Du er her:

Udstyrstest

The North Face Women's Activist Futurelight


Let allroundvandresko med ny membran til kvinderne

The North Face er på banen med en let og behagelig vandresko med den nye futurelight-membran. Med skoen her ønsker de at kombinere sneakerens komfort med vandreskoens stabilitet, og det er lykkedes ganske godt.

Med over 50 år på bagen ligger der mange års erfaring og udvikling bag, når The North Face lancerer deres nyeste skud på stammen indenfor udvikling af membraner: Futurelight.

North Faces nye letvægtsmembran er tænkt som en vandtæt, åndbar erstatning for Gore-Tex og har vundet bredt indpas på tværs af North Faces produkter som beklædning, telte og fodtøj. Kort sagt har Futurelight-membranen en nanofiber-struktur, der giver mulighed for luftgennemstrømning og ventilation, samtidig med at der er en høj grad af vandtæthed.

Klassisk og stilren
Ved første øjekast har vi at gøre med en klassisk, stilren sko, der er så pæn, at den også kan bruges til dagligt og på rejser. Den fås for øvrigt også i en version til herrer. Første gang jeg skal have skoene på, føles de lidt små i størrelsen.

Jeg er gået et nummer op i skostørrelse i forhold til den størrelse, jeg normalt bruger, og trods det føles skoene de første gange lidt trange at tage på, som om de skal gås lidt til.

Det fortager sig dog efter et par ganges brug, og jeg har haft skoene med på efterhånden en hel del dagsture med lettere oppakning (daypack) og er gennemgående rigtigt godt tilfreds med dem.

Jeg har testet skoene af på mange forskellige slags underlag: stenstrande, grusveje, skovstier, i højt græs og gennem svenske myrområder med svuppende vådt mos, hvor man hopper fra tue til tue.

Min oplevelse med skoene i forhold til vandtæthed er, at de holder vandet fuldstændigt ude, når det regner. De er dog ikke 100 % vandtætte i meget vådt underlag, såsom når man går i højt, vådt græs, hvor vandet nærmest bliver slået ind i materialet, eller når man bevæger sig over de svenske myrområder, som består af svuppende vådt mos afbrudt af græstuer.

God ventilation og solide såler
Overdelen i net/mesh ventilerer godt, så man ikke får for varme fødder, og tåbeskyttelsen i form af tåkappen er praktisk i stenet terræn, så man ikke slår tæerne. Jeg har bl.a. testet skoen på stenstrandene ud for Møns Klint, hvor det stenede terræn ellers kan være lidt af en udfordring, og den relativt hårde sål er god ude i terrænet.

Hvis man har sko med for bløde såler, kan man mærke stenene prikke op igennem sålerne, men Activist Futurelight var velegnet og behagelig at gå i, og jeg kunne ikke mærke stenene prikke mig i fodsålerne. Sålerne griber godt fast i underlaget, så man står godt fast, også på sten og klippe.

Alt i alt er det en behagelig makker til dine fødder til daglig brug og på vandreture med lettere oppakning.

Udgivet d. 15. november 2020
Af Elsa Lysgaard Ranzau

The North Face

Women's Activist Futurelight

Bedømmelsen

En klassisk, stilren sko, der er godt ventileret og behagelig at gå i, men som dog ikke er vandtæt, hvis man f.eks. går i højt, vådt græs

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Behagelig sko, lækkert design, stabil til rejse, fritid og vandring med lettere oppakning
Ikke 100 % vandtæt i alle situationer
Pris: 999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind