Skaljakke


Opdag Verden har testet nogle af de bedste skaljakker

Bliv klogere på hvilken skaljakke du skal vælge. Opdag Verden tester udstyr, så du kan købe det bedste udstyr der findes på det danske outdoormarkedet.

Der er nok at holde styr på, når det kommer til skaljakker til vandreture og friluftsliv. Samtidig med at skulle agere værn mod elementerne og holde regn og vind ude, er det nemlig vigtigt, at der er god åndbarhed i en skaljakke, så man kan være aktiv ude på vandrestierne uden at komme til at kampsvede under skallen.

Hvor åndbar og hvor vandtæt (hvor højt et vandsøjletryk) en skaljakke er, er dog langt fra de eneste egenskaber, der er værd at holde øje med. Det er også værd at kigge på materialerne, skaljakken er lavet af, hvilken type imprægnering, der er brugt til at gøre den vandtæt, og hvor tyk – hvor mange lag – der er i jakken.

Og så er der alle de andre egenskaber, der varierer fra skaljakke til skaljakke. Er der gode lommer? Udluftning under armene? Er hætten på skaljakken justerbar, så den sidder godt, mens du bevæger dig af sted på vandrestien? Er der en solid lynlås? Og hvad med vægt og pris?

Som med meget andet grej til friluftsliv er det svært at finde en skaljakke, der passer til alle former for ture, så det er vigtigt at overveje, hvilke ture den skal med på. Hvordan er vejrforholdene og temperaturerne? Og det er også vært at kigge på, om der er brugt bæredygtige, miljøvenlige teknologier til at lave skaljakken.

Haglöfs Endo Jacket
Fjällräven Anorak No. 8
Udstyrstest

Tierra Gale Anorak W

TIERRA GORNI JACKET
Udstyrstest

Vaude Air Jacket

Udstyrstest

Arc'teryx Alpha SV

Haglöfs Nevluk Jacket
Haglöfs Endo
Helly Hansen W Stella Jacket
Udstyrstest

Patagonia Ascent

 Mountain Equipment Fitzroy