Udstyrstest

Trangia Duossal 2.0 25-21 UL/D

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 22. jun 2022
Læst af: 7454
Karakter fra test

Sammen er de stærkere

Jeg husker tydeligt, at jeg i et langt stykke af min barndom troede, at trangia bare var et ord for outdoorkøkkener. trangia har siden 1925 været et af det mest kendte mærker; især på grund af deres klassiske stormkøkken, som den dag i dag stadig bliver genopfundet.

trangia har igen, ifølge dem selv, fundet en måde at forbedre Trangia-stormkøkkenet. Denne gang satser de på nye materialer og nyt etui. Det nye materiale hedder Duossal, og vi har testet 25-21, som kommer med vindskærm i letvægtsaluminium, to gryder på 1,75 og 1,5 liter samt en pande på 22 cm i diameter i Duossal og en gribetang.

Den samlede vægt er på 1130 gram.

Duossal 2.0 består af rustfrit stål og aluminium; to metaller med fantastiske egenskaber, der sammen klarer sig endnu bedre. Metallerne er sammensat under højt tryk og er derfor ikke til at rive fra hinanden, selvom der blev gjort nogle ihærdige forsøg. Aluminium har en god varmeledende evne og er et let materiale.

Trangia Duossal 2.0 25-21 UL/D
Anmeldelsen

Det er også grunden til, at det er det ydre materiale i de nye Duossal-gryder og pander. Stål er slidstærkt og meget nemt at rengøre, da man kan bruge stålbørste og andre hårdere metoder, imod hvad end man nu brænder på.

Med rustfrit stål på indersiden skal man heller ikke bekymre sig om at spise med metalbestik, da overfladen er meget mere hårdfør. Især til panden er det befriende, da det tit ses, at både aluminium og non-stick belægningen har det hårdt, efter at man har stegt bacon med en gaffel et par gange. Til outdoorbrug og madlavning udendørs er stål noget af det bedste at lave mad på.

Innovativ løsning
Mikset af materialer er dukket op, efter der er blevet spekuleret i, hvorvidt aluminium uden belægning burde være i kontakt med fødevarer under opvarmning. Det er ikke påvist, at det er skadeligt, men uanset hvad har trangia fundet en glimrende løsning.

På trods af de to materialer og den ekstra tykkelse i gryderne og panderne er der ikke en synderlig forskel i vægten. På det testede sæt er der 285 gram forskel i forhold til originalen i aluminium. Det lyder af meget, men Trangias styrker ligger til ture, hvor udstyret er vigtigere end vægten. Og der er hårdheden og slidstyrken i højere grad eftertragtet.

Kogetiden er heller ikke påvirket, på trods af den ekstra tykkelse. Efter et par forsøg var der kun få sekunders mellemrum til kogningen af en halv liter vand på fuldt gasblus.

Med næsten 75 år på bagen har det klassiske stormkøkken fra trangia igen fundet en måde at forblive up to date. Det er fedt at se, at trangia stadig lever stærkt på princippet ”if it ain’t broke, don’t fix it” ved ikke at ændre på den klassiske opbygning, der har fungeret i så mange år.

Ny indpakning
Trangias nye etui er en fast beholder med håndtag på toppen og en lynlås til at åbne og lukke. Trangias klassiske stormkøkken er ikke for letvægtskrigerne, og det mærker man tydeligt på etuiet. Det fylder det samme som Trangiaen og vejer mere end den klassiske pose.

Dog er det meget nemmere at pakke i, og det er dejligt at slippe for at skulle bøvle Trangiaen ud og ind af en pose. Etuiet kan også bruges til at have småting i under madlavningen, da det står rigtig fint af sig selv, hvilket er en dejlig ekstra ting.

Det er ikke svært at se, at det kan blive et hit for folk på bilcamping og til shelter- og lejrlivet.

trangia

Duossal 2.0 25-21 UL/D
Pris: 829,-

Bedømmelsen

Udviklingen af Duossal 2.0 øger det allerede holdbare stormkøkkens levetid og gør brugen af det mere sikkert. Med det nye etui bliver pakningen nemmere, og trangia etablerer sig igen som kongerne af stormkøkkener til dem, der vil lave lækker mad på bilcamping, shelterture eller vandring, hvor udstyret er vigtigere end vægten.

8/10: Produktet fortjener applaus
Højere slidstyrke, nemmere pakning, nemmere rengøring
Vægt, etui mere klodset end pose

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på trangia Duossal 2.0 25-21 UL/D
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på trangia Duossal 2.0 25-21 UL/D ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.