Udstyrstest

TLT Snork Alphaloft Lux underlag

Komfortabelt, varmt og veldesignet underlag

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 15. maj 2024
Læst af: 72
Karakter fra test

Få ting er så vigtige på tur som at få en god nats søvn. Mange fokuserer på soveposen for at kunne holde varmen, men underlaget er mindst lige så vigtigt – og vigtigere for komfort og ordentlig søvn. Danske TLT laver udstyr, som generelt har gode features, materialer og rigtig god prissætning i forhold til kvaliteten. Snork Alphaloft Lux fortsætter den tilgang.

Anmeldelsen

Underlaget med det sjove navn (som for øvrigt er et særkende for mærket) Snork Alphaloft (isoleringstypen) Lux (fordi det er luksus) er ingen undtagelse fra TLT’s tilgang. Til en pris på lidt over en grøn tusse – typisk billigere for Eventyrsports medlemmer – får man et fire-sæsoners underlag i høj kvalitet, som vil være fint for rigtig mange friluftsbrugere til shelterture, friluftsture og stort set alt andet end langdistancevandreture, hvor vægten på 890 gram nok er lidt for høj for de fleste.

Det er et large underlag både i længde, bredde og tykkelse. Snork Alphaloft Lux er nemlig hele 10 centimeter tykt, 190 centimeter langt og 60 centimeter bredt og er altså et underlag med plads til de fleste. Det er lavet med langsgående luftkamre, og de lidt forhøjede yderste kamre gør, at man lettere holder både arme og kroppen på underlaget.

Den gode tykkelse, bredde og længde betyder rigtig god komfort, og de forhøjede sidekampe og silikonemønstre på oversiden er også med til at trække komfort op, da de gør, at man ikke så let glider rundt. Det giver derimod mere ro og dermed bedre søvn.

Kvalitetsmæssigt er underlaget også generelt rigtig godt. Der er brugt behagelige materialer og vi har at gøre med et produkt, der virker, som det skal.

Glimrende til kortere ture

På den negative side kan man sige, at vægten er lidt høj og volumen er lidt stor (underlaget fylder 27 x 15 centimeter i sammenrullet tilstand) til vandring. Er man på jagt efter et underlag, der kun bruges til vandring, ville jeg vælge noget andet – men er det til gengæld til kortere weekendture, eller går man ikke så meget op i vægt, så er det for rigtig mange et godt bud på et komfortabelt underlag til allroundbrug.

Der medfølger ikke en pumpepose til at puste underlaget op med, og det trækker noget ned i bedømmelsen, da produktet i princippet er uanvendeligt uden – jo, man kunne nok godt puste det op med munden, men fiberisoleringen ville ikke have godt af det, og man ville også nå at blive ret blå i hovedet af at pumpe det store underlag op. TLT laver fine pumpeposer til lige under 200 kroner, så for mig ville det klart have været at foretrække, at man satte prisen tilsvarende op og solgte dem sammen. Stadigvæk får man for 1.199 kroner ret meget for pengene, så lidt billigere end sammenlignelige underlag er det nok.


 

Specifikationer

Vægt: 890 gram

R-værdi: 5,8 (til helårsbrug i Danmark)

Materialer: 30D 100% genanvendt polyester med TPU-laminering

Størrelse: 190 x 60 x 10 cm 

Sammenpakket størrelse: 27 x 15 cm

Silikoneprint på begge sider (for at undgå man glider) jeg kan dog ikke rigtigt finde det på undersiden

Isolering: 200 gram Alphaloft ECO (genanvendt materiale)

Medfølger: Pakpose, elastikstrop og lille reparationssæt

TLT

TLT Snork Alphaloft Lux underlag
Pris: 1.199,-

Bedømmelsen

Når det kommer til kvalitet, komfort og værdi for pengene er underlaget tæt på at ligge i toppen. Det trækker dog et point ned, at produktet ikke er klar til brug ved køb af underlaget, men at der kræves tilkøb af pumpepose.

8/10: Produktet fortjener applaus
Virkelig god komfort. Tykt, behageligt stof som ikke larmer meget og har god friktion. God bredde og forhøjede sidekamre. Genanvendte materialer, fin gummibelægning på oversiden mindsker, at man glider rundt. God ventil, som er nemmere end gennemsnittet at få luft ud af.
Ingen pumpepose. Intet silikoneprint på undersiden. Lidt høj vægt og pakkestørrelse.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på TLT Snork Alphaloft Lux underlag
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på TLT Snork Alphaloft Lux underlag ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.