Du er her:

Udstyrstest

Ulvang Summer Wool Tee


Yderst blød T-shirt i merinould

Norsk udviklet merinould til de varmere tider forude. Det lyder måske underligt med et uldprodukt til sommerbrug, men det er altså ganske fordelagtigt i varmere klima.

Summer Wool Tee er i 100% mulesing-fri merinould og har en Woolmark®-certificering, hvilket giver en indikation på uldens kvalitet og renhed. Merinould fås i flere tykkelser, og til varmere klimaer er en tykkelse på 150 g/m2 helt klassisk – og oplagt som inderste lag uden isolerende effekt.

Der er stor forskel på uldprodukters kvalitet, og måden de er vævet på, hvilket kan have stor indflydelse på styrke, og at produktet holder formen. Summer Wool Tee er tæt vævet, og det ses og mærkes, at det er kvalitet, vi har med at gøre.

Når det kommer til selve ulden, så er den god til at temperere, og selv når aktivitetsniveauet stiger, er uld behageligt at have på. Der er næsten ikke en aktivitet, hvor man ikke kan bruge uld, men man skal være opmærksom på, at uld vil suge fugt og ikke transportere den væk fra kroppen på samme måde som syntetiske materialer. Selvom ulden er fugtig, er den dog stadig behagelig at have på. Og på imponerende vis kan ulden isolere, selvom den våd.

100% merino
En T-shirt i 100% uld har fordele og ulemper. Når det kommer til lugt og vask, så er det en stor fordel, at der ikke er blandet andre materialer i. Lugt sætter sig nemlig lettere i syntetiske materialer som elastan og nylon, der blandes med ulden for at give produkter styrke og pasform.

Merinoulden er naturligt bakterie- og lugthæmmende, så man kan have T-shirten på i flere dage, uden den lugter. De fleste gange, jeg har brugt den, har det været nok bare at lufte den. Skal produktet vaskes, skal man sørge for at vaske det med de rigtige produkter og på rette temperatur, da uld er mere sart end andre tekstiler.

Med en tykkelse på 150 g/m2 er jeg dog noget bekymret for produktets styrke. De fleste tynde uldprodukter blandes med en smule nylon for at give styrke til den ret skrøbelige uld, og det undrer mig, at man ikke blander noget i det her produkt. Jeg har ikke oplevet problemer i den periode, jeg har haft produktet, men jeg ved af bitter erfaring, at uld i denne tykkelse er meget skrøbeligt, især uden en kombination af nylon.

En god detalje er dog det ekstra lag materiale i nakken, som er det sted, man tager fat, når T-shirten skal af. Jeg har tidligere ødelagt en T-shirt i merinould ved at hive fat i nakken, da en fugtig T-shirt på giver modstand, når den skal af.

T-shirtens pasform er lang og smal, merinoulden har en god fleksibilitet, følger naturligt kroppens bevægelser og er utroligt blød, hvilket ses på et imponerende micron-tal på kun 16,5 (jo lavere et tal, jo blødere et produkt). Uld er et fantastisk materiale, og det er ingen undtagelse med Ulvang Summer Wool Tee.

Et ordsprog siger, at ’uld er guld’, og det gælder både de gode egenskaber, men også prisen. Merinould er ikke billigt, og priser over 500 kroner er helt normalt.

Udgivet d. 13. maj 2020
Af Rasmus Simonsen

Ulvang

Summer Wool Tee

Bedømmelsen

Uld er et imponerende materiale, og man skal ikke lade sig narre af, at det normalt tænkes som et isolerende lag. Ulvang Summer Wool Tee er en god, blød og lækker T-shirt i ren uld, der har enormt mange gode egenskaber. Vi kan være lidt bekymrede for styrken på det tynde materiale, som ikke er blandet med andre stærkere materialer, som man typisk gør i den tykkelse.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Mulesing-fri merinould, blødt (micron-tal på blot 16,5), smal og lang pasform, dobbeltmateriale i nakken, tæt vævning, Woolmark-certificeret 
Styrke på lang sigt, pris
Pris: 599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind