Icebreaker Sonic Long Sleeve Half Zip

Varme med masser af ventilation. For de fleste er uld ikke længere synonymt med krads, kløe og store vamsede sweatre, men derimod blødt materiale, som sagtens kan bæres mod bar hud. Newzealandske Icebreaker har i en årrække været førende på markedet for merinould-produkter, og vi har her fået mulighed for at kigge nærmere på deres Sonic Long Sleeve Half Zip.

Begrebet ’skiundertrøje’ refererer til stadighed til Helly Hansens klassiske blå langærmede undertrøje, som efter en uge uden vask bliver forvist til altanen på årets skiferie. Men der er dog sket meget de sidste ti år, både hvad angår materialer – i særdeleshed uld – men også hvad angår specificering af design og detaljer til forskellige sportsgrene. Icebreakers Sonic er netop et eksempel på, at producenterne efterhånden skaber produkter til høj fysisk aktivitet i merinould.

Sonic er en langærmet trøje udført i relativt tyndt merinould (150 g/m2) og LYCRA®, som er et syntetisk og strækbart materiale, der medvirker til, at trøjen bibeholder sin gode pasform. Kun trøjens forside samt skulderpartier er glat merinostof, som i sig selv egentligt er ganske åndbart og svedtransporterende. Hele ryggen samt en kile fra armhulen og ud langs hvert ærme er derimod mesh eller perforeret merinould, hvilket gør stoffet væsentligt mere åndbart og tillader ryggen at ånde ved høj fysisk aktivitet.

Sammenlignet med kunststof, så tørrer uld ikke lige så hurtigt, men da trøjen er så tynd, tørrer den faktisk ganske hurtigt – specielt hvis der bare er en smule vind. En anden fordel ved uld er dets egenskab til at varme, selv om det er vådt. Samtidig har uld den kvalitet, at det er væsentligt mindre modtageligt overfor svedlugten og kan klare adskillige uger uden at blive vasket.

Efter et par ugers intenst brug i den danske natur, hvor den er blevet hevet igennem skoven på MTB, en tur i havkajak samt diverse løbe- og vandreture, står trøjen stadig knivskarpt, og sjovt nok trænger den endnu ikke til en vask – duften af sved er ganske begrænset taget brugen i betragtning. Ydermere synes materialet at være ganske modstandsdygtigt for torne, idet flere ture ind i diverse brombærkrat på jagt efter sensommerens søde bær ikke har trukket nogen synlige tråde frem i stoffet.

Foruden materialevalget, så har Icebreaker valgt at smide nogle forskellige detaljer i trøjen. Foran har trøjen en lynlås, der kan lyne cirka halvdelen af trøjens længde ned, hvilket giver god mulighed for at ventilere brystregionen og samtidig lukke godt til i halsen, når du gerne vil holde på varmen. Herudover har trøjen tommelfingerhuller, en feature som de færreste bruger, men som kan være rar, når man løber eller cykler. På bagsiden finder du desuden en lille lomme, hvor du kan have en nøgle eller kreditkort, eventuelt en iPod, idet der er syet et lille hul til høretelefonerne. Disse features understeger, at denne trøje er designet til aktiviteter med højt tempo, hvor du har brug for at kunne ånde og svede i ét væk.

 

Sonic er en langærmet trøje udført i tyndt merino uld (150g /m2)

Bo Skov Kristensen, onsdag, 06 november 2013, hits: 6020