Du er her:

Udstyrstest

Sea to Summit Comfort Plus Self Inflating – Women's Large


Supersøvn til kvinderne

Sea to Summit har designet et liggeunderlag specielt til kvinderne til vinterbrug, hvor der er lagt vægt på tre ting: Komfort, komfort og komfort.

Lad det være sagt med det samme: Liggekomforten er fantastisk på dette liggeunderlag.

Jeg har haft liggeunderlaget med på sheltertur på Røsnæs i februar og på telttur ved Møns Klint i den første weekend af marts i kolde temperaturer efter danske forhold, og jeg vil påstå, at jeg ligger lige så blødt og behageligt som i min egen seng.

Vi har at gøre med et liggeunderlag designet specielt til kvinderne og specielt til at kunne holde varmen i koldt klima. Derfor har underlaget mere bredde omkring hofterne og er smallere ved skuldrene end de traditionelle liggeunderlag designet til mænd.

Der en varmere zone under fødderne, som er et sted, hvor frossenpindene iblandt os ellers nemt kommer til at fryse, når man sover ude i koldt vejr, og da underlaget er designet til vinterbrug, har det en R-værdi på hele 5,1. R-værdien udtrykker liggeunderlagets isolerende egenskaber i forhold til kulden fra jorden. Et liggeunderlag til vinterbrug skal gerne have en R-værdi over fire.

Selvoppusteligt med smart to-vejsventil
Underlaget er selvoppusteligt. Den første gang underlaget tages i brug, skal der dog også pustes op manuelt, hvilket formentligt skyldes, at underlaget har været komprimeret under nedpakningen i butikken og ikke har været pustet op før. De næste gange det bruges, er det bedre til at fylde sig selv med luft og skal bare lige toppes op med nogle få pust.

En smart dobbeltventil sikrer, at luften ikke siver ud, når man holder pause i forbindelse med oppustningen – luften kan kun gå en vej. Det samme gælder, når underlaget skal pakkes sammen. Ved at vende en del af ventilen omvendt, sikrer man, at den luft, der først er kommet ud, ikke kommer ind igen. Underlaget vil ikke begynde at fylde sig selv med luft igen, selv hvis man holder en lille pause i nedpakningen.

Underlaget består af skumfyld med hule luftrum, den såkaldte Delta Core Technology, og med en tykkelse på otte centimeter er der god polstring mellem dig og jorden. Underlaget kommer i forskellige størrelser. Large, som var den jeg testede, måler 58 x 183 centimeter, så der er plads nok til, at man ikke lige glider af underlaget, hvis man vender sig i løbet af natten.

En belægning på undersiden af underlaget hindrer det i at rykke sig så meget rundt, når man vender sig i soveposen om natten. Der medfølger et reparationssæt, hvis man skulle være så uheldig at punktere liggeunderlaget, som dog virker ret robust.

De eneste minusser er vægten og pakvolumen. Med en pakvolumen på cirka 30 centimeter i længden og 20 centimeter i diameter et det en ordentlig basse af et liggeunderlag, som fylder godt i rygsækken, og med en vægt på over et kilo hører underlaget ikke til blandt de letteste.

Det er måske prisen, man må betale, hvis man ønsker at sove som en prinsesse. 

Udgivet d. 29. juli 2020
Af Elsa Lysgaard Ranzau

Sea to Summit

Comfort Plus Self Inflating – Women's Large

Bedømmelsen

Man sover som en prinsesse på underlaget, som er oplagt til friluftsture, hvor vægten ikke betyder så meget, f.eks. kanoture, kajakture, camping, vinterfjeldsture med pulk, ture med fast lejr, eller ture hvor man ikke går så lange dagsdistancer – eller til vandreren, der prioriterer den ekstra komfort frem for letvægtsudstyr.

8/10: Produktet fortjener applaus
Fantastisk komfort
Vægt, pakvolumen
Pris: 1.249,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind