Udstyrstest

TLT REJS 70 LITER

God til det meste

Skrevet af: Johnny Minor Mørup
Den 01. jul 2023
Læst af: 1482
Karakter fra test

TLT Rejs er en budgetvenlig duffelbag på 70 liter, der fungerer udmærket både til dagligdagen, weekendturen og det ugelange eventyr – faktisk lidt ligesom en stationcar

TLT REJS 70 LITER
Anmeldelsen

Duffelbag’en er rejse- og friluftstaskernes svar på en stationcar. Ikke altid køn at kigge på, men praktisk, kvadratisk og rummelig nok til at klare de fleste opgaver tilfredsstillende. Det gælder således også for duffelbagen REJS 70 fra danske TLT. Tasken er lave  af polyesterkanvas med en vandafvisende TPE-behandling på overdelen og en vandafvisende lynlås.

Det betyder alt sammen, at tasken både holder til at blive slæbt igennem tæt krat og holder indholdet tørt selv i kraftig regn. Og hvis du uheldigvis stiller tasken på fugtigt eller vådt underlag, så frygt ej: Taskens bund er forstærket med et ekstra nylonlag, der afholder vandet fra at trænge ind til dit tørre tøj.

Tasken vejer 1.110 gram, hvilket er en hæderlig vægt for en duffelbag,
når man tager det solide materialevalg i betragtning.

Praktisk og kvadratisk

Toppen af tasken byder på et dejligt bredt toplåg, der giver et godt overblik over og let adgang til en taskens indhold. Det svarer jo lidt til en stationcars største fordel: det store bagagerum. Tasken har en stor, U-formet åbning, der åbnes ved hjælp af de lige så lækre lynlås-pullerter, der er nemme at gribe med fingrene – selv med tykke vinterhandsker på. Indeni tasken finder du en indbygget rumdeler, der kan løftes og hægtes fast på indvendige hængsler.

Det gør, at du nemt kan opdele en tredjedel af tasken til opbevaring af sko eller andet grej, der ikke må komme i kontakt med dit øvrige tøj. Smart!

En anden smart detalje er en kvadratisk pakkepose, der følger med tasken. Ikke alene passer den som fod i hose, når rumdeleren er sat op nede i tasken, den er også stor nok til at rumme Bukser, bluser, bælter og sokker – altså både små og større ting, der helst ikke skal ligge og flyde i tasken.

Endelig rummer pakkeposen hele duffelbag’en i sammenrullet form, så du nemt kan stille den væk, når du ikke skal bruge tasken. Det er rigtig smart.

Skulderremme og bærehåndtag

Udenpå tasken hænger to kraftigt polstrede skulderremme, der gør det muligt at bære duffelbag’en som en rygsæk. Den gode polstring betyder, at det er behageligt at gå og endda cykle med tasken som en rygsæk, men fordi tasken er født som en duffelbag, finder du ikke hoftebælte på taskens nedre del – præcis som der tilfældet med de fleste andre duffelbags. En stationcar er ikke en racerbil, og en duffelbag er ikke en vandrerygsæk.

duffelbags er generelt ikke designet til at bære over lange distancer, men til at transportere grej i. Sådan er det også med TLT REJS 70.

Der er fire bærehåndtag, et på hver side af tasken. Det gør det nemt at spænde tasken fast under transport og trække den ud af bagagerummet. Kan man godt lide at bære sin duffelbag i håndtag, der mødes over tasken, så fungerer skulderremmene ikke optimalt til det og heller ikke som bæresele.

Jeg foretrækker at bære en duffel med bæreselen over den ene skulder, men fordi der ikke er et naturligt fikspunkt på skulderremmene, der får dem til at sidde sammen, har det i flere tilfælde resulteret i, at skulderremmene gled ned ad skulderen, og tasken ramte jorden med et brag. Det skal dog ikke ligge tasken til last. Sådan var skulderremmene ikke designet. Til gengæld kan de tages af, hvilket er smart på f.eks. flyrejsen, og udstyrsløkker gør det muligt at spænde duffelbag’en fast under transport.

Jeg synes ikke, at TLT REJS 70 befinder sig på samme niveau som duffelbags fra større producenter, hvad angår materialevalg, funktionalitet og holdbarhed, men det gør heller ikke nødvendigvis noget. TLT REJS 70 er en solid duffelbag til en fornuftig pris og med et bredt anvendelsesområde – fra ferien, til dagligdagen og som grejbeskytter på de længere ekspeditioner.

TLT

REJS 70 LITER
Pris: 799 kr.,-

Bedømmelsen

Praktisk og rummelig Taske med indbygget rumdeler, der er konstrueret af solide og vandafvisende materialer. Den medfølgende pakkepose kan både rumme tøj og grej, og fungerer samtidig som opbevaringspose, når du ikke bruger duffelbag’en. Gode skulderstropper gør, at du kan bruge tasken som rygsæk, men ikke over længere distancer. Stropperne fungerer ikke optimalt som håndtag, men kan spændes af, så tasken ikke fylder lige så meget i bagagerummet.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Masser af plads inden i tasken, indbygget rumdeler, medfølgende pakkepose
Skulderstropperne fungerer ikke optimalt som bærehåndtag, hvilket gør det en smule besværligt at løfte tasken op

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på TLT REJS 70 LITER
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på TLT REJS 70 LITER ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.