Udstyrstest

Lowe Alpine Altus 52:57

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 5417
Karakter fra test

Gennemarbejdet allround rygsæk

Lowe Alpine har mere end 50 års speciale i rygsække. Greg Lowe, opfinderen af Lowe Alpine, var faktisk den første til at lave såvel en indvendig ramme i rygsækken som kompressionsstropper, som begge er utænkelige at være foruden i rygsække i dag. 

Altus 52:57 er opbygget med en kraftig polstring på hoftebæltet, som sikrer en rigtig høj komfort, selvom der er mere end 10 kilo i rygsækken. Ryggen er opbygget med et udmærket og let ventilerende system, men ventilation er ikke et hovedfokus ved rygsækken, og man skal ikke regne med en helt svedfri ryg.

Der er en lomme på hvert hoftebælte med god plads til smågrej, og på hver side af sækken er der en elastisk sidelomme i et kraftigt materiale i forhold til, hvad man normalt ser. Frontlommen er også i et stærkt materiale med et mindre beskyttet elastisk materiale, der er med til at give færre sårbare steder på rygsækken.

Der er en skjult lynlåslomme fra den ene side af frontlommen, så der mangler ikke opbevaringsmuligheder til småting.

Lowe Alpine Altus 52:57
Anmeldelsen

Toplåget har en lomme på inder- og ydersiden, men modsat mange andre fabrikanter kan låget ikke tages af. Det er sjældent, at jeg bruger funktionen med et aftageligt låg for at spare vægt, så det er ikke en finesse, jeg har savnet. Det er muligt at tilgå rygsækken fra snelukning i toppen eller en lynlås i bunden, men der er ingen frontlomme. Det er heller ikke en funktion, jeg har savnet, da rygsækken ikke er større, end den er.

Hovedrummet kan inddeles i to og adskilles af en lynlås. Der er en lomme og udgang til vandblære fra rygsækken og gode muligheder for at fæstne slangen til skulderstroppen. Der medfølger et rødligt regnslag med en rigtig god detalje, der gør det muligt at fastspænde det på hver side af rygsækken, så det ikke lige blæser af.

Masser af gode detaljer
Altus hedder 52:57 Liter, fordi låget kan hæves, og der dermed kan blive plads til 5 liter mere ved at udnytte snelukningen af rygsækken. En smart detalje ved snelukningen er et afstivet materiale kombineret med et spænde, som giver en smart justering i toppen, så indholdet af rygsækken let fordeles ind mod ryggen. Det er en utrolig enkel, men meget effektiv, detalje, som hjælper med at få rette balance i rygsækken.

Rygsækken er spækket med gode spænder og andre detaljer, som f.eks. Lowe Alpines gennemførte holder til Vandrestave, og en enkel, men effektiv, holder til isøkser. Der er gode muligheder for finjustering af rygsækken med de mange kompressionsstropper og en justerbar ryglængde. Altus fås i to længder, som hver især efterfølgende let kan justeres med velcro, så man opnår den helt rigtige ryglængde.

Bred brugsflade uden kompromisser
Altus er en rygsæk, der ligger sig mellem de store fjeld-/backpackerrygsække og mindre dagstursrygsække. Med sine 52 liter er rygsækken ideel til weekendture, hvor der skal være plads til mad og sovegrej til et par dage eller god plads og høj komfort til hytte til hytte-ture eller lignende.

Det er ikke kun en let rygsæk udviklet til vandring eller en ekstra stærk rygsæk kun til bjergene; Altus er en god kombination af begge dele så brugsfladen bliver så bred som muligt uden at gå på kompromis.

Rygsækken vejer 1,83 kg, hvilket hverken gør det til en let eller tung rygsæk i forhold til dens størrelse. Altus er spækket med gode detaljer og vi vil ikke være betænkelig med at bruge den, hvad end det er i bjergene, på sheltertur eller til alskens andre vandreture. 

Lowe Alpine

Altus 52:57
Pris: 1.699,-

Bedømmelsen

40Lowe Alpine Altus 52:57 har en rigtig god kombination af styrken og detaljerne fra tekniske bjergrygsække til de gode finesser og det lettere design fra vandrerygsække til allroundbrug. Det giver Altus en hel særlig kombination af styrke, detaljer og pasform, der gør den ideel til rigtig mange typer af ture.

9/10: Wow, vi er imponerede
Kraftig polstring, bærekomfort, regnslaget, de mange detaljer, bred brugsflade, solide materialer, fornuftig vægt i forhold til bæreevne, forstærkninger på udsatte steder, afstivet materiale i snelukningen
Udluftning på ryggen kunne være bedre, ingen frontindgang til hovedrummet

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Lowe Alpine Altus 52:57
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Lowe Alpine Altus 52:57 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.