Udstyrstest

Primus Moja Stove

Luksuskomfur i skrivemaskineformat

Skrevet af: Johnny Minor Mørup
Den 22. aug 2022
Læst af: 2315
Karakter fra test
 

Mangler du et ekstra gaskomfur til friluftskøkkenet i baghaven, eller ønsker du at udvide dine gastronomiske muligheder på shelterturen? Så skal du overveje Primus Moja – et forholdsvis let og kompakt gaskomfur i en praktisk indpakning.

Primus Moja Stove
Anmeldelsen
Hvis du, kære læser, har prøvet at ankomme til en shelterplads, hvor der i beskrivelsen blev lovet både ophængt grillrist og udgravet bålplads, men hvor virkeligheden viste sig at være et primitivt hul i jorden, er du sikkert enig i, at det er en oplevelse, der sætter et spor i én. Særligt synet – og lyden – af skuffede børn, der har overbevist sig selv om, at aftenens menu vil bestå af vindfrikadeller og knurrende maver til dessert, trigger det indre planlægningsgen til at forberede den slags situationer i fremtiden.

Her kommer Primus’ nye, strømlinede gaskomfur ind i billedet. Primus Moja Stove er et gasdrevet komfur med en enkelt brænder, der med sit sammenklappelige design – der minder om en gammeldags skrivemaskine – og en samlet vægt på 2.300 gram er egnet til f.eks. shelterturen med familien.

I min test har jeg både kogt one pot pasta til børnene i gryden på komfuret og kokkereret til et større selskab kun ved hjælp af komfuret. Selv anbefaler Primus, at man kokkerer mad til maksimalt fire personer. Der kan jeg hilse at sige, at det også kan fungere i et selskab med dobbelt så mange personer. Alle otte mand blev mætte. Dermed virker Primus Moja Stove som et fint supplement, der gør madlavningsprocessen mere effektiv i et mere enkelt setup – men også når der er flere maver, der skal mættes.

Med et samlet output på 3.000 watt er komfurets kraftydelse stærk nok til at koge en liter vand på lige over 4,5 minutter. Det er især takket være komfurets låg, der fungerer godt som vindafskærmning. Det er en god egenskab, når børnene er lagt i posen, og aftenkaffen skal indtages, inden solen er gået helt ned.

Funktionelle og praktiske detaljer

Nede på selve brænderen kan man fjerne metalopsatsen i rustfrit stål. Det gør det nemt at komme til med en klud og rengøre brænderen. Komfuret har også en indbygget drypbakke. Gasblusset kan tilsluttes gasdåser på 100, 230 eller 450 gram og reguleres enkelt og præcist, så du har fuld kontrol over madlavningen. På hanken, der er lavet af aluminium, men er belagt med træ, har du et godt greb om komfurets låg. De forhindrer dig i at brænde fingrene, mens komfuret er tændt.

Den eneste ting, jeg savner ved Primus Moja Stove, er en indbygget tænder. Komfuret antændes i dag ved at skrue på styrkereguleringen og pege en tændt lighter eller tændstik ind mod brænderen – ligesom den klassiske trangia. Det er en lille detalje, men det kunne have været en ekstra komfortdetalje at nøjes med at trykke på en knap, der ville antænde brænderen.

Primus Moja er et effektivt og familievenligt stykke køkkenudstyr, der er klar til familieudflugter og mikroeventyr, hvor komfort er vigtigere end lav vægt. Når Moja Stove er lukket, måler det 26,6 x 29,5 x 7,8 centimeter. Det betyder, at komfurets kompakte og foldbare design gør det nemt at tage med sig ud på tur. Perfekt til shelterturen, den store badedag på stranden eller bare til at koge vand til aftenkaffen i baghaven.

Primus

Moja Stove
Pris: 1.699,-

Bedømmelsen

Primus Moja er et kraftigt gaskomfur i en handy indpakning, der trods en vægt på 2.300 gram er nemt at fragte med sig, når friluftskøkkenet skal opgraderes. Komfuret står stabilt og sikkert på selv ustabile overflader, og komfurets ene brænder er kompakt, men alligevel tilpas robust til at kokkerere i større gryder. Primus Moja er ikke et stykke grej for letvægtsvandrere, men passer godt til familieturene i shelteret, på stranden eller en hyggeaften i baghaven.
8/10: Produktet fortjener applaus
Stabilt, kraftfuldt output på 3.000 watt, nemt at regulere temperaturen, låget fungerer godt som vindafskærmning, nemt at rengøre
For tungt til længere vandreture, ingen piezo-tænder

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Primus Moja Stove
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Primus Moja Stove ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.