også, at man kan have nok tøj på inden under, hvis det er koldt. Det fungerer rigtigt godt, men ser ikke super lækkert ud, og den vil derfor heller ikke være første valg til strøgtur. Med Storm eVent er det tydeligt, at den helt igennem er lavet for at tilfredsstille den aktive friluftsmand. Lommerne er gode og velplacerede. Udluftningerne under armene sidder lige, hvor de skal og giver en rigtig god udluftning.

Yderligere kan det tilføjes, at eVent-membranen netop er kendt for sin enormt gode ventilation, som under testen har været upåklagelig. Man skal naturligvis ikke forvente, at man kan holde sig helt tør under en svedig løbetur – membranen er trods alt ikke magisk – men den ånder virkelig godt. Længden på jakken er meget passende, og det er lækkert, at den går tilpas langt ned bagover, så der ikke opstår en sprække til bukserne.

Justeringsmulighederne er, som de skal være, dog uden at være nyskabende – de fungerer bare. Hætten måtte gerne have været større, hvis denne jakke skulle være førstevalg til en snestorm, men med lidt god vilje kan man godt have klatre- eller skihjelm under den. Til gengæld er hætten så ikke for stor og tillader dermed godt udsyn, hvis man bare vil undgå at få vådt hår af regnen. Det er en fin detalje, at der er sat lidt blødt materiale til at forhindre hage og skæg i at komme i karambolage med lynlåsen i halsen, men kvaliteten på dette er ikke imponerende. Lynlåsene fungerer generelt godt og har i vores test ikke vist tegn på lækage. Kvaliteten på dem virker til at være i top, men man kan igen i tilfælde af virkeligt hårdt vejr savne at have en klap til at dække over lynlåsen, hvis den skulle fejle. Det er dog tydeligt, at denne jakke er lavet til at skulle være let med sine flotte 450 gram, så i den sammenhæng overrasker det ikke, at en detalje som klap over lynlåsen er skåret væk.

Vandtætheden er helt i top, men vi har dog ikke haft jakken længe nok til at kunne sige noget om, hvordan den præsterer efter et år, men andre eVent-produkter bevarer et højt niveau selv efter lang tids brug. Man skal dog være opmærksom på, at man skal vaske eVent oftere end for eksempel Gore-Tex for at bevare de gode åndbare egenskaber. Enkelte detaljer på denne jakke er måske ikke på niveau med konkurrenternes, men prisen er helt vanvittig lav, og det er helt enestående, at man kan få så meget jakke og kvalitet til den pris.

 

Kristian Jager Nykrog, Onsdag, 02 januar 2013, hits: 7283
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind