Du er her:

Udstyrstest

Osprey Talon 44


Stor klassiker

Osprey har lavet en ny og større version af deres klassiske Talon-rygsæk. Den nye udgave på 44 liter har mange gode egenskaber, men bæresystemet trækker ned.

Talon 44 har et let, luftigt bæresystem, som går igen fra 11, 22 og 33 literudgaverne, men til forskel fra de mindre modeller har den en rammekonstruktion, der hjælper med at fordele vægten ned til hofterne.

Bæresystemet på skulderremme og hoftebæltet er dog noget spinkle til den forholdsvis store volumen. Bærekomforten er ikke optimal, når vægten overstiger 8-10 kilo, og hoftebæltet skal strammes meget ind – så meget, at det kan mærkes på hoftebenene. Osprey råder til en kapacitet på 12-18 kilo. Det, synes jeg, er fuldstændig urealistisk. 10 kilo er maksimum for, hvad bæresystemet kan lede af vægt ned i hofterne, og hvad stropperne kan kapere, uden det er ubehageligt at have rygsækken på.

Talons bæresystem er efter min mening til langt mindre vægt og volumen end 44 liter. Talon-serien er velfungerende i mindre volumen, hvilket vi oplevede, da vi testede Talon 22 for nogle år tilbage, men skal du have mere end 8-10 kilo i rygsækken, råder jeg til en rygsæk med et kraftigere bæresystem; f.eks. Ospreys Kestrel-serie.

Let komfort
Det skal dog siges, at det er en enorm god oplevelse at have rygsækken på, hvis man holder vægten nede. Det gode ved Talon-serien er rygsækkens fleksibilitet. Den følger kroppens bevægelser, så man næsten ikke mærker, at man har rygsækken på. Rygsækken findes i to størrelser, og ryglængden kan finjusteres med velcro.

Rygpanelet giver fin ventilation, selvom man, som ved andre rygsække, ikke skal regne med ikke at komme til at svede på ryggen. Begrænsningerne i bæresystemet ærgrer mig, for Talon 44 er en detaljerig rygsæk; selvom den er skåret ind til benet og kun indeholder de mest brugbare egenskaber. Rygsækken vejer 1,11 kilo i størrelse m/l og måler 67 x 30 x 33 cm.

Talon 44 fra top til bund
Talon 44 har et toplåg med indre og ydre lomme. Under låget er en snelukning til hovedrummet. En udvendig lomme bag rygstykket giver plads til et vandreservoir og gør det nemt at få det i og op, selvom rygsækken er pakket.

På fronten er en elastisk lomme, og på siderne to elastiske sidelommer med indgang fra side og top, så det er nemmere at få drikkedunken i og ud. Stropper til vandrestave og isøkser kan pakkes væk, og kompression på siderne kan både monteres indvendigt og udvendigt på de elastiske sidelommer.

En indgang med lynlås i bunden gør det nemt at komme til det ellers store rum, og lynlåslommer på begge hoftebælter gør det nemt at komme til smågrejet.

Det eneste, jeg rigtig savner, er et regnslag, da rygsækkens forholdsvis tynde materiale ufatteligt hurtigt suger vand. Det kan dog løses ved at købe et regnslag.

Udgivet d. 20. november 2018
Af Rasmus Simonsen

Osprey

Talon 44

Bedømmelsen

Talon 44 fungerer rigtig godt, hvis vægten holdes på et minimum på f.eks. hytte til hytte-ture eller den lette weekendtur. Det er godt med rammen i 44-literudgaven, men det hjælper ikke nok på bærekomforten, da polstringen ikke har støtte nok til særlig meget vægt. Volumen og hvor meget vægt, den kan bære komfortabelt, burde hænge bedre sammen, da det ville give en noget større brugsflade.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Lav vægt, rummelige elastiske sidelommer med to indgange, ”stove on the go”, fin ventilation i forhold til tæthed til ryg, lommer på hoftebæltet, fin fordeling af vægt til hoftebæltet, finjustering af ryglængde, muligt at gemme stropper væk til vandrestav
Intet regnslag, hoftebæltet er kun let polstret, spinkle skulderstropper til 44 liter, kan slet ikke bære den vægt komfortabelt, som Osprey råder til.
Pris: 1.299,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind