Patagonia Mixed Guide Hoody

Vinteren står for døren, og mørket har allerede overhalet de lyse timer. Med mørket kommer regn, slud og forhåbentlig masser af sne og kulde, som lokker nogle af os ud på ski eller i klatreselen med isøkser i hænderne. Hører du til en af disse, så kan Patagonia Mixed Guide Hoody måske være et bud på din nye jakke til vinterens udfordringer.

Mixed Guide Hoody er en såkaldt hybridjakke, dvs. det er en blanding mellem en vandtæt skal og en åndbar softshell. Dette mix af materialer gør det muligt at lave beklædning, som egner sig godt til høj fysisk aktivitet, men som stadig beskytter dig mod elementernes rasen.

Jakken fra amerikanske Patagonia er egentligt tiltænkt isklatring, en alpin aktivitet som i perioder byder på hård fysisk klatring og resten af tiden på stillestående sikring af makkeren, alt imens sne, is og vand kan komme væltende ned. Dette stiller en række ret specifikke krav, som Patagonia har forsøgt at efterleve.

Jakkens øvre torso, dvs. skulderpartiet, brystpartiet og forsiden af overarmene samt hætten er alle udført i Patagonias egen vandtætte membran H2No Performance Standard, som også yder nogen form for åndbarhed. Dette er dog ikke så afgørende for jakkens funktion, eftersom resten af jakken er udført i det yderst åndbare Polartec Power Shield softshell-materiale.

Kombinationen af henholdsvis vandtætte og åndbare flader i jakker er på ingen måde ny, men jeg kan ikke andet end at blive positivt overrasket, når det efterhånden er noget tid siden, jeg har haft en hybrid i hånden. Vi har desværre ikke haft mulighed for at bruge jakken til isklatring, men til stort set alle andre aktiviteter med vekslende aktivitetsniveau klarer jakken sig fremragende. Dette skyldes flere ting; eksempelvis er jakkens snit ikke særligt slim, men derimod lidt mere klassisk, således at du uden problemer har plads til et isolerende lag eller to inderst.

Dette kan hurtigt blive nødvendigt, da jakken er relativ kold. Det skal forstås på den måde, at på grund af det yderst åndbare rygstykke, så forsvinder varme og eventuel fugt relativt hurtigere fra ryggen, kontra en klassisk skaljakke. Ydermere er jakkens ærmer designet således, at du har mest mulig rækkevidde uden at trække jakken op, rart til isklatring, men også rart når du sidder på din cykel på vej til arbejde. Desuden er jakkens lommer strategisk placeret, således at du stadig har adgang til to stiklommer samt to brystlommer, selv med rygsæk og klatresele på.

Patagonia kan helt sikkert godt være stolte af Mixed Guide Hoody, idet den til trods for at være en teknisk jakke tiltænkt isklatring, har et stort brugsområde store dele af året. Jakken kan klare en del regnbyger, inden softshell-materialet må give op, så til de fleste dage herhjemme og til vinterens ture på fjeldet vil Mixed Guide Hoody på mange punkter være et bedre valg end den klassiske skaljakke.
Jakken fås i øvrigt både i en herre- og damemodel.

Bo Skov Kristensen, fredag, 06 december 2013, hits: 5620