Udstyrstest

Haglöfs L.I.M III Q Jacket

Skrevet af: Vibe Sørensen
Den 28. okt 2023
Læst af: 9392
Karakter fra test

Er du kvinden, der dyrker højpuls-aktiviteter eller bare vil have en fed skaljakke, du kan have med overalt? Vi har testet Haglöfs L.I.M III Q Jacket, der har et fedt design og lav fylde og vægt.

Jeg tager den med, hvor end jeg skal hen…
Den passer perfekt i stretch-sidelommen på min rygsæk, så jeg nemt lige kan trække den frem, hvis vejret ændrer sig. Den er også fed at bruge til løb og cykling, blandt andet på grund af tommelfingerhullerne, som holder jakken på plads, lukker vinden ude og holder mine hænder varme. Netop på grund af dens lave vægt og pakvolumen lever jakken fuldt ud op til seriens navn: L.I.M (Less is More).

Haglöfs L.I.M III Q Jacket
Anmeldelsen

Fjervægtens oprindelse
Med et design rettet mod højpulsaktivitet er der naturligvis taget højde for vægt og fylde. Der er de justeringsmuligheder, der bør være: en enkelt brystlomme og tommelfingerhullerne, og det er det. Med en samlet vægt på blot 265 gram (str. M) ligger jakken i den lave ende af vægtskalaen indenfor skaljakker. Yderlaget er lavet af det ultralette GORE-TEX Paclite, som kan klare et vandsøjletryk på >28.000 mm. Det vil sige, at du er godt dækket ind selv i heftigt regnvejr.

Indersidemembranen er forstærket med carbon, der lever op til Haglöfs Bluesign-mærkning, der sikrer bæredygtig og miljørigtig produktion. I brugssammenhæng medvirker carbonnet til højere åndbarhed. Materialerne gør, sammen med de tapede og elastiske sømme, endvidere jakken særdeles vind- og vandtæt.

Behovet for ventilation taget i betragtning har Haglöfs – til fordel for at nedbringe vægten – valgt helt at udelade ventilationsmuligheder under arme og på ryggen, og det synes jeg egentlig er en rigtig god disposition, da Paclite-membranen alligevel ånder rigtig godt.
Jakken kan justeres nederst omkring hofterne og ved hætten. For at holde vægten minimal, er justeringselastikkerne tynde og, ’snipperne’ til lynlåsene er relativt små. Det gør det lidt svært at betjene, og samtidig fordi lynlåsene glider lidt trægt.

Kropsnær funktionalitet
Med sin figursyning tilpasset kvindens anatomi smyger jakken sig til kroppen uden at være for tætsiddende – der er også plads til en tynd dunjakke indenunder. Den har formede albuer, og så går den længere ned bagpå. Den har forskellige features såsom en strop på ryggen, så den kan hænge, når du ikke bruger den samt reflekslogo- og streger foran på underarmene.

Jakken har en høj hals, og sammen med hætten, som er forsynet med en afstivet skygge, giver det rigtig god beskyttelse mod vind og regn. Hætten kan justeres langs panden, så den bliver mere tætsiddende om ansigtet, og så har du mulighed for at justere bagpå med en tre-vejs og en-hånds justering, så der er plads til en Hue under. De simple justeringsmuligheder fungerer super godt, og hætten slutter godt tæt til om hovedet.

L.I.M III Q Jacket findes i fire forskellige farver og kan også fås i en herremodel.

Haglöfs

L.I.M III Q Jacket
Pris: 1999 kr.,-

Bedømmelsen

Jeg har tidligere testet lignende jakker, og jeg må sige, at denne pt. ligger på en førsteplads, hvad angår design og funktionalitet! Om du er pendlercyklist, hardcore vinterløber eller bare elsker at være forberedt til den næste byge, er jeg ikke det mindste i tvivl om, at denne jakke vil blive et uundværligt eje. Lækre materialer, super funktionel, fede farver og god pasform. Prisen ligger i den høje ende af skalaen, men matcher materialevalg, design, funktionalitet og ikke mindst den brede brugsflade.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Letvægter, høj vandtæthed, åndbar, pasform
Tynde, små lynlåssnipper svære at betjene, lynlås er lidt træg

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Haglöfs L.I.M III Q Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Haglöfs L.I.M III Q Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.