Du er her:

Udstyrstest

Haglöfs Zolo 60


Zolo er Haglöfs bud på en trekkingrygsæk med fokus på det enkle i en lettere og større rygsæk. Komforten er god, men lidt flere funktioner ville gøre rygsækken bedre.

Kigger man på det ydre, er det en ganske enkel rygsæk: Alle stropper er rullet ind med velcro, og der er i det hele taget ikke mange forstyrrende ting. Det er supersmart, at der er tænkt på at gemme alle stropper væk, hvis rygsækken skal med som bagage i lufthavnen, selvom jeg selv foretrækker flightbags for at undgå en ødelagt rygsæk.
Det er nemt at tilpasse rygsækken efter ens højde med et justerbart system, hvor man adskiller noget velcro og hiver i et spænde, så den passer til personer på mellem 160 og 200 centimeter. Den udgave af Zolo, jeg har testet, er en herreudgave, hvor opbygningen af skummet og ryggen er henvendt til herrer, men den fås også i en dameudgave – Zolo Q.
Selve bæresystemet og skummet giver en god støtte, selvom jeg var noget betænkelig ved, at skummet på hoftebæltet føltes meget hårdt. Rygsækken sidder især godt med vægt i, og føles ikke ubehagelig på hoftebenene, som jeg frygtede i starten. Ryggen er dog meget tæt, og der er ikke meget ventilation. Til gengæld sidder den solidt på ryggen og rykker sig ikke ud af stedet.

Letvægt?
Haglöfs Zolo vejer 2250 gram, hvilket er meget pænt af en rygsæk på 60 liter. Dog er den ikke rigtig ekstrem letvægt, da jeg har set både lettere rygsække og nogle med flere detaljer i samme vægtklasse.

Materialerne er i orden, og da Haglöfs går meget op i en grønnere tilgang til sine materialer, er nylonen, rygsækken er bygget op af, PFOS/PFOA-fri. Derudover er de forskellige tykkelser af polyamidmaterialet kraftige nok til, at man kan bruge rygsækken uden at bekymre sig. Haglöfs skal have ros for at ikke at gå på kompromis med styrken, selvom de prøver at gå ned i vægt.

Mangler funktioner
Zolo har et stort rum med mulighed for deling i bunden. I låget er der en lomme på yder- og inderside, på fronten en lomme med lynlås, på den ene side en elastiklomme og på den anden en lille lynlåslomme. Derudover er der monteringsmuligheder for isøkser eller vandrestave. Lommen foran er nem nok at bruge, selvom en elastiklomme foran og sidelommer ville være at foretrække.

Zolo indeholder det mest nødvendige, men ikke alle funktioner, jeg synes hører til for en funktionel, god rygsæk. Jeg savner lommer på hoftebæltet, indgang på fronten, flere muligheder for fastspænding, to elastiklommer i stedet for lynlåslommen og især et rum plus udgang til camelbak. Derudover er der i de 2100 kroner ikke et regnslag inkluderet, hvilket gør rygsækken 200-300 kroner dyrere, hvis man ønsker dette.

God komfort
Mit dilemma med Zolo er, at komforten er god, men at der mangler flere funktioner. Det er en rygsæk, jeg på den ene side rigtig gerne vil tage med på grund af komforten, men på den anden side er den ikke så praktisk i forhold til funktioner, og derfor ville jeg hellere tage en anden med på tur. Haglöfs Oxo 60 vejer for eksempel 350 gram mere og koster 300 kroner mere, men har sidelommer, regnslag, indgang på fronten, elastisk frontlomme og en ekstra elastisk sidelomme – detaljer, jeg savner på Zolo, og som jeg både gerne vil betale for og bære lidt ekstra vægt for at have.

Og hvad kan Zolo så bruges til? Det er en trekkingrygsæk, som med sin størrelse og bæresystem er brugbar til det meste. Dog er der pladsmæssigt en begrænsning ved de 60 liter i forhold til længere ture, medmindre man har letvægtsudstyr. Bæresystemet er godt til mellem ti og 20 kilo, men over det kniber det med komforten. Alt i alt er det en udmærket rygsæk, som bestemt sidder godt, men som desværre efter min mening har mangler i forhold til funktioner.

Udgivet d. 16. september 2014
Af Rasmus Simonsen

Haglöfs

Zolo 60

Bedømmelsen

En god rygsæk, hvor især komforten og materialerne har været en positiv oplevelse. Desværre er der efter min mening en masse mangler i forhold til den klasse af rygsæk og pris. Hvis man vil have mange af de detaljer med, som jeg savner, så fås de i Haglöfs Oxo-serie.

5/10: Udmærket, men også kun det
Godt bæresystem, gode materialer, nem indstilling af ryglængde, mulighed for at gemme stropper væk
Ingen lomme samt udgang til camelbak, ingen regnslag, ingen indgang fra fronten, ikke specielt let i forhold til letvægt, høj pris
Pris: 2100,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind