Udstyrstest

Sea to summit Camp Plus S.I.

Bedre nætter i naturen

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 5265
Karakter fra test

Sea to Summit formår igennem deres sovesystemer at favne alt fra det ultralette til bilcampisten, der er okay med at tage campingstolene med for ekstra komfort. Deres nye version af liggeunderlaget Camp Mat S.I. prøver at forene de to, uden at lettere skal være lig med manglende komfort.

Der bliver levet op til brand-navnet hos Sea to Summit, der laver alt fra kvindemodeller af deres sovesystemer til vinter- og letvægtsudgaver af deres Liggeunderlag. Det er tydeligt, at de har en forståelse for alsidigheden i friluftslivet og prøver at ramme alle situationer fra havniveau til bjergtoppen. Jeg har testet deres nyeste skud på stammen – Camp Plus S.I.

Camp Plus S.I. er ikke et letvægtsliggeunderlag – og det prøver det heller ikke at være. Med en 75 Denier overflade kan det skrabes hen over klippesten og ufejet sheltergulv, uden at man skal bekymre sig om bittesmå huller, der kan sive luft ud af i nattens løb. Underlaget er desuden ekstrusions-lamineret, hvilket vil sige, at Sea to Summit har brugt deres egen lamineringsmetode og TPU for at skabe et ekstra holdbart materiale, der ikke delaminerer. Desuden har det en anti-mikrobiel behandling, der forhindrer, at der kommer svamp inde i liggeunderlaget. Det er især lækkert, hvis man vil ud og campere under åben himmel i Norden, hvor fugten lægger sig om morgenen.

Og bevæger man sig udenfor, har jeg heller ikke oplevet at fryse, da underlaget har en R-værdi på hele 4.3, som gør det brugbart året rundt: lige fra vinterturen i shelteret til sommerturen på stranden.

Sea to summit Camp Plus S.I.
Anmeldelsen

Mere og mindre
Ofte er det de folk, der sover på hoften, som klager over at ’falde igennem’ på Selvoppustelige Liggeunderlag. Men med 7,5 cm i højden kan man nemt sove en nat på hoften uden at mærke overfladen under underlaget. Camp Plus er rigtig behagelig at sove på, og skummet giver en reel madrasfølelse, som man ofte savner ved andre Selvoppustelige Liggeunderlag. Og så er den horisontale Delta Core-udskæring, der er forskellen fra sin forgænger, med til at minimere vægten på liggeunderlaget med op til 40%, uden at komforten falder, eller der skabes kuldebroer i materialet.

Med den teknik har Camp Plus S.I. ramt 880 gram. Det er noget, men ikke ekstremt for et selvoppusteligt Liggeunderlag. Pakkestørrelsen på 21,6 cm x 26 cm gør dog, at det ikke er helt ideelt til vandreturen sammenlignet med andre bud på markedet, men hvis man virkelig går op i komforten, kan det betale sig.

Sea to Summit siger, at det er et underlag til campisten, dig der ikke går op i vægten i din Taske, eller dig der bare ikke kan finde et underlag til din dårlige ryg. Her er der i hvert fald komfort til det.

Jeg har testet regular-størrelsen, som for lidt større folk måske kan blive en anelse smalt, men så kan man altid opgradere til en large med 6+ ekstra centimeter i bredden, eller man kan købe det i en rektangulær udgave og få det hele med.

Pillow lock + laminat
En rigtig lækker detalje ved underlaget er den nye ventil, hvor man kan vende den øverste del, så luften ikke bliver suget tilbage i underlaget, mens man ruller det sammen. Det har ofte gjort Selvoppustelige Liggeunderlag besværlige, men Sea to Summit har selvfølgelig fundet en måde at eliminere denne gene på.

Dog er underlaget ikke selvoppusteligt (hvilket meget få Selvoppustelige underlag er), men det formår at samle en del luft, mens det ligger rullet ud. Man skal bare ikke efterlade pumpen derhjemme.

Pakkeposen kan udvides til en lynnedpakning, og i samme pakke får man også Sea to Summits Pillow Lock System, der er et teknisk velcromateriale, der kan sættes på underlaget, så din Sea to Summit-hovedpude kan ligge fast hele natten samme sted. Det er lidt ærgerligt, at de i samme omvæltning ikke har valgt at putte et lille stykke laminat på toppen og bunden af liggeunderlaget, så det ikke skøjter rundt i teltet og med soveposen. Men det er en mangel hos mange moderne Liggeunderlag.


Bedømmelsen

Sea to Summit Camp Plus S.I. lover ikke mere, end det kan holde, og er et utroligt komfortabelt underlag til dig, der ikke bekymrer dig om vægten. Med Delta Core-teknologien, det holdbare materiale og høj R-værdi kan du tage det med på mange ture, uden at det svigter. Der er nogle lækre detaljer, der gør det nemt at få med sig omkring, og hvis man savner lidt i størrelsen, kan man altid købe det nummeret større/bredere.
9/10: Wow, vi er imponerede
Ventilen, komforten, holdbare materialer
Pakkestørrelsen, smalt, glat overflade.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Sea to Summit Camp Plus S.I.
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Sea to Summit Camp Plus S.I. ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.