Warmpeace Foggy

Den bistre del af det danske efterår, samt en vinter fyldt med aktiviteter står nu for døren, og lige nu begynder mange at kigge efter den softshell, der skal føre dem helskindede gennem kulden. Opdag Verdens testteam er faldet over den billige, men overraskende alsidige, Warmpeace Foggy, der vil være et godt bud på en varm softshell til vinterhalvåret.

I Opdag Verden har vi før testet gear fra Warmpeace, der generelt er kendetegnet ved produkter, som giver en pæn og fornuftig kvalitet for pengene, uden at være fordyret af unødvendig luksus. Det er da også den filosofi, der gennemsyrer softshell-jakken Foggy, der syet i tjekkernes nye metervare, ShellTec Square, der kort sagt er en masse små fleecefirkanter, som skal forbedre isoleringsevnen og øge åndbarheden.

Vi har nu testet Foggy-jakken gennem et halvt års tid, og generelt kan vi sige, at ShellTec fungerer præcis ligesom andre softshells, hvor indersiden er beklædt med fleece. Stoffet giver nemlig rigtig god varme og vindtæthed, mens det faktisk også yder overraskende god beskyttelse mod regn og sne, der sagtens kan holdes ude, så længe der ikke er tale om hård og vedvarende slagregn.

Omvendt betyder den kraftige metervare også, at Foggy har sine begrænsninger, når det gælder åndbarhed, og specielt ved aktiviteter som cykling og langrend kan det godt mærkes, at vi har med en kraftig softshell at gøre.

Mærkeligt nok, er velfungerende softshell-hætter ofte en by i Rusland, men på Foggy synes vi faktisk, at hætten er rigtig vellykket. For det første kan den nemlig strammes fra flere vinkler, så den følger alle hovedets bevægelser, mens den for det andet er udstyret med en bred og afstivet skygge, der beskytter øjnene mod regn.

Et af de små, men belastende, irritationsmomenter ved Foggy-jakken er, at de gummi-strammere der skal lukke jakken af ved håndleddene hele tiden går op på grund af en dårlig velcro-løsning, hvor han- og hundelen simpelthen sidder for dårligt sammen.

Forhåbentlig har vi været uheldige med en mandagsmodel, men kig alligevel efter, når du står i butikken.

Vi anbefaler Warmpeace Foggy til dig, der skal bruge en gennemført og velsiddende softshell under de lidt koldere forhold, men som ikke vil betale for de sidste, og ofte unødvendige, luksusdetaljer, der kendetegner softshells fra de dyrere mærker.

Opdag Verden // Troels Matz, onsdag, 19 oktober 2011, hits: 8145