Udstyrstest

Thule Stir 28

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 9289
Karakter fra test

Thule Stir 28 er en ny størrelse i serien, og er du træt af alt for mange stropper, utallige rum og unødvendigheder, så er rygsækken lige noget for dig.

Thule Stir 28 er udviklet ud fra princippet om ”less is more” og er ideel til rejse- og bybrug. Man kan fjerne hoftebælte, bryststrop og kompression på siderne samt gemme stropper væk til isøkser og Vandrestave. De tiltag giver rigtig god mening, da mange størstedelen af tiden slet ikke bruger de tekniske detaljer. 

Thule Stir 28 er en letvægtsrygsæk på blot 730 gram med et bredt, omsluttende hoftebælte og et let, luftigt bæresystem. Vægten i rygsækken kommer tæt på ryggen, og det lette bæresystem giver en udmærket åndbarhed ved både skulderremme og rygpanel, selvom der er en forholdsvis stor kontakt med ryggen. 

Detaljering
Selvom Thule Stir 28 er en enkel rygsæk, indeholder den masser af gode egenskaber. Den er opbygget med en stor lynlås til hovedrummet, som er let at pakke i, da lynlåsen går langt ned på hver side af rygsækken. I toppen af rygsækken er der en lille lynlåslomme til småting, og inde i hovedrummet af rygsækken er der en lomme til vandreservoir.

Thule Stir 28
Anmeldelsen

Der er ikke yderligere lommer til opdeling inde i rygsækken, hvilket jeg godt kan savne, men der er lynlåslommer på hvert hoftebælte samt en elastisklomme på højre skulderstrop.

På hver side af rygsækken er en slidstærk lomme til drikkedunke med en genial opbygning, så de er elastiske uden at gå på kompromis med styrken. Ved almindelig pakning fungerer lommerne upåklageligt, hvilket skyldes deres lave højde, som gør det nemt at få drikkedunken i og op med rygsækken på. Er rygsækken helt fyldt op, er det dog svært at få drikkedunken i sidelommerne, da elastikken ikke giver sig så meget. 

Trofast rejsemakker
Ofte bruger man ikke alle detaljerne på en rygsæk, og jeg kan rigtig godt lide idéen med at skære rygsækken helt ind til det mest nødvendige. Rygsækken indeholder alt, hvad man har behov for, men enkelte ting sidder ikke lige i skabet. Man spænder hoftebæltet væk fra kroppen, hvilket gør det svært at spænde ordentlig til. Det er et stort irritationsmoment, og det undrer mig, at det ikke er opdateret i den nye størrelse, da det er så enkel en detalje.

Jeg savner desuden lidt flere nytænkende detaljer, som ved Stir 35 vi har testet tidligere, som bl.a. har en vandtæt bund og også kommer med et regnslag i prisen.  

Rygsækken er oplagt at rejse med, passer til håndbagagemålene hos de fleste flyselskaber og er blevet en god rejseven, som passer fint til dagsture, topture, byen osv. Man skal dog ikke stoppe særlig mange kilo i rygsækken, da letvægtsbæresystemet ikke er lavet til tocifrede kilotal.

Det vigtigste, og noget der fungerer rigtig godt ved Stir, er det gode hoftebælte, som giver en god støtte og fordeler meget af vægten på hofterne i stedet for skuldrene.

Thule

Stir 28
Pris: 999,-

Bedømmelsen

Helt enkel dagstursrygsæk uden vilde detaljer udover muligheden for at fravælge detaljer ved at fjerne stropper, hoftebælte osv. Rygsækken er ideel til dig, der vil have en let dagstursrygsæk med så få forstyrrende detaljer som overhovedet muligt og et godt bæresystem.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Hoftebæltet, let, stærke materialer, god åbning til hovedrummet, mulighed for at skjule stropper, indre lomme til vandreservoir, mulighed for at fjerne alt unødvendigt
Ikke så detaljerig som Stir 35, intet regnslag, hoftebælte spændes væk fra kroppen, ingen indvendig lomme

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Thule Stir 28
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Thule Stir 28 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.