Udstyrstest

Geoff Anderson Shinogi Fleece

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 5318

Vi har testet en vindafvisende fleece fra danske Geoff Anderson. Materialet i jakken gør, at den kan bruges både som et varmt mellemlag eller som let ydre lag til at modstå vind.

På afstand ligner Shinogi fleece en traditionel fleece. Den kan dog mere end bare bruges som mellemlag, da den er lavet i Polartec Wind Pro, der har egenskaber som en traditionel fleece, men samtidig kan modstå fire gange mere vind end en traditionel fleece.

Derudover er der ingen lamineringer, hvilket gør fleecen meget åndbar i forhold til andre vindafvisende produkter. Ifølge Geoff Andersons egen test, bliver 85% af åndbarheden i en traditionel fleece opretholdt.

Det er imponerende, at jeg ikke har følt mig overophedet, når jeg har brugt fleecen som mellemlag, når man samtidig tager i betragtning, at den også kan bruges som vindjakke. Åndbarheden er rigtig god, og det er dejligt, at man også kan bruge produktet som mellemlag modsat traditionelle softshell-/windbreaker-jakker.

Man kan godt mærke, at jakken ikke er helt vindtæt, men den tager overraskende meget vind i forhold til, at den kun skulle være fire gange mere vindblokerende end en traditionel fleece.

Geoff Anderson Shinogi Fleece
Anmeldelsen

Slut med køb-og-smid-væk
Der er tre skjulte lommer i fleecen, to håndlommer og en brystlomme. De er lavet af tyndt, strækbart materiale, der giver god mulighed for at fylde lommen, men det er desværre også en noget skrøbelig løsning.

Man åbner lommerne nede fra og op, hvilket kommer fra fiskeverdenen, men den logik har jeg svært ved at forlige mig med. For det første så ryger tingene nemmere ud af lommerne. For det andet så skal man bruge begge hænder til at åbne lommerne for at skabe modstand, da fleecen ellers bare kravler op.

Med Geoff Andersons visioner og gode materialevalg for øje, så kan det undre mig, at lommerne er lavet i så tyndt et materiale, hvor jeg er bange for at have nøglerne liggende i. Geoff Anderson går nemlig meget op i, at deres produkter ikke følger køb-og-smid-væk-kulturen, men at de kan holde i mange år. Polartec Wind Pro-materialet er f.eks. lavet i en kvalitet, så varmeisoleringen ikke falder sammen, og du kan blive ved med at bruge og vaske dit produkt.

Fleecen fnulrer ikke, kan vaskes helt normalt og er et yderst slidstærkt mellemlag, som man tør bruge uden at bekymre sig om, hvorvidt man befinder sig i skoven eller brombærkrattet.

Lav krave, bred pasform
Kraven er lavet med et lavere snit end normalt, hvilket oprindeligt var for at have plads til et andet produkt med en højere krave under fleecen. Kraven giver fleecen et unikt udseende, og er du ikke til ting, der presser mod halsen, så er fleecen perfekt til dig.

Dog føler jeg, at min hals er blottet, og dermed skal jeg have noget andet til at gå op og dække til. Der er for øvrigt placeret et blødt materiale i kraven, så skægstubbe ikke kommer til at genere.

Pasformen er forholdsvis bred, og fleecen kravler op på mig, selvom størrelsen ikke kan være større. Der er desværre ingen justerbare elastikstropper i livet, hvilket ville kunne hjælpe på problemet.

Skuldre og ærmer sidder godt, og der er en fin bevægelsesfrihed i det hele taget. Materialet er ikke særlig strækbart, men til gengæld får man et stærkere produkt. Da det er et mellemlag i kunststof, er prisen lidt til den høje side, men den kan forsvares, da produktet er lavet til at have en lang levetid, og et køb dermed er en langsigtet investering.

Geoff Anderson

Shinogi fleece
Pris: 1599,-

Bedømmelsen

Et fornuftigt, slidstærkt produkt med en fin brugsflade både som mellemlag eller som ydre jakke til en bred vifte af aktiviteter. Egenskaberne i materialet fungerer godt, men lommer og pasform kunne være udført bedre.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Vindafvisende, meget åndbar, kan både bruges som mellemlag og vindjakke, produceret i Europa, slidstærk
Skrøbelige meshlommer, åbning af lynlåse nede fra, halslukning, ingen elastik i livet, pasform

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Geoff Anderson Shinogi fleece
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Geoff Anderson Shinogi fleece ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.