Udstyrstest

Fjällräven Vardag Lite Shorts

- Luftige til sommeren

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 3687
Karakter fra test
Fjällräven Vardag Lite Shorts
Anmeldelsen

Når varmen kommer rullende ind over Danmark og resten af Europa, ved vi, at sommeren er på vej. Den langærmede bliver skiftet ud med T-shirt, og Vandrebukser skiftet ud med vandreshorts. Man skal helst ikke koge over, og selvom vandreshorts virker meget ligefremme, er der stadig en masse små ting, der skal fungere sammen, for at man får en behagelig oplevelse, uanset hvor man vandrer henne. Redaktionen har haft Fjällrävens nyeste bud, Vardag Lite Short, imellem hænderne for at undersøge om sommeren skulle foregå i dem.

Fjällrävens G1000 er verdenskendt, og den klassiske 65/35-blanding imellem polyester og bomuld står da også stærkt imod tidens tand. Vardag Lite Shorts benytter sig af en af de mange udgaver af materialet, G1000 Eco Lite, og underbygger den platform, som Fjällräven i mange år har fremmet omkring bæredygtighed. For hvorfor bruge nye materialer, når man kan genanvende gamle, og så endda med næsten samme styrke?

Fjällräven benytter sig af et tyndt lag G1000 med økologisk bomuld og delvist genanvendt polyester til shortsene. Vævningen er lavet i ripstop, der forhindrer, at trådene løber, når man er uheldig nok til at få en revne i materialet på vej gennem naturen, og giver et mekanisk stræk i materialet – uden at kompromittere selve styrken, hvilket også giver mere til komforten. G1000 Eco Lite er samtidig luftigt, og man kan med det samme mærke, at man ikke vil blive overophedet, men det har stadig den samme følelse af holdbarhed som er klassisk i Fjällrävens bukser- og shorts.

Eksklusiv stil og lækre detaljer

Vardag Lite Shorts har nogle små, lækre detaljer, der er værd at få med. Den første er de dobbelte bæltestropper ved hoften. De er overhovedet ikke til at se, men gør det nemt at benytte et bælte sammen med bukserne.

Den helt store genistreg er dog baglommerne. De er åbne, så de er nemme at komme til, og der er ikke nogen knapper, der slider på materialet eller er ubehagelige, når man sidder med dem på ru overflader. På samme tid har de en skrå indgang, som gør dem meget mere naturlige at bruge end de traditionelle baglommer. Det er en meget lille detalje, der dog har en stor effekt og klart gør dem mere behagelige at benytte. Det gør også, at baglommens syninger nemmere følger kroppen, når man sidder på hug eller går op ad bakke.

Som altid forstår Fjällräven sig ikke bare på at lave anvendeligt beklædning; de laver samtidigt noget, der ser godt ud. Farverne Dark Grey eller Acorn passer godt til stilen, og lommerne ligger pænt i shortsene uden at blive for fyldige. Designet er minimalistisk, men der er stadig det, man skal bruge. Bag på sidder det gamle Fjällräven-logo, som giver shortsene et lækkert retro-look.

Et punkt, man dog kan slå ned på, er prisen. Man kan se stilen, historien og de miljøvenlige tanker, der ligger bag shortsene, men man betaler også for det. Der findes bud på markedet, der kan det samme til en mindre pris. Det betyder dog absolut ikke, at der er noget galt med Vardag Lite Shorts.

Fjällräven

Vardag Lite Shorts
Pris: 849,-

Bedømmelsen

Vardag Lite Shorts har alt det, et par vandreshorts skal have. Hvis du kan lide tankerne bag Fjällrävens design og er villig til at betale for det, får du nogle shorts, du kan blive glad for i mange somre fremover.

8/10: Produktet fortjener applaus
Udseende, baglommer, bæltestropper, materiale
Pris

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Fjällräven Vardag Lite Shorts
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Fjällräven Vardag Lite Shorts ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.