Du er her:

Fjällräven Anorak No. 8

Jagter du hvert eneste gram i rygsækken, så kan du lige så godt stoppe læsningen her, for dette er ikke en letvægter – tværtimod. Det er en fuldblodsrustning, der er som skabt til det hårde udeliv i skoven og i fjeldet. Vi har set testet Fjällräven Anorak No. 8.

Jeg har altid været vild med anorakker. Dette legendariske stykke udrustning blev opfundet af inuitterne til beskyttelse mod det hårde arktiske vejr, og siden har resten af verden også haft glæde af anorakken. Denne model fra Fjällräven er bestemt ikke en undtagelse.

For det første ser jakken rigtig godt ud – den har en potent udstråling, der ikke er bange for noget. En rigtig mande-jakke med hår på brystet. Og det synes jeg faktisk også, den lever op til. Det kraftige G-1000 Eco er forstærket med G-1000 HeavyDuty på skuldre, albuer og på bagdelen, og det betyder, at du iklæder dig en rustning, hvor du ikke skal være bange for at tonse gennem en nåleskov eller slæbe noget brænde. Med normale skaljakker er jeg altid lidt bange for, hvor meget de kan holde til, og jeg har da også flænset de første fire par skalbukser og -jakker. Det kommer IKKE til at ske med Anorak No. 8 – den er sejlivet og pålidelig, og den skriger på at blive brugt hårdt, på samme måde som slædehundene hyler på at komme ud og trække.

Anorak No. 8 har været med i sne, slud, regn, blæst og sol, og den præsterer altså rigtig godt! Det fede ved G-1000 er, at du kan tune stoffet til de forhold, du skal ud i. Hvis du eksempelvis skal på efterårstur i de svenske skove, så kan man give jakken lidt ekstra Greenland Wax på de udsatte steder, så den bedre kan klare regnen. Og på den måde kan du tilpasse din jakke til forholdene. Selvom den er meget vandafvisende, så synes jeg dog ikke, at den kan klare lige så meget regn som min Gore-Tex ProShell – men det er dælme tæt på.

Pasformen er – som alle anorakker – meget rummelig, så du har rigtig god bevægelsesfrihed og kan let have en tyk uldsweater eller fleece på indenunder. Den store brystlomme er perfekt til at rumme et vandrekort, kompas og snack, og de to sidelommer er forbundet, så de også kan rumme en hel del. Jakken kan lynes op i begge sider. Det gør det nemt at tage jakken af og på, og du har mulighed for at lyne ned for at øge ventilationen.

Den høje krave giver rigtig god beskyttelse, men den kan fjernes helt, hvis man vil øge ventilationen. Den store stormhætte skal også have et ord med på vejen; den er ret stor, men når man har haft den med ude i regn og storm, så ved man, hvorfor Fjällräven har lavet den så stor. Fordi det virker! Det er virkelig fedt, at kunne justere sin hætte til forholdene, og selvom den virker stor og uhandy på en vindstille sommerdag, så bliver du altså glad for den, når elementer raser.

Så det store spørgsmål er, om den kan afløse din skaljakke? Det er der desværre ikke et simpelt svar på, fordi det kommer i høj grad an på, hvad du vægter højest. Vil du have vandtæt beskyttelse og kun det, så ville jeg gå efter en klassisk skaljakke, mens jeg uden tvivl ville vælge Anorak No. 8, hvis du opholder dig meget i skoven eller fjeldet, og vil have en robust udrustning, som du ikke kan slide op.

Array
Array
Casper Devantier, Mandag, 04 november 2013, hits: 10057
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind