Udstyrstest

Montane Fireball Jacket

Fiberjakke oplagt til ydersæsonerne

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 3730
Karakter fra test

Jeg har brugt Fireball Jacket en del som pausejakke, da dens kombination af tykkelse, vægt, pakkevolumen og det at den tåler fugt, gør den oplagt i det nordiske klima.

Jakken har en udmærket pakkevolumen – dog ikke lige så kompakt som en dunjakke – og kan med god vilje pakkes i egen lomme. Ellers kan den let rulles sammen i egen hætte.

Med et ydre i tynd, strækbar nylon, FEATHERLITE™ Air nylon, er der masser af styrke i forhold til tykkelse, samtidig med at jakken er imprægneret med en DWR-behandling, der gør den smuds- og vandafvisende.

Jakken er opbygget helt klassisk udover et særligt perforeret fibermateriale. Nogle isolerende jakker har særlige zoner i fleece eller vindstopper for øget ventilation, hvilket er godt ved høj puls, men til allroundbrug er det ikke noget, jeg savner ved Fireball Jacket.

Montane Fireball Jacket
Anmeldelsen

Montane FireBall Jacket1

Masser af fine detaljer

Jakken er vind- og vandafvisende, men ikke vindtæt. Jeg vil dog mene, at det tynde ydermateriale imponerer i forhold til sine vindafvisende egenskaber i forhold til kombinationen af tykkelse og åndbare egenskaber.

Med en tætsiddende hætte, der lukker tæt til og højt op ad halsen, er det muligt at beskytte hovedet med kulde. Der er elastiske kanter på ærmer og langs hættens kant, men der er ikke en decideret justerbar elastiklukning af hætten.

Jakken har en kraftig frontlynlås, med vindflap bag på og hagebeskytter, der nemt åbnes og lukkes. Derudover har Fireball Jacket to lynlåslommer og en brystlomme med lynlås. Lommerne er designet, så jakkens materiale går ud over selve lynlåsen, hvilket gør lynlåsen næsten usynlig og dermed giver et enkelt design.

Det har dog den ulempe, at stoffet let sidder fast i lynlåsen. Det er et irritationsmoment, men lommerne er faktisk også det eneste, jeg har at sætte en finger på ved jakken.

Lav vægt og helt særlig fiber

Vægt er et af Montanes primære fokusområder, og det er det også ved Fireball Jacket, der på trods af at være en fiberjakke med en vis tykkelse ikke vejer mere end 375 gram.

Fyldet i Fireball Jacket er et 60 g/m2 fibermateriale, CLO VIVO™ EXTREME ECO. Det er en særlig fiber, som er sammensat af 55% genanvendt fiber. Udover at have fokus på miljø, så har materialet en særlig evne til effektivt at regulere kroppens temperatur, uden at man får kold sved op og ned ad ryggen mellem stilstand og aktivitet.

Måden, fiberen adskiller sig på, er ved at have små huller, som øger ventilationen. Laboratorietest viser op til 30% forbedring af åndbarhed.

Jakken er komfortabel at have på og virker åndbar og ikke indelukket, selvom der er øget aktivitet, men det er svært præcist at mærke, hvor effektivt det er i forhold til fiber uden huller. På trods af hullerne i fiberen, så fastholdes de isolerende egenskaber, da hullernes dimensioner er små nok til fortsat at virke isolerende.

Hullerne har desuden en anden funktion, nemlig at materialet får gode strækbare egenskaber i fire retninger – og det kan faktisk tydeligt mærkes. Selvom det måske virker som en enkel fiberjakke, så er CLO VIVO™ EXTREME ECO et særligt materiale med egenskaber, der overrasker positivt.

Montane

Fireball Jacket
Pris: 1.799,-

Bedømmelsen

Med sine isolerende egenskaber og særlige fiberfyld er Fireball Jacket oplagt som det yderste lag i overgangsperioderne, som pausejakke eller som et isolerende mellemlag i koldt klima.
8/10: Produktet fortjener applaus
Enkelt design, isolerende egenskaber, vægt, perforerede fiberfyld for øget åndbarhed, delvist genanvendt fyld, vind- og vandafvisende materiale, god bevægelsesfrihed.
Skjulte lynlåse sætter sig nemt fast i materiale.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Montane Fireball Jacket
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Montane Fireball Jacket ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.