Udstyrstest

TLT SNU -9

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 22. jun 2022
Læst af: 9062
Karakter fra test

Fin pose til shelterture og vandring året rundt

Danske TLT (Tranquil Lifestyle Tribute) er på banen med en 3-4-sæsoners fiberpose med fyld lavet af genbrugsmaterialer, en liggelængde i Regular på omkring 183 cm, en vægt på 1430 gram og en komforttemperatur på minus 2 for kvinder og minus 9 for mænd.

Posen er klassisk skåret og ifølge TLT er det bredeste punkt ved armene; altså lidt lavere end ved skuldrene, hvor det normalt ligger i en mumiepose. Stoffet føles behageligt, og snittet i posen er tæt uden at blive for tæt, så man både har lidt plads, men der ikke er en masse luft i posen, som skal varmes op, hvilket ville gøre den koldere.

Lynlåsen er ret velfungerende med en lille plastindsats, som gør chancen for at den sidder fast i stoffet, mindre end på de fleste andre poser, jeg har prøvet. Flappen her er i øvrigt lidt til den tynde side på en pose, der skulle gå ned til minus 9 grader. Selv omkring frysepunktet bliver der dannet en mærkbar kuldebro ved lynlåsen (en kuldebro er et område, hvor isoleringen er tyndere end ellers, og kulden lettere kommer ind), så lidt mere isolering her havde været på sin plads.

TLT SNU -9
Anmeldelsen

God til prisen
Ud over flap på indersiden af lynlåsen, så har posen også en varmekrave. Det er et stykke isoleret stof i nakkeregionen, som, sammen med at man snører hoveddelen sammen, skal forhindre, at kold luft siver ned i posen, når det er rigtig koldt. Den er lavet, så den kan lynes ud, hvilket i og for sig er okay.

Problemet bliver bare, at selve lynlåsen igen former en kuldebro, og man kommer til at sove med halsen oven på en lynlås, hvilket til tider kan mærkes og irriterer lidt. Et andet problem ved kraven er, at den ikke kan lukkes helt med velcro, så den dækker helt, eller strammes med en elastik.

Generelt er det en fin 3-4 sæsoners pose med fine detaljer, gode materialer, og som ligger tæt på en del andre poser i samme varme-/vægtkategori – endda måske lidt til den billigere side.

Posen er rigtig god til f.eks. shelterture året rundt, kanoture og lettere vandreture. Stoffet virker robust, så man behøver ikke passe helt så meget på som ved decideret letvægtsudstyr, og den er et godt bud til begynderen eller vandreren, hvor vægt og volumen ikke betyder så meget. Den fylder og vejer betydeligt mere end en dunpose i samme temperaturkategori, men den koster så også det mindre.

TLT

SNU -9
Pris: 1.299,-

Bedømmelsen

SNU -9 er en ganske fin og ikke for dyr allround begynderpose til ture herhjemme og i udlandet det meste af året. Den har gode detaljer og fine materialer – og også visse irritationsmomenter – og kommer til en god pris og med fine specifikationer.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Rigtig fin lynlås, gode og bæredygtige materialer, godt snit i posen
Lidt mangelfuldt isoleret lynlåsflap, varmekrave med lynlås kan irritere og har tendens til at danne kuldebro

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på TLT SNU -9
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på TLT SNU -9 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.