Du er her:

Udstyrstest

Sea to Summit Ascent I


Dunpose fyldt med egenskaber
Nogle vil mene, at en sovepose bare er en sovepose. Der er dog stor forskel på soveposer: En ultralet sovepose fokuserer på vægt og så enkle detaljer som muligt, så vægten ikke øges, hvor Ascent I går i den modsatte retning med masser af detaljer og stadig en meget rimelig vægt og pakkevolumen.

Ascent I er spækket med detaljer, selvom den ikke vejer mere end 860 gram og har en pakkevolumen på under fem liter. Der medfølger en opbevaringspose, samt en kompressionspose i stærk nylon, med mulighed for at få soveposen ned i omkring 15x20 cm. Og det er endda på trods af en komfort på +2 grader og en limit på -4 grader, som gør den ideel til de fleste ture i forår, sommer og i det tidlige efterår.

Tre lynlåse og masser af muligheder
Ascent I skiller sig ud ved at have mange detaljer, hvilket sjældent ses i dunsoveposer til de varmere sæsoner. Soveposen er fyldt med 330 gram 750+ RDS-certificerede UltraDry andedun med et blandingsforhold på 90/10 mellem dun og småfjer.

De imprægnerede dun sikrer en isolerende sovepose, som tørrer hurtigt, hvis den udsættes for fugt. Andedunene isolerer desuden fint og gør, at prisen holdes nede på soveposen, så egenskaberne kan prioriteres i et kompakt og let design. Soveposen er til dem, der ikke vil gå på kompromis med komfort, men heller ikke have alt for mange af de store sedler op af lommen.

Soveposen har hele tre lynlåse: en fuld lynlås i den ene side, en halv i den anden samt lynlås i fodenden. Åbningerne i begge sider giver mulighed for en masse udluftning og nem adgang til posen. Man kan desuden stikke begge arme ud gennem lynlåse og dermed bruge armene selvom man ligger i soveposen. Lynlåsen i fodenden gør det muligt at få masser af luft til fødderne, trisse en tur i soveposen eller at lave soveposen om til et tæppe. Vi har i en tidligere test af en Sea to Summit sovepose med samme type lynlås nævnt, at vi ikke helt forstår, hvorfor der er to adskilte lynlås i fodenden. Det skal siges, at funktionen fungerer upåklageligt, men det undrer os, at man ikke samler de to lynlåse til en gennemgående.

God plads og lodrette kamre
Vi har testet den regulære længde med en personhøjde op til 183 cm højde, men den fås også i en personhøjde på op til 192 cm. Der er masser af plads i soveposen, da den har en regulær pasform, så man uden videre kan vende sig inde i den.

Det eneste sted, jeg har en finger at sætte på, er lynlåsen i fodenden, som tynger ned over fødderne, så det føles trangt i fodenden. Der er egentlig god plads i fodenden, men fødderne føles alligevel sammenklemt.

Som andre af Sea to Summits opdaterede soveposer, så er der lodrette kamre ved torsoen, som gør, at dunene bedre forbliver, hvor de skal i løbet af hele natten. Denne formgivning fungerer rigtig godt; det er især vigtigt, at dunene holdes på plads, når der er en begrænset mængde dun i kamrene i soveposer til disse temperaturer. Andre egenskaber Ascent I gemmer på er blandt andet en indvending lomme med plads til telefon eller lignende, en god snørelukning med fast snor, varmekrave og isolering omkring alle lynlåse, der sikrer mod kuldebroer.

Jeg har det lidt ambivalent med prisen, da man får mange gode egenskaber i et kompakt design, men i det prisleje vil det også være muligt at finde en pose med gåsedun og en højere fyldkraft. I sidste ende handler det om, hvad man vægter højest. Valget står mellem mange egenskaber i et kompakt og let design – eller et ekstra løft i materialer og en endnu lavere vægt uden så mange detaljer.

Udgivet d. 1. november 2019
Af Rasmus Simonsen

Sea to Summit

Ascent I

Bedømmelsen

Det er sjældent, man finder et produkt, hvor både vægt, pakkevolumen og egenskaber hænger godt sammen. Så ønsker du en allround-sovepose, hvor der ikke er gået på kompromis med funktioner, så er Ascent I svær ikke at holde af.

8/10: Produktet fortjener applaus
Lynlåse i begge sider, fuld åbning af fodende, mulighed for at lave posen til et tæppe, dunfyld, fast snor, lille pakkevolumen i forhold til de mange detaljer, vægt, lodrette kamre ved torsoen, rummelig pasform
To lynlåse i fodenden, føles trang i fodenden
Pris: 2.849,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind