Udstyrstest

Jetboil MiniMo

Skrevet af: Redaktionen
Den 22. jun 2022
Læst af: 6922
Karakter fra test

Gasforbrug pr. 0,5 l: 5,5 g
Kogetid pr. 0,5 l: 2 min. 10 sek.
Øget gasforbrug i vind: 118 %
Effektivitet: Meget effektiv ved medium blus. Mindre effektiv ved lavt blus.
Vægt: 459 g
Pakkevolumen: 1718 cm³
Pris: 1.249 kr.

Testens nyeste Jetboil-brænder (der også blev anmeldt i Opdag Verden 59) beskrives bedst som en brænder, der har en lavere gryde, men med en større radius.

Det giver et større areal, hvor flammen varmer, hvilket i teorien burde være til brænderens fordel. Jetboil MiniMo er da også den anden bedste i både gasforbrug og opvarmningshastighed.

Vindmæssigt har Jetboil optimeret MiniMo i forhold til både Jetboil Flash og Jetboil Zip, og det er den bedste ikke-MSR-brænder i vindtesten. Dem er der dog stadig langt op til.

Pudsigt nok er MiniMo faktisk mindre effektiv, hvis man forsøger at bruge den ved lavt blus. Til gengæld er den meget effektiv ved medium blus. Dette tager i gennemsnit tre minutter længere end ved fuld blus, men man har så mulighed for at spare op til 0,5 gram gas.

Jetboil MiniMo
Anmeldelsen

Er man i gasnød, er det derfor et godt råd at koge vandet på mellemblus. Ellers skal man blot udnytte, at man ved fuldt blus har en hurtig og energieffektiv brænder.

MiniMos 459 gram inkluderer gasdåsefod og brænderen, som er placeret i en lille pose, samt kop i bunden af kedlen. Den er super god at betjene, har et godt hældelåg og en stor kop, begge dele i gennemsigtigt plast. Den har også et reelt håndtag, der består af to metalhåndtag, der er plastbelagte.

De giver en god styring. Låget er designet, så der er plads til den medfølgende gasdåsefod. Fordelen ved det er, at man hurtigt kan se, om den er pakket ned og ikke glemmer den.

Den lille, buttede udformning på kedlen betyder, at det kræver lidt øvelse at få plads til gasdåsen inden i den. Alt i alt overraskede MiniMo positivt og blev nummer to i brugstesten. Det er en stor brænder, der til gengæld leverer på alle de testede parametre.

Jetboil

MiniMo
Pris: 1.249,-

Bedømmelsen

-

9/10: Wow, vi er imponerede
Lavt gasforbrug, brugervenlig, lav kogetid

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Jetboil MiniMo
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Jetboil MiniMo ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.