Udstyrstest

Leatherman Juice XE6

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 7170
Karakter fra test

Uanset hvad vi laver på tur, kan det hænde, at vi får brug for at reparere ting. Når gaffatapen ikke slår til, er det ofte vores højtelskede multitool, vi tyr til, men hvilket skal man vælge? Vi ser se nærmere på Leatherman Juice XE6, der tilsyneladende opfylder de fleste behov uden at fylde og veje for meget.

Et multitool er uden tvivl en essentiel del af førstehjælpssættet, når du er på tur. Det er dog værd at spørge sig selv, hvilke behov man egentligt har, før man farer ud og køber det største, vildeste og sandsynligvis også tungeste stykke værktøj.

Leatherman er en storproducent af multitools og laver flere forskellige modeller, så alles behov bør være dækket. Juice XE6 kan med sit arsenal af værktøj bruges til det meste.

Værktøjet har først og fremmest en kraftig tang, der kan bruges både til at klemme og klippe. Den er behændigt spidset til, så den er lettere at få plads til, hvor der er trangt. Ganske centralt har den to forskellige knive, der holder en højt kvalitet og ikke så let bliver sløve.

En lille, spinkel saks er det også blevet til, så man kan klippe sportstape, plaster, stof eller måske bare negle. Hvis du har fået en skrue løs, eller bindingen på skien rasler, så kan du vælge mellem intet mindre end fire forskellige skruetrækkere i forskellig størrelse.

Blandt de værktøjer, som jeg finder mindre anvendelige, men som trods alt har deres berettigelse, er en grov og fin fil, en minisav og en syl. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at nævne både proptrækker og den kombinerede dåseåbner/øloplukker.

Leatherman Juice XE6
Anmeldelsen

Slidstærkt og handy
Jeg har ingen problemer med at anbefale Juice XE6. Knivene er gode og skarpe, saksen er spinkel, men har indtil videre fint klaret mine behov. Tangen er god og handy til at gribe med, og hele multitoolets relativt beskedne størrelse gør, at det er let at komme til selv besværlige steder.

Desuden er grebet omkring multitoolet ganske godt. Det ligger sikkert i hånden, når man bruger det. Skruetrækkerne har gode størrelser, så man kan betjene de fleste skruer, og selvom de er tynde, har jeg ikke set nogen antydning til, at de bliver skadet af brug. Det lader til, at Leathermans rustfrie stål er af meget høj kvalitet.

Det er i øvrigt kun til selve værktøjerne, at der er brugt rustfrit stål. Resten af multitoolet er lavet i en speciel aluminiumslegering, der sikrer lav vægt og meget høj slidstyrke. Jeg vil ikke anbefale saven til større brændeproduktion, men hvis man holder sig til små pinde, så går det fint.

Alt i alt er jeg endnu ikke stødt på et reperationsbehov, som Juice XE6 ikke har kunnet dække på en eller anden vis. Som nævnt har Juice XE6 en god, handy størrelse, det er let at pakke sammen og fylder minimalt i rygsækken.

Værktøjet vejer lige lidt under 200 gram, og det er meget pænt, de mange værktøjer taget i betragtning. Min største anke er, at flere af værktøjerne kan være lidt tunge at få ud, specielt hvis man har bløde negle. Det er uheldigt, men samtidig skal de helst heller ikke folde sig selv ud.

Prisen er ikke i den billige ende, men kvaliteten og ikke mindst de 25 års garanti sikrer, at du har et multitool i utroligt mange år.

Husk knivloven
Når du køber multitool og knive til friluftslivsbrug, er det vigtigt, at du er opmærksom på den danske knivlov.

I Danmark er det ikke alle modeller fra et firma som Leatherman, som kan købes, fordi flere af dem ikke opfylder lovkravene. Nogle modeller må bæres til hverdag, mens andre kun må bæres, når de skal bruges til et anerkendelsesværdigt formål.

Din lokale butik kan hjælpe dig med, hvilken kategori, den Kniv eller det multitool, du overvejer at købe, falder i. Hvis du køber Kniv eller multitool i udlandet, skal du være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at den er tilladt i Danmark.

Leatherman

Juice XE6
Pris: 1199,-

Bedømmelsen

Leatherman Juice XE6 er en praktisk allrounder med alt, hvad du behøver af værktøjer sammenføjet i et lille, let, stærkt og flot multitool. Eneste anke er, at flere af værktøjerne desværre kan være lidt tunge at få ud, specielt hvis man har bløde negle.

9/10: Wow, vi er imponerede
Mange værktøjer, funktionel, lav vægt
Betjening

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Leatherman Juice XE6
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Leatherman Juice XE6 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.