Udstyrstest

Haglöfs L.I.M Susa 30

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 5604
Karakter fra test
Haglöfs L.I.M Susa 30
Anmeldelsen

Haglöfs Susa 30 er en letvægtsrygsæk lavet specielt til vandreture, hvor du helst ikke vil have for meget vægt på ryggen. Men kan en sådan letvægter stadig være funktionel og behagelig?

Jeg indrømmer det med det samme: Jeg har aldrig været nogen vægtfanatiker, hvad angår udstyr. For mig er det altid vigtigst at funktionalitet og slidstyrke er helt i orden – derefter ser jeg på grejets vægt. Derfor var det da også en glædelig oplevelse at få fingre i Haglöfs Susa-rygsæk, som ikke bare er let (660 gram i en medium), men som også er en virkelig velfungerende højkvalitetsrygsæk. Haglöfs Susa hører til L.I.M- serien – en forkortelse for Less Is More – der grundlæggende står for en række produkter, hvor vægten er kraftigt barberet ned, men hvor funktionalitet og kvalitet stadig skal være i orden.

Appellerer til dagsture
Susa 30 er en vandretursrygsæk, der med sin størrelse primært appellerer til dagsture. Rygsækken er konstrueret med et hovedrum, der lukkes med snørelukning, og et toplåg med et enkelt lille toprum. Indvendigt har toprummet et fæste til nøglebundet, og hovedrummet har en lomme til at holde en drikkeblære ind mod ryggen. Der er selvfølgelig en separat udgang til slangen fra drikkeblæren. Udvendigt har rygsækken en mesh-lomme og noget webbing, hvor man kan montere eventuelt ekstraudstyr eller lave et net af snore til at påmontere Liggeunderlag eller lignende. Både hoftebæltet og skulderremmene er velpolstrede i et materiale, der tillader stor åndbarhed og lav vægt. På hoftebæltet og skulderremmen findes nogle stropper, der bliver beskrevet som ekstra udstyr, men som jeg har meget vanskeligt ved at se funktionaliteten i.

Gode spænder, blød ryg
Spændesystemet på hoftebæltet er, som de fleste andre spænder på tasken, ekstremt spinkelt, men det fungerer aldeles fremragende. Det gode bæresystem gør, at man næsten ikke mærker tasken, selv hvis man har fyldt den med høj vægt. Det er ikke alle detaljer på Susa 30, jeg forstår helt, men det samlede produkt er ekstremt lækkert. Den er simpel at betjene, let og god at bære. Det er sådan set det vigtigste for en god dagtursrygsæk i mine øjne.
Rygsækken er smallest i bunden og bliver bredere mod toppen. Det fungerer fint, at man let kan få ting ud og ind, men den bliver desværre så smal i bunden, at større enheder som eksempelvis en let sammenpakket jakke skal stoppes ganske grundigt for at komme helt til bunds.
Den bløde ryg gør, at rygsækken kan opføre sig lidt uregerligt på ryggen, hvis man ikke får den jævnt fyldt ud. Det er en lille ting, men nok til at være et irritationsmoment i brug. Alt i alt synes jeg dog at tasken – specielt med det ekstremt lækre bæresystem – trækker sig meget op.

Gennemført finish
Det er tydeligt, at materialerne er nøje udvalgte letvægtsmaterialer, og ingen løsninger er overladt til tilfældigheder. Tasken er helt ekstremt let i forhold til størrelsen og kan derfor varmt anbefales til vægtfanatikere. Designet er meget flot, og finishen er meget gennemført. Der er ikke tvivl om, at der er kælet for dette produkt. Haglöfs har ligesom med deres øvrige sortiment ikke været bange for at slippe farverne løs, og Susa 30 fås da også i en orange udgave, der bestemt gør dig synlig i gadebilledet eller på fjeldet. Hvis man er mere til dæmpede farver, er der også mulighed for det.

Kun til vægtfanatikere?
Jeg synes, Susa 30 er et rigtigt godt produkt og vil kunne anbefale den til alle, der har brug for en dagtursrygsæk, da den er så simpel, og dermed universel, i sin udformning. Dog er prisen bestemt i den høje ende blandt dagtursrygsække, men du vil få vanskeligt ved at finde en rygsæk i samme prisklasse med den vægt og størrelse. Derfor er Susa 30 et godt køb – specielt hvis du er glad for den lave vægt.

Haglöfs

L.I.M Susa 30
Pris: 1100 kr.,-

Bedømmelsen

Haglöfs Susa 30 er en meget simpel rygsæk, der har et specielt lækkert bæresystem og en meget lav vægt. Prisen er i den høje ende, men hvis man vil spare gram på tur, så mærkes det ofte på prisen.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Lav vægt, bærekomfort, simplicitet
Pris, blød ryg.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Haglöfs L.I.M Susa 30
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Haglöfs L.I.M Susa 30 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.