Du er her:

Udstyrstest

SEA TO SUMMIT ETHER LIGHT XT EXTREME


Ekstremt liggeunderlag

Ether Light XT Extreme er en ny udgave af det oppustelige celleunderlag Ether Light XT fra australske Sea to Summit. Det, der adskiller Extreme væsentligt fra den tidligere udgave, er dets større celler og ekstra isolerende egenskaber. Og dermed også en høj R-værdi på hele 6,2 efter standarden ASTM F3340-18.

Det er fantastisk at ligge på de 10 centimeters tykkelse. Med celler, der går lidt op og ned, ligger man stabilt og ruller hverken ned eller til siden på underlaget, der vejer 720 gram. Ganske fint for et underlag med en R-værdi på 6,2, der er ideelt til vinterbrug.

Det er dog ikke noget problem at bruge underlaget til andre sæsoner, og fryser du let, er det en god idé altid at bruge et liggeunderlag med høj isoleringsevne.

Den høje R-værdi er opnået med fiberfyldet Thermolite®, der tåler fugt og yder god isolering mod jordkulde. En antibakteriel behandling af fiberen sikrer desuden, at fugt ikke mørner underlaget op.

Pakkepose og pumpe i én
For at undgå at puste direkte i liggeunderlaget og dermed minimere fugt i underlaget, bør man bruge en pumpe. Der følger en Airstream™ Pump Sack med underlaget; en kombineret pumpe og pakpose i én. Man bruger pumpen ved at snøre en sammenpakket pose ud af selve pakposen, og her sidder en ventil.

En smart detalje ved pumpen er, at den har to størrelser ventiler, alt efter om den vender rigtig eller på vrangen, så den også kan puste Sea to Summits hovedpuder op, selvom de har en mindre ventil. Ventilen på underlaget er ret gennemført, og den store luftudgang gør det nemt at få luft i underlaget. Og ud af underlaget igen.

Et stort plus.

Airstream™ Pump Sack er smart, men det undrer mig lidt, at man skal puste luft ned i pumpeposen, da åbningen er smal, i stedet for at bruge luften som ved en typisk drybagpumpe. En drybagpumpe er nemmere og mere effektiv at bruge, men pumpen fungerer fint, og kombinationen med pakposen er en rigtig god idé.

Underlagets pakkevolumen på 17,5 x 24 cm er til den store side sammenlignet med lignende underlag på markedet. Det er nemt at pakke underlaget, men underlaget kan godt rulles tættere sammen end pakposens volumen.

Detaljerigt
Ether Light XT Extreme fås i fire udgaver. Vi har testet den regulære version i målene 183 x 55 x 10 cm. Underlaget fås i op til 64 cm bredde og op til 201 cm i længden. Atypisk mumieformede underlag, så er Ether Light forholdsvis bredt, hvilket gør, at man ikke har problemer med at boltre sig.

Underlaget har en overside i 30D nylon og en bund i 40D nylon. Nylonen har en glat overflade, som har en god styrke, men det virker lidt koldt i overfladen. Det knirker heldigvis ikke særligt meget.

En smart detalje, som Sea To Summit har indført på alle deres oppustelige underlag, er Pillow Lock™; en form for tryk på oversiden af underlaget, der gør, at deres egne puder kan låse sig til underlaget. Systemet er ret smart, da det får puden til at sidde fast, men det kan ikke mærkes på underlaget, som man kender det fra f.eks. velcro. Bruger man ikke pude, generer systemet ikke.

En ting, der desværre er lidt uhensigtsmæssig, hvis man ikke benytter en hovedpude, er, at ventilen sidder mere centreret end tidligere på oversiden af underlaget, og man kan dermed lettere komme i karambolage med den.

Udgivet d. 25. marts 2021
Af Rasmus Simonsen

SEA TO SUMMIT

ETHER LIGHT XT EXTREME

Bedømmelsen

Et meget detaljerigt liggeunderlag spækket med gode egenskaber. Der findes lettere og mere kompakte underlag i denne prisklasse, men det er tydeligt, at kvaliteten og komforten har været i fokus, og det får man også.

 

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Høj komfort, god bredde i forhold til det er mumieformet, R-værdi til vinterbrug, vægt, styrke, isolerende egenskaber, ventil, mulighed for at fæstne hovedpude, medfølgende pumpe kombineret med pakpose
Pris i den høje ende, glat materiale, pakkevolumen, ventilens placering hvis man ikke bruger hovedpude
Pris: 1849,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind