Du er her:

Udstyrstest

Lowe Alpine Cerro Torre 65-85


En slider til det tunge læs

Har man brug for en rygsæk, der kan bære det hele og klare det hele, så er det værd at læse med her.

Lowe Alpine har i mange år været kendt for at lave bundsolide og brugbare rygsække til hårdt og tungt brug i bjergene. Cerro Torro 65-85 er en klassisk opbygget, stor rygsæk med plads til grej til en fjeldtur på en uge eller længere med telt, mad og hele molevitten.

Vægten rammer 2.9 kilo for hele herligheden, som efter moderne standard er en ret høj vægt – man kan få rygsække med lignende størrelse og udformning på omkring to kilo fra en del producenter.

Rygsækken har mange fine detaljer: ventileret bæresystem, lang lynlås så man kan komme ind til hele taskens indhold på én gang og ikke blot ovenfra, og indbygget regnslag. Toplommen kan laves om til en lille 10 liters dagstursrygsæk, der er store sidelommer til vandflasker og stor baglomme i meshstretch til jakke og andet. Der er også lommer på hoftebæltet til mobil og andre småting.

Alt i alt et godt bud på en allroundrygsæk, som også er lidt fleksibel, da den kan udvides fra 65 til 85 liter og har en lille rygsæk med i købet.

Man kan jo spørge sig selv, hvad en rygsæk til vandring over flere dage med fuld oppakning i fjeldet skal kunne?

Bærekomfort: Hvordan sidder rygsækken på skuldrene og hofterne? Hvordan er den at indstille? Hvor god er ventilationen, og hvor godt følger den kroppen? Lowe-rygsækken sidder fast og solidt på hofterne, og materialet er okay ventilerende. Som med alle store rygsække følger den ikke rigtig kroppen, men komforten er god.

Opbygning: Er der lommer, så man kan komme til sine ting, og man har nem adgang til kamera, regnjakke, toiletpapir, kort, kompas osv.? Der er en god del lommer, og de fleste er fine. Hoftebæltelommerne er jeg ikke så glad for – ville hellere have haft noget stretchmateriale her – og sidelommerne er ikke helt gode til vandflasker.

Vægt: Hvor meget vejer rygsækken? Generelt er det altid godt at få kilo af ryggen, og 2.9 kilo er ret meget for en rygsæk. Til gengæld får man mange features (måske også for mange), materialet er holdbart, næsten tæt på skudsikkert, men bruger man den meget hårdt, bliver man glad for det.

Holdbarhed: Hvilke materialer er der brugt? Specielt meshpaneler til stræklommer kan være udsatte. Den her rygsæk kommer til at holde i mange årSmarte features: Har den nogle smarte features, som f.eks. indbygget regnslag, gode lommer, holdere til vandrestave osv.? Rygsækken her har rigtig mange detaljer; regnslag, baglommer, opdelt hovedrum, sidelommer, og toplomme som kan laves om til lille daypack.

Pris/ydelse: Sammenlignet med hvad der ellers er på markedet, er den dyr/billig i forhold til de ovenstående kategorier? Alpine Cerro Torre holder sig fint indenfor kategorien, måske lidt til den dyre side, men når man ser på kvalitet, features og så videre er prisen rimelig.

Udgivet d. 19. juni 2019
Af Kaare Meldgaard

Lowe Alpine

Cerro Torre 65-85

Bedømmelsen

En bundsolid rygsæk, som bare sluger grej og holder til, at man slider den mod sten og jord. Prisen er fin. Vægten er lidt høj pga. features som indbygget regnslag, mange brugbare lommer og lang lynlås. Vil man have en robust slider med mange fine detaljer, et fint bæresystem til 25 kilo og oceaner af plads, så er den et ret godt bud på sækken, der holder 20 år.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Stor og rummelig og robust opbygget rygsæk, den sluger udstyr og bærer det med fin komfort
Ret tung, små og ufleksible hoftelommer, ikke super praktiske side/flaske lommer, lidt gammeldags, tungt og klodset design
Pris: 2.299,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind