Du er her:

Udstyrstest

Haglöfs L.I.M Jacket


L.I.M Jacket er en let skaljakke, der er en del af L.I.M serien fra Haglöfs. Fokus er vægt, men er det lykkedes uden at gå på kompromis med de vandtætte og åndbare egenskaber?

Jakken her er en klassisk skaljakke med vandafvisende lynlås, men da det er et letvægtsprodukt, er detaljerne skåret lidt ind til benet med en enkel, men effektiv, justerbar hætte med en let, stiv skygge, er det nemt at holde hovedet tør.

Det er muligt at spænde den godt til og at bøje og navigere med hætte på. Der er kun en enkelt napoleonslomme (med vandafvisende lynlås), så er du glad for mange lommer, så er det et kompromis, du må imødegå for en lettere vægt. Ved hofterne er der justerbare elastikker i hver side, mens der i ærmerne kun er faste elastikker uden mulighed for finjustering.

Uovertruffen styrke
L.I.M Jacket vejer kun 230 gram i en størrelse large, hvilket næsten er det samme som L.I.M Pant, men grunden til det er et tyndere materiale. L.I.M Jacket har et ydre i 20D nylon, hvor at bukserne har en tykkelse på 30D nylon, begge med en mini-ripstop vævet overflade. En GORE-TEX Paclite® PLUS membran gør 2,5-lags skaljakken vandtæt med et søjletryk på 28.000 mm og en uovertruffen styrke i forhold til tykkelse.
Balancen mellem vægt og styrke er altid meget svær, så det er spørgsmål om primær brug, og hvilke typer ture du skal på.

En let jakke har begrænsninger, da tryk og slid mod det yderste materiale kan blive for stort til de lette materialer. L.I.M Jacket er en let jakke, men forstærkninger i et kraftigere materiale på skuldre vil give jakken en endnu bredere brugsflade, så den ikke vil blive udfordret af fuld oppakning og længere ture. På trods af tykkelsen på nylonen, så giver sammensmeltningen af de 2,5 lag god styrke til skaljakken.

Den nye L.I.M Jacket føles kraftigere end den gamle L.I.M Jacket, men det skyldes ikke det ydre materiale, men det nye indre for.

Ny GORE-TEX?
Jeg kan tydeligt mærke og se forskel på det nye GORE-TEX Paclite® sammenlignet med den gamle version; hovedsageligt på indersiden, som er mere solidt og føles bedre mod huden og udover andet tøj. Det bedste er, at det ikke bliver så klamt mod huden, og generelt er åndbarheden god, da man ikke får samme lidt klamme fornemmelse mod huden som en klassisk Paclite®.

Haglöfs benytter RET-skalaen til at måle åndbarhed, og her lander den på <6, som er meget åndbar. Lim Jacket er ikke det meste åndbare produkt på markedet, men åndbart og behageligt til vandring, cykelturen osv.

Vær opmærksom på, at den nye model af L.I.M Jacket med Paclite Plus® har fuldstændig samme navn som den tidligere model. Alt i alt er den nye version en forbedring, og jakken er en god ven, der altid er let at have med.

Udgivet d. 25. marts 2021
Af Rasmus Simonsen

Haglöfs

L.I.M Jacket

Bedømmelsen

L.I.M Jacket er en let, alsidig skaljakke. Med sit høje vandsøljetryk og kombination af stærke materialer kan den bruges til det meste. I forhold til en skaljakkes brugsflade kunne vi godt ønske os et kraftigere materiale (det samme materiale som L.I.M pant har).

8/10: Produktet fortjener applaus
Vægt, vandafvisende napoleonslomme, kraftig og vandafvisende lynlås, åndbarhed, justerbar hætte, finjustering med elastik i kanten, styrke på de 2,5 lags sammensatte materialer
Ingen forstærkninger, elastisk lukning uden justering i ærmerne.
Pris: 1900,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind