Hyalite Equipment Adventurer SI

Er du på jagt efter en erstatning for dit gamle oppustelige liggeunderlag, er svaret måske et Hyalite Equipment Adventurer SI. Et allround underlag, som klarer ned til 15 kuldegrader, yder super komfort og fylder lidt.

Jeg har i mange år sovet på et ganske udmærket oppusteligt underlag, dog med det minus at blive forstyrret i min søvn, når jeg konstant gled af underlaget i løbet af natten. Derfor er jeg meget begejstret for Adventurer SI’s overflade. Soft Touch-materialet, der er lavet af børstet polyester, gør, at man ikke glider rundt på underlaget, men samtidig er det dejlig blødt og ’varmt’ at ligge på i de varme perioder, hvor man foretrækker at have soveposen over sig som en dyne.

Med Wedge Cut har producenten forsøgt at imødekomme krav til høj isolationsevne kombineret med forholdsvis lav vægt og pakkevolumen. Det er de efter min mening sluppet rigtig godt fra. Diamantudstansninger i skumkernen mindsker vægten sammen med underlagets reducerede areal, hvor formen følger kroppen, så bredden mindskes fra knæene og nedefter.

Hyalite Equipment anvender R- værdi til at angive forskellen mellem isoleringslaget og dets varme-flux. Så jo højere R-værdi, desto bedre isoleringsevne og dermed mindre varmetab. Adventure SI er designet til fire sæsoner og kolde omgivelser helt ned til 15 kuldegrader, hvorfor det som minimum skal have – og har – en R-værdi på 5 i torso-området og minimum 3 omkring ekstremiteterne.

Forskellen i isolationslaget kommer også fysisk til udtryk, hvorfor tykkelsen er 5,5 centimeter øverst og kun 2,5 centimeter i fodenden, hvilket giver en god følelse af komfort.
Underlaget fås i fire udgaver, women’s, 2/3 længde, regular og long. Adventurer SI regular vejer 840 gram og sammenpakket fylder det 19 x 33 centimeter, hvilket gør det muligt at pakke underlaget direkte i rygsækken.

 

Vibe Sørensen, lørdag, 29 december 2012, hits: 5485