Du er her:

Udstyrstest

The North Face Aleutian -7


Varm & bæredygtig

Varm sovepose med god bevægelsesfrihed og grønne materialer passer bedst til ture, hvor den ikke skal bæres for langt i rygsækken. 

Er du kuldskær, så er der godt nyt, for posen her holder dig varm. Jeg har ligget i mange forskellige soveposer, også med lignende komforttemperatur, og jeg vil mene, at temperaturen ikke snyder på nogen måde i forhold til gradueringen, som hedder en limit (også kaldet herrekomfort) på -7 og en comfort (også kaldet damekomfort) på -1.

Soveposen er unisex og er hverken skåret specielt til hverken mænd eller kvinder. Den føles på ingen måde tætsiddende, da den er ekstra bred omkring knæ, hofter og ved fødderne, og man har en god bevægelsesfrihed. Man kan roligt boltre sig i løbet af natten.

Den regulære længde har plads til en person på 183 cm inde i posen, men den fås også i en lang version til folk på op til 198 cm. Hætten kan lukke tæt omkring hovedet med en fast snor og et spænde, og der er en indbygget kuldekrave på fronten. Den kan ikke justeres i sig selv, men når man snører hætten ind, lukker den alligevel overraskende tæt.

Den L-formede lynlås er klassisk fra toppen, men i stedet for at slutte i siden, går den ind over oversiden af soveposen; en lukning, der skulle gøre udluftning til fødderne bedre. I forhold til en lynlås på siden opnår man luft til begge fødder, men jeg ved ikke helt, om jeg synes, at det gør så kæmpe en forskel, da lynlåsen er placeret forholdsvist højt oppe. Fødderne er dermed stadig godt dækket ind.

Gode tanker, men…
Der er rigtig mange gode tanker bag The North Faces grønne sovepose, som er lavet i 100 % genanvendt polyester, både hvad angår ydermateriale (et forholdsvist kraftigt 50D polyester) og isolering (fyldet er det syntetiske, effektive Heatseeker™ Eco-fyld), men der er også nogle punkter, vi ikke er helt så begejstret for.

Soveposen vejer 1.786 gram i en regulær længde og har en pakkevolumen på 18,6 liter med en medfølgende pakkepose uden kompression på 25 x 46 cm. I forhold til at tage soveposen med i rygsækken, så er vægten og pakkevolumen simpelthen alt for stor.

Man kan sagtens finde en sovepose med samme isolerende egenskaber med både en mindre pakkevolumen og vægt i nogenlunde samme prisklasse. Pakposen har ikke kompression, men soveposen er generelt også ret kraftig og vil være svær at komprimere meget mere.

En lidt sjov detalje er spændestropper til fastgørelse af soveposen på liggeunderlaget. Det er ikke en feature, jeg ser som særlig brugbar, da den er alt for omfattende, hvis man endelig skulle ønske at fastspændes til liggeunderlaget.

Aleutian -7 har et tydeligt fokus på komfort frem for pakkevolumen og vægt, og det er bestemt også en meget komfortabel sovepose med fine bæredygtige tanker. Det er tydeligvis en sovepose til begynderfriluftsliv, og det gør den rigtig godt, hvis du skal på camping eller en tur, hvor du ikke skal slæbe for meget rundt på dit sovegrej.

Udgivet d. 29. december 2020
Af Rasmus Simonsen

The North Face

Aleutian -7

Bedømmelsen

The North Face Aleutian -7 er ideel til ”glamping”, shelterture eller andet, hvor vægt og pakkevolumen ikke betyder noget. Den har en rimelig pris, gode materialer og fine detaljer med lynlåsen og lukningen omkring hovedet.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Lynlås, grønne materialer, åbning til fødder, varm og komfortabel, rummelig pasform, pris
Vægt, pakkevolumen, kuldekraven kan ikke justeres individuelt, ingen kompression i pakposen.
Pris: 1.199,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind