Udstyrstest

MSR PocketRocket Deluxe

Solid, kompakt og stabil gasbrænder

Den 02. jun 2023
Læst af: 5948
Karakter fra test

MSR (Mountain Safety Research) er et solidt outdoorbrand, der virkelig nørder og nytænker teknisk grej, hvad end det drejer sig om telte, vandfiltre eller som her: brændere med masser af knald på.

PocketRocket Deluxe vejer ikke mere end 83 gram, kan ligge sammenpakket i en hånd og kommer i et nylonetui, så den ikke svines til eller beskadiger andre dele i rygsækken.

De tre ben til at stille gryder og pander på, samt simrefunktionen til at finjustere varmen, foldes ud og yder god stabilitet. On-top brændere, som den her type kaldes, er generelt ikke så stabile, men den her fungerer godt med en fod på dåsen og med gryder og pander, der har flad bund. Jeg har haft lidt balanceproblemer med en af mine gryder med vekselvarmere under, men det er generelt for alle on-top-brændere.

Ofte går brænderhovedet på den her type brændere opad som et bjerg, der hvor der er de huller, gassen kommer ud af. PocketRocket Deluxe er lavet omvendt som en dal, der – kombineret med en lille metalkant – giver en helt enkel og ultralet integreret afskærmning mod vind. Det er ikke lykkedes vinden at påvirke min madlavning.

MSR PocketRocket Deluxe
Anmeldelsen

For fuld kraft
Det brede hoved fordeler varmen godt og gør brænderen enormt effektiv. Med sine 3200 W (11.000 BTU) er der en god grund til, at ordet ‘raket’ indgår i PocketRockets navn. En typisk gasbrænder ligger nemlig på 1000-2500 watt, så her er der smæk på i forhold til vægt og størrelse. Og det kan mærkes. Brænderen er effektiv og koger 1 liter vand på 3 minutter og 20 sekunder, hvis vejret ikke er for koldt, eller gasdåsen er ved at være tom.

En helt særlig detalje ved PocketRocket Deluxe er trykregulatoren, som sikrer optimal gasudnyttelse. Normalt er en brænder mindre effektiv i kulde og med manglede tryk i beholderen, når gassen er ved at være tom. Med en trykregulator er det muligt at regulære trykket bedre og gøre brænderen effektiv, selvom gasdåsen er ved at være tom, eller når kulde gør, at gassen bliver til væske.

Jeg har lavet mine egne kogetider med 0,5 liter vand på en næsten tom gasdåse i koldt vejr. Imponerende nok præsterede den en jævn flamme og kogte vandet på under to minutter. Trykregulatoren sikrer altså en effektiv gasudnyttelse, selvom de ekstra watt ikke gør det til den mest gasbesparende brænder på markedet.

Med en 227 grams MSR IsoPro-dåse kan PocketRocket Deluxe brænde i omkring 60 minutter; det svarer til, at den kan koge cirka 17 liter væske.

Mest holdbare piezo-tænder til dato
PocketRocket Deluxe har den mest gennemarbejdede piezo-tænder, jeg har set til dato; den er meget mere end bare en tynd metaltråd. En kraftigere metaldel gør tænderen mindre sårbar, og den har fungeret upåklageligt gang på gang.

MSR siger da også selv, at det er den mest holdbare, de nogensinde har lavet. Det tror jeg på.

Husk dog alligevel altid en reservekilde til ild, for enhver piezo-tænder kan gå i stykker.

Du kan købe brænderen som et brændersæt med en lille gryde, men en fordel ved at købe brænderen for sig er, at du kan matche den med hvilken som helst gryde eller pande, du foretrækker.

MSR

PocketRocket Deluxe
Pris: 659,-

Bedømmelsen

MSR PocketRocket Deluxe er ikke kun en backupbrænder – den kan uden videre træde ind som din næste hovedbrænder, der på trods af sit kompakte design er utrolig robust og yder stor kraft. Den har en smart udformning med ekstra solid tænder og imponerende egenskaber som trykregulator, der sikrer en solid flamme, hvad end det er køligt, eller gasdåsen er ved at være tom. Der er god finjustering af varmen, så du både kan give fuld gas og koge vand på kort tid – eller indstille brænderen på et lavere blus, hvis maden skal simre.

8/10: Produktet fortjener applaus
Kompakt, effektiv trygregulator, ekstrasolid piezo-tænder, meget vindstabil uden ekstern vindskærm, kan bruges som backupbrænder.
- Pris, stabiliteten på de tre ben for gryder og pander på denne type brænder.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på MSR PocketRocket Deluxe
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på MSR PocketRocket Deluxe ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.