Du er her:

Udstyrstest

The North Face Quince Pro Vest


The North Face har lavet en dunvest med stor fyldkraft og lav vægt. Og ikke mindst har de mindsket dunproduktets sårbarhed overfor fugt.

Quince Vest er en let og varm dunvest fra The North Face. Med sine 259 gram og en fyldkraft på 800 med gåsedun, opnår man mest mulig varme i forhold til vægt. Dunvesten er perfekt til vinter og frost med sine isolerende egenskaber, og den er endda ekstra god til den skandinaviske vinter. Med PROdown-teknologien er dunene nemlig imprægnerede, så selvom de bliver våde og klapper sammen, folder de sig ud igen, når de tørrer. PROdown isolerer dog ikke, når de bliver våde, som fiberisolering gør, og man skal ikke tro, at dunene kan tåle alt vand i verden. Her er ikke tale om en skaljakke, og dunene har stadig ikke godt af at være våde for længe. Hvis vejret er fugtigt, vil jeg dog normalt alligevel smide en skaljakke ud over, og på den måde undgå mistet isolationsevne. Desuden holdes vinden ude med en skaljakke, og man får et varmt isolerende og beskyttende mellemlag. I forhold til kuldebroer så har North Face placeret dunfyld bag ved hovedlynlåsen, så dette ikke er et svagt punkt.

Klassisk med gode detaljer
Opbygningen af vesten er helt klassisk og alligevel god. Det er ikke mange detaljer, man kan lave på en vest, men alligevel har Quince Vest nogle gode egenskaber. Den har en kraftig YKK-lynlås, som er nem at lukke op og i og på ingen måde er sart. Ofte spares der på vægten i lynlåsen, hvilket kan ende med en skrøbelig, ødelagt lynlås, så det er fantastisk, det bare fungerer. Der er god skjult indsnøring, som gør det nemt at få vesten til både at sidde praktisk og pænt. Vesten har to lommer og kan nemt pakkes i egen lomme. Når den er komprimeret, har den endda en lille strop, så man kan hægte den fast i klatreselen eller uden på rygsækken. Den detalje gør det nemt altid at have vesten med sig, når der er behov for ekstra varme. Ydermaterialet er i 15D-nylon, der giver en lav vægt og god styrke. Der findes dog dunveste, som er lettere end denne og med stærkere ydermateriale.

Fair pris
Quince Vest har et fint design med lidt spil i farverne. Min model er en blanding af blå på ydersiden og gul på indersiden, hvor den gule farve er lidt gennemsigtig i materialet, så man kan se ind til dunene, hvilket er ret interessant. Vesten findes dog også i helt sort, hvis man ønsker noget mere diskret. Quince Vest føles som et godt produkt, og det er også, hvad jeg har oplevet med vesten. Den smider ikke sådan med dunene, hvilket kan være et problem ved nogle dunprodukter, og jeg synes, det er en fair pris i forhold til andre mærkers priser – også når man tænker på, at man får PROdown, 800-fill og letvægt. Hvis man ønsker en dunjakke i stedet, så fås en jakke med samme egenskaber til nogle hundrede kroner mere.

Udgivet d. 2. februar 2015
Af Rasmus Simonsen

The North Face

Quince Pro Vest

Bedømmelsen

The North Face Quince Vest er et rigtig godt produkt og helt sikkert et godt køb for pengene. Man får virkelig meget for sine penge, og materialerne er gode med imponerende teknologi. At man kan få et dunprodukt uden den svage side, fugt, er banebrydende og gør dunproduktet endnu mere attraktivt.

9/10: Wow, vi er imponerede
DWR-behandlet overflade, imprægnerede PROdown gåsedun, lille pakkevolumen, undgået kuldebro ved lynlås, lav vægt, 800-fill, kraftig lynlås.
Ingen brystlomme
Pris: 1499,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind