Udstyrstest

Lundhags Ocke Jacket

Vandtæt kampvogn med det hele

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 01. jul 2023
Læst af: 3045
Karakter fra test

Lundhags Ocke Jacket er en vandtæt jakke, der har flere detaljer end de fleste andre jakker. De svenske eksperter på solidt, bæredygtigt udstyr har endnu en gang lavet noget, der ikke bare er som alt andet.

Lundhags Ocke Jacket
Anmeldelsen

Lundhags Ocke Jacket er lidt længere end de fleste skaljakker og med flere detaljer, som gør det til en god oplevelse at have jakken. Den har en lang lynlåsåbning med en kraftig lynlås, der bare lukker let gang på gang. Lynlåsen er ikke vandafvisende, men den er gemt bag en stormflap, som holder vandet ude. Der er elastikjustering nederst på jakken, men der er ingen justering længere oppe om livet, som nogle er vant til ved længere jakker. Jeg har dog ikke savnet nogen indsnøring, selvom jakken er lang.

Lukningen omkring håndleddet er anderledes og en rigtig god detalje, der bare virker. Løsningen er både meget nem at spænde til og meget solid, og det virker rigtig godt med et kraftigt nylonmateriale igennem et metalspænde, som kan lukkes til med velcro til sidst.

På forsiden er der to lange, skrå udluftningskanaler, der med en vandafvisende tovejslynlås gør det nemt at lufte effektivt ud. Typisk sidder udluftning under arme, men jeg oplever det som værende lige så effektivt og faktisk nemmere at åbne og lukke. 

Du kommer ikke til at mangle lommer med Ocke Jacket. Jakken har to lynlåslommer og en med velcro på brystet, en elastisk inderlomme samt to store velcrolommer på den nedre forside. De nederste lommer sidder dér, hvor hoftebæltet sidder, så de kan ikke bruges med hoftebæltet på. Men der er heldigvis mange andre lommer at bruge, og de to nederste lommer generer ikke med rygsæk på.

Med den store, justerbare hætte kan du nemt holde vind og vand ude. Hætten er meget rummelig, hvilket er praktisk til vinterbrug, men uden Hue eller hjelm under, kan hættens skygge godt folde en smule.

Kevlar-beskyttelse og bæredygtighed

Jakken er lavet i genanvendt nylon med en vandtæt tre-lags PU-membran. Membranen er Lundhags egen LWP, som har et vandsøjletryk på 20.000 mm og en åndbarhed på 15.000g/m²/24h. Det er meget allround, og oplevelsen af jakken er, at du sagtens kan bruge den til diverse friluftsaktiviteter. Du skal dog ikke regne med at kunne løbe rundt i et varmt klima eller under højpulsaktivitet uden at få det varmt. Jeg har haft jakken på flere dage i streg med heldagsregn, og den har holdt mig både tæt og tør, så længe aktivitetsniveauet har været moderat.

På udsatte steder op langs arme og bag er der et ekstra stærkt materiale fra Schoeller® Keprotec, som består af 76 % polyamid 13 % polyurethan, 11 % aramid – Kevlar. Udover de genanvendte materialer, så er jakken 100 % fluorocarbon fri og Bluesign-godkendt. Det er fedt at se, at man kan kombinere styrke og grønne materialer, for styrke og en lang levetid på produktet er jo også en ekstra bæredygtighedsfaktor.

De solide materialer og mange detaljer betyder en lidt højere vægt, og det er også tilfældet med de 770 gram, Ocke Jacket vejer. Jakken føles dog ikke tung at have på, og den fylder overraskende lidt sammenfoldet. Det overrasker positivt i forhold til forventningerne.

Prisen svarer til andre trelagsskaljakker med mange detaljer som udluftning og lignende, men Ocke Jacket har ikke en af de kendte, større membraner, men derimod Lundhags egen membran. De er typisk lidt billigere, men det er ikke tilfældet med denne jakke.

Ocke Jacket kan bruges til mange formål under stilstand og aktivitet, hvad end det er som en del af lag på lag-princippet om vinteren, på fjeldture med lange perioder med regn eller generelt ture i det skandinaviske klima. Jakken rummer mange gode egenskaber, kraftige materialer og gode detaljer, som gør brugsfladen ret stor, selvom det er en kraftigere jakke. Det er en jakke, du bare tager på og føler dig hjemme og beskyttet i.

Lundhags

Ocke Jacket
Pris: 4000,-

Bedømmelsen

Lundhags Ocke Jacket er en vind- og vandtæt jakke spækket med gode egenskaber, bæredygtige materialer, høj styrke og god pasform. Den er oplagt til dig, der ønsker en jakke, som holder dig tør, og som ikke går på kompromis med vægt og detaljer

9/10: Wow, vi er imponerede
Store udluftningslynlåse, kraftig lynlås med stormflap, forstærkninger, justerbar hætte, genanvendte materialer, høj styrke, mange lynlåslommer, lang og komfortabel pasform, solid lukning af ærmer.
Hættens skygge kunne godt være mere stiv, vægt, pris.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Lundhags Ocke Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Lundhags Ocke Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.