Udstyrstest

Osprey Talon 44

God rygsæk til hytte til hytte-ture

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 09. jun 2023
Læst af: 7507

Stor klassiker

Osprey har lavet en ny og større version af deres klassiske Talon-rygsæk. Den nye udgave på 44 liter har mange gode egenskaber, men bæresystemet trækker ned.

Talon 44 har et let, luftigt bæresystem, som går igen fra 11, 22 og 33 literudgaverne, men til forskel fra de mindre modeller har den en rammekonstruktion, der hjælper med at fordele vægten ned til hofterne.

Bæresystemet på skulderremme og hoftebæltet er dog noget spinkle til den forholdsvis store volumen. Bærekomforten er ikke optimal, når vægten overstiger 8-10 kilo, og hoftebæltet skal strammes meget ind – så meget, at det kan mærkes på hoftebenene. Osprey råder til en kapacitet på 12-18 kilo. Det, synes jeg, er fuldstændig urealistisk. 10 kilo er maksimum for, hvad bæresystemet kan lede af vægt ned i hofterne, og hvad stropperne kan kapere, uden det er ubehageligt at have rygsækken på.

Talons bæresystem er efter min mening til langt mindre vægt og volumen end 44 liter. Talon-serien er velfungerende i mindre volumen, hvilket vi oplevede, da vi testede Talon 22 for nogle år tilbage, men skal du have mere end 8-10 kilo i rygsækken, råder jeg til en rygsæk med et kraftigere bæresystem; f.eks. Ospreys Kestrel-serie.

Osprey Talon 44
Anmeldelsen

Let komfort
Det skal dog siges, at det er en enorm god oplevelse at have rygsækken på, hvis man holder vægten nede. Det gode ved Talon-serien er rygsækkens fleksibilitet. Den følger kroppens bevægelser, så man næsten ikke mærker, at man har rygsækken på. Rygsækken findes i to størrelser, og ryglængden kan finjusteres med velcro.

Rygpanelet giver fin ventilation, selvom man, som ved andre rygsække, ikke skal regne med ikke at komme til at svede på ryggen. Begrænsningerne i bæresystemet ærgrer mig, for Talon 44 er en detaljerig rygsæk; selvom den er skåret ind til benet og kun indeholder de mest brugbare egenskaber. Rygsækken vejer 1,11 kilo i størrelse m/l og måler 67 x 30 x 33 cm.

Talon 44 fra top til bund
Talon 44 har et toplåg med indre og ydre lomme. Under låget er en snelukning til hovedrummet. En udvendig lomme bag rygstykket giver plads til et vandreservoir og gør det nemt at få det i og op, selvom rygsækken er pakket.

På fronten er en elastisk lomme, og på siderne to elastiske sidelommer med indgang fra side og top, så det er nemmere at få drikkedunken i og ud. Stropper til Vandrestave og isøkser kan pakkes væk, og kompression på siderne kan både monteres indvendigt og udvendigt på de elastiske sidelommer.

En indgang med lynlås i bunden gør det nemt at komme til det ellers store rum, og lynlåslommer på begge hoftebælter gør det nemt at komme til smågrejet.

Det eneste, jeg rigtig savner, er et regnslag, da rygsækkens forholdsvis tynde materiale ufatteligt hurtigt suger vand. Det kan dog løses ved at købe et regnslag.


Bedømmelsen

Talon 44 fungerer rigtig godt, hvis vægten holdes på et minimum på f.eks. hytte til hytte-ture eller den lette weekendtur. Det er godt med rammen i 44-literudgaven, men det hjælper ikke nok på bærekomforten, da polstringen ikke har støtte nok til særlig meget vægt. Volumen og hvor meget vægt, den kan bære komfortabelt, burde hænge bedre sammen, da det ville give en noget større brugsflade.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Lav vægt, rummelige elastiske sidelommer med to indgange, ”stove on the go”, fin ventilation i forhold til tæthed til ryg, lommer på hoftebæltet, fin fordeling af vægt til hoftebæltet, finjustering af ryglængde, muligt at gemme stropper væk til vandrestav
Intet regnslag, hoftebæltet er kun let polstret, spinkle skulderstropper til 44 liter, kan slet ikke bære den vægt komfortabelt, som Osprey råder til.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Osprey Talon 44
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Osprey Talon 44 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.