Udstyrstest

Sea to Summit Ascent I

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 6820
Karakter fra test

Dunpose fyldt med egenskaber
Nogle vil mene, at en sovepose bare er en sovepose. Der er dog stor forskel på soveposer: En ultralet sovepose fokuserer på vægt og så enkle detaljer som muligt, så vægten ikke øges, hvor Ascent I går i den modsatte retning med masser af detaljer og stadig en meget rimelig vægt og pakkevolumen.

Ascent I er spækket med detaljer, selvom den ikke vejer mere end 860 gram og har en pakkevolumen på under fem liter. Der medfølger en opbevaringspose, samt en kompressionspose i stærk nylon, med mulighed for at få soveposen ned i omkring 15x20 cm. Og det er endda på trods af en komfort på +2 grader og en limit på -4 grader, som gør den ideel til de fleste ture i forår, sommer og i det tidlige efterår.

Sea to Summit Ascent I
Anmeldelsen

Tre lynlåse og masser af muligheder
Ascent I skiller sig ud ved at have mange detaljer, hvilket sjældent ses i dunsoveposer til de varmere sæsoner. Soveposen er fyldt med 330 gram 750+ RDS-certificerede UltraDry andedun med et blandingsforhold på 90/10 mellem dun og småfjer.

De imprægnerede dun sikrer en isolerende sovepose, som tørrer hurtigt, hvis den udsættes for fugt. Andedunene isolerer desuden fint og gør, at prisen holdes nede på soveposen, så egenskaberne kan prioriteres i et kompakt og let design. Soveposen er til dem, der ikke vil gå på kompromis med komfort, men heller ikke have alt for mange af de store sedler op af lommen.

Soveposen har hele tre lynlåse: en fuld lynlås i den ene side, en halv i den anden samt lynlås i fodenden. Åbningerne i begge sider giver mulighed for en masse udluftning og nem adgang til posen. Man kan desuden stikke begge arme ud gennem lynlåse og dermed bruge armene selvom man ligger i soveposen. Lynlåsen i fodenden gør det muligt at få masser af luft til fødderne, trisse en tur i soveposen eller at lave soveposen om til et tæppe. Vi har i en tidligere test af en Sea to Summit sovepose med samme type lynlås nævnt, at vi ikke helt forstår, hvorfor der er to adskilte lynlås i fodenden. Det skal siges, at funktionen fungerer upåklageligt, men det undrer os, at man ikke samler de to lynlåse til en gennemgående.

God plads og lodrette kamre
Vi har testet den regulære længde med en personhøjde op til 183 cm højde, men den fås også i en personhøjde på op til 192 cm. Der er masser af plads i soveposen, da den har en regulær pasform, så man uden videre kan vende sig inde i den.

Det eneste sted, jeg har en finger at sætte på, er lynlåsen i fodenden, som tynger ned over fødderne, så det føles trangt i fodenden. Der er egentlig god plads i fodenden, men fødderne føles alligevel sammenklemt.

Som andre af Sea to Summits opdaterede soveposer, så er der lodrette kamre ved torsoen, som gør, at dunene bedre forbliver, hvor de skal i løbet af hele natten. Denne formgivning fungerer rigtig godt; det er især vigtigt, at dunene holdes på plads, når der er en begrænset mængde dun i kamrene i soveposer til disse temperaturer. Andre egenskaber Ascent I gemmer på er blandt andet en indvending lomme med plads til telefon eller lignende, en god snørelukning med fast snor, varmekrave og isolering omkring alle lynlåse, der sikrer mod kuldebroer.

Jeg har det lidt ambivalent med prisen, da man får mange gode egenskaber i et kompakt design, men i det prisleje vil det også være muligt at finde en pose med gåsedun og en højere fyldkraft. I sidste ende handler det om, hvad man vægter højest. Valget står mellem mange egenskaber i et kompakt og let design – eller et ekstra løft i materialer og en endnu lavere vægt uden så mange detaljer.

Sea to Summit

Ascent I
Pris: 2.849,-

Bedømmelsen

Det er sjældent, man finder et produkt, hvor både vægt, pakkevolumen og egenskaber hænger godt sammen. Så ønsker du en allround-sovepose, hvor der ikke er gået på kompromis med funktioner, så er Ascent I svær ikke at holde af.

8/10: Produktet fortjener applaus
Lynlåse i begge sider, fuld åbning af fodende, mulighed for at lave posen til et tæppe, dunfyld, fast snor, lille pakkevolumen i forhold til de mange detaljer, vægt, lodrette kamre ved torsoen, rummelig pasform
To lynlåse i fodenden, føles trang i fodenden

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Sea to Summit Ascent I
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Sea to Summit Ascent I ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.