Omtale

Mora Kansbol

Til friluftsliv, jagt og bushcraft


Mora Kansbol

Hvad end du skal snitte optændingen til lejrbålet, eller du skal flå en elg, så kan du trygt hive Mora Kansbol op ad lommen. Her er nemlig tale om en robust Kniv med et blad i rustfrit stål på 109 millimeter og en tykkelse på 2,5 millimeter. Bladets ryg er slebet, så den kan bruges sammen med et ildstål, og skæftet er lavet i TPE-gummi med mønster. Den medfølgende skede er af polymer. 

Selve begrebet ’morakniv’ er velkendt i Sverige, da området omkring byen Mora i Dalarna har en rig tradition for at lave knive. Firmaet Morakniv udspringer af denne tradition. Det opstod som en sammensmeltning af tre af områdets store producenter og trækker rødder helt tilbage til 1891, hvor Frost-Eriks tømmerslædefabrik startede en produktion af knive til intern brug.

De fandt dog hurtigt ud af, at knivene kunne sælges både i lokalområdet resten af verden. Navnet Morakniv® har været i brug siden 2016, hvor man fejrede virksomhedens 125-års fødselsdag. De solide knive fremstilles så skånsomt for miljøet som muligt.

Mora Kansbol er 226 millimeter lang og vejer 134 gram. Pris 419 kr. 

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Mora Kansbol
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Mora Kansbol ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.
Skrevet af: Redaktionen
Den 13. januar 2022
Senest opdateret den 18. december 2021
Læst af: 4063