Du er her:

Udstyrstest

Fjällräven Vardag Lite Shorts

- Luftige til sommeren


Når varmen kommer rullende ind over Danmark og resten af Europa, ved vi, at sommeren er på vej. Den langærmede bliver skiftet ud med T-shirt, og vandrebukser skiftet ud med vandreshorts. Man skal helst ikke koge over, og selvom vandreshorts virker meget ligefremme, er der stadig en masse små ting, der skal fungere sammen, for at man får en behagelig oplevelse, uanset hvor man vandrer henne. Redaktionen har haft Fjällrävens nyeste bud, Vardag Lite Short, imellem hænderne for at undersøge om sommeren skulle foregå i dem.

Fjällrävens G1000 er verdenskendt, og den klassiske 65/35-blanding imellem polyester og bomuld står da også stærkt imod tidens tand. Vardag Lite Shorts benytter sig af en af de mange udgaver af materialet, G1000 Eco Lite, og underbygger den platform, som Fjällräven i mange år har fremmet omkring bæredygtighed. For hvorfor bruge nye materialer, når man kan genanvende gamle, og så endda med næsten samme styrke?

Fjällräven benytter sig af et tyndt lag G1000 med økologisk bomuld og delvist genanvendt polyester til shortsene. Vævningen er lavet i ripstop, der forhindrer, at trådene løber, når man er uheldig nok til at få en revne i materialet på vej gennem naturen, og giver et mekanisk stræk i materialet – uden at kompromittere selve styrken, hvilket også giver mere til komforten. G1000 Eco Lite er samtidig luftigt, og man kan med det samme mærke, at man ikke vil blive overophedet, men det har stadig den samme følelse af holdbarhed som er klassisk i Fjällrävens bukser- og shorts.

Eksklusiv stil og lækre detaljer

Vardag Lite Shorts har nogle små, lækre detaljer, der er værd at få med. Den første er de dobbelte bæltestropper ved hoften. De er overhovedet ikke til at se, men gør det nemt at benytte et bælte sammen med bukserne.

Den helt store genistreg er dog baglommerne. De er åbne, så de er nemme at komme til, og der er ikke nogen knapper, der slider på materialet eller er ubehagelige, når man sidder med dem på ru overflader. På samme tid har de en skrå indgang, som gør dem meget mere naturlige at bruge end de traditionelle baglommer. Det er en meget lille detalje, der dog har en stor effekt og klart gør dem mere behagelige at benytte. Det gør også, at baglommens syninger nemmere følger kroppen, når man sidder på hug eller går op ad bakke.

Som altid forstår Fjällräven sig ikke bare på at lave anvendeligt beklædning; de laver samtidigt noget, der ser godt ud. Farverne Dark Grey eller Acorn passer godt til stilen, og lommerne ligger pænt i shortsene uden at blive for fyldige. Designet er minimalistisk, men der er stadig det, man skal bruge. Bag på sidder det gamle Fjällräven-logo, som giver shortsene et lækkert retro-look.

Et punkt, man dog kan slå ned på, er prisen. Man kan se stilen, historien og de miljøvenlige tanker, der ligger bag shortsene, men man betaler også for det. Der findes bud på markedet, der kan det samme til en mindre pris. Det betyder dog absolut ikke, at der er noget galt med Vardag Lite Shorts.

Udgivet d. 1. juli 2021
Af Jeppe Gabriel Spence

Fjällräven

Vardag Lite Shorts

Bedømmelsen

Vardag Lite Shorts har alt det, et par vandreshorts skal have. Hvis du kan lide tankerne bag Fjällrävens design og er villig til at betale for det, får du nogle shorts, du kan blive glad for i mange somre fremover.

8/10: Produktet fortjener applaus
Udseende, baglommer, bæltestropper, materiale
Pris
Pris: 849,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind